sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Karhunpoika sairastaa....

Ensimmäinen yö leikkauksen jälkeen (to-pe) oli vaikein... Silloin Hugo itki oikeastaan lähes tauotta, ja minulle unta ehti yhteensä kertymään ehkäpä sellaiset kaksi tuntia - Hugolle ei varmasti sitäkään. Perjantaiaamupäivän oli vielä itkuinen, mutta aikaistin iltapäivän lääkkeitä aamupäivään ja niiden saannin jälkeen Hugo alkoi selvästi rauhoittua. Sen jälkeen Hugo ei olekaan enää itkeskellyt ja etenkin eilisen ja tämän päivän se on ollut jo todella virkeä. Kovasti olisi leikki- ja riehumishaluja, mutta vähän pitää kyllä vielä rajoittaa sen menoa. Selvästi ei itse tajua yhtään hidastaa tahtia :)

Perjantaina jo lenkkeiltiin neljä suunnilleen parinkymmenen minuutin lenkkiä ja eilen jo noin 40 minuuttia. Lääkärin kehotus oli, että mikäli koira itse haluaa liikkua niin voi lenkkeillä ihan kunnolla, kunhan pitää koiran hihnassa, eikä päästä hyppimään/riehumaan. Haava on parantunut hyvin ja näyttää siistiltä, eikä siis tulehduksen merkkejä näy. Paraneminen on siis lähtenyt hyvin käyntiin :)

Niin ja toki Hugo on hyötynytkin kipeänä olemisesta. Huomiota on tullut ihan extra-paljon ja saipa se eilen illalla jopa oman vohvelinkin, kun niitä kotona paisteltiin. Ruokahalu on ollut leikkauksen jälkeen kova. Normaalia aamuruokien kanssa nirsoilua ei ole esiintynyt, mikä hämmästyttää. Kastrointi kyllä kuulemma voi kasvattaa ruokahalua (tai ainakin herkistää lihomiselle), mutta ei leikkauksen vaikutukset vielä oikein pitäisi näkyä. Ehkäpä se nälkäisyys johtui pikkupaastosta, joka piti pitää ennen leikkausta :) Joka tapauksessa light-ruoka on jo ostettu ja siirrytään pikkuhiljaa siihen. En raaskisi ruoka-annoksia pienentää, kun nyt jo saa suht pieniä annoksia. Eli mieluummin sitten vähän vähärasvaisempi versio tilalle, niin saa kuitenkin mahan täyteen annoksista!

Leikkauksen vaikutuksia ei tosiaan ole vielä näkynyt. Hugo on ollut täysin oma itsensä - haistelee ja merkkailee ulkona entiseen malliin. Mutta, kuten jo kirjoitinkin, vielä on liian aikaista sanoa, miten leikkaus lopulta on vaikuttanut - sen näkee vasta, kun kehossa jo olevat hormonit alkavat hävitä. Eli kuukaudesta jopa useisiin kuukausiin voi kestää ennen kuin lopputulos on nähtävissä :) Toisaalta ei mitään kovin suuria "vaatimuksia" olekaan - onhan Hugo ollut mainio pakkaus ennen leikkaustakin. Toki olisi kiva plussa, jos haistelut vähän vähentyisivät, eikä tytöt saisi Hugon päätä enää ihan niin pyörälle - täysin tuskin näistäkään päästään eroon :)  Ja ehkä jos pojillekaan ei kokisi tarvetta äristä - tosin nämäkin tilanteet ovat niin harvassa, että niitä pystyy kyllä välttämään. Ns. normaalitilanteissahan kyllä osaa käyttäytyä ihan mallikkaasti...

Huomenna sitten ensimmäinen päivä töttiksellä yksin kotona. Minun olisi ollut mahdollista pitää vielä vapaapäivä ennen kesätöiden aloitusta, mutta koska Hugo on parantunut niin hienosti, ilmoitin meneväni töihin jo huomenna. Hugo jää siis tötterön kanssa kotiin ja toivottavasti se antaa sen olla päässä. Ainakaan toistaiseksi ei ole kyllä kertaakaan sitä yrittänyt irroittaa - hyvin on sopeutunut siihen. Pieniä ongelmia tuottaa juominen, mutta ostin sille ison kukkaruukun, joka on nyt täynnä vettä eli siitä pitäisi onnistua juominen myös töttikseltä. Pidän huomenna vielä vähän lyhyemmän päivän, niin pääsen tarkistamaan, että Hugo on saanut juotua ja että tötterö on pysynyt päässä.

Mutta nyt nukkumaan - töttis tuolla jo onkin unten mailla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti