maanantai 30. tammikuuta 2012

Agility peruuntui :(

Maanantai-illan piristys - agilitytreenit - peruttiin tänään, joten lähdimmekin vierailemaan vanhemmillani ja kävimme äitini kanssa lenkkeilemässä ja leikkimässä lumileikkejä. Nyt kovasti jo odottelemme Hugon kanssa ensi viikkoa, jolloin keskiviikkona meillä on jo agilityn jatkokurssin ensimmäinen kerta ja perjantaina puolestaan tämänpäiväisen kerran korvaava kerta!

Kävimme viikonloppuna Nepin ja Kaijan kanssa treenaamassa pitkästä aikaa tottelevaisuutta. Edistystä tuli vihdoin maahanjätön kanssa eli siis ko. liikkeessä koira käsketään seuraamisesta maahan samalla, kun ohjaaja jatkaa itse kävelyä. Tämä on ollut pitkään Hugolle vaikea liike ja aina yrittää tarjota istumista tai ei yksinkertaisesti ole reagoinut mitenkään - jatkanut vain seuraamista. Nyt hiottiin hetki tätä ja lopulta maahanmeno oli melko napakka ja Hugo putosi maahan heti käskystä. Tämän jälkeen havaitsimme kuitenkin, että istumaanjättö ei toiminut enää, vaan Hugo tarjosi siinäkin maahanmenoa :D Eli koiran pieni pää oli selvästi hieman sekaisin siitä, että mitä häneltä nyt oikeastaan halutaan. Eli päädyimme siihen, että nyt toistaiseksi treenataan vain jompaa kumpaa liikettä yhdellä treenikerralla.

Seuraamisen kanssa on ilmennyt sellaista ongelmaa, että kontakti on alkanut tippuilemaan. Eli seuraa kyllä ja melko oikealla paikallakin, mutta katsoo vähän väliä ympärilleen. Tässä on sekin vaikeus, että niin kauan kuin kontakti on kateissa, Hugo ei keskity täysillä treeniin, eikä se välttämättä tällöin reagoi käskyihin, kuten esimerkiksi juuri istumaanjättöihin, riittävän nopeasti. Tätä täytyy nyt alkaa taas hioa - kovin vähän olemmekin ylipäänsä treenanneet lähiaikoina näitä! Saimme vinkiksi kokeilla seuraamista esim. nakkipala suussa (siis minun suussa - ei Hugon :D). Tämä tuottaa näin aluksi enemmän haastetta minulle, sillä tuntuu melkein mahdottomalta saada käskyt sanottua selvästi ja nakkipala vielä pidettyä huulien välissä! Eli täytyy tätä treenailla ensin itsenäisesti.

Hugon ja Ludden treffit siirtyivät vielä harmi kyllä, mutta eiköhän pojat vihdoin pääse tässä lähiaikoina leikkimään! Tässä kuitenkin kuvia Hugon omista leikeistä, joissa se piilotti luömeen narupallonsa ja kaivoi sitten valtavat kuopat lumeen sitä etsiessään :)Tässä järjestyksessä etsinnät eteni ja kyllähän se pallo sieltä viimein löytyi!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti