lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kesäkesäkesä!

Vihdoin on ollut sellaisia säitä, että voi alkaa jo pikkuhiljaa puhumaan kesästä :) Tosin onhan tässä se haittapuoli, että päivisin lenkkeily on taas täytynyt jättää vähälle ja käydä pitkät lenkit iltaisin, kun on viileämpää. Ja Hugon juomapullo on ihan must kapistus lenkeillä mukana. Yhdellä meidän lempilenkeistä täällä kotona päin on Vartiokylän lahden rantaan suuntautuva lenkki, jonka varrella on suurin piirtein puolivälissä lenkkiä puro. Hugo on jo oppinut tuntemaan tämän kohdan, sillä se on ollut meidän juomapaikka lenkeillä. Nyt kuitenkin jostain syystä vesi oli sameaa, eikä oikein tuntunut Hugollekaan maistuvan - harmi!


 


Sen yhden selätyksen jälkeen ärinät ja uhittelut loppuivat eli ihan kavereina ollaan nyt lenkkeilty ja leikitty :) Leikkihalut ovat yhä valtavat eli keppejä kanniskelee kyllä ihan urakalla ja ellei keppejä löydy niin yrittää kyllä aina saada hihnaa suuhun vetoleikkejä varten. Hirmu kiltti se nyt kuitenkin on ollut eli uskoo kyllä kieltoja ja esim. uroksille ei ole pöyhistellyt, kun aiemmin kirjoitin, että sellaista esiintyi heti leikkauksen jälkeen. Varmaan paljon johtui energian kasaantumisesta tuo, että oli ärinöitä ja purinoita sekä minun kanssani, että pienen äijäilyn muodossa myös urosten kanssa. Nyt on ollut kiva nähdä se, että kun jotkut ovat sanoneet kastroinnin voivan tehdä koirasta masentuneen ja vähemmän aktiivisen niin vaikutus on ollut oikeastaan vain päinvastainen Hugolla :)

Tiistaina olin taas ilman koiraa agilitytreeneissä - vuorossa oli ohjauskuvioista jaakotus ja vastakäännös. Torstaina menin maalailemaan esteitä Kivikon kentälle. Kuulun tosiaan kenttätoimikuntaan ja meillä on ollut nyt parin viikon ajan projektina estetalkoot eli talkoissa on tehty uusi puomi, A-este, pöytä, pituuseste ja muuri sekä maalattu nämä ja sekä vanhat vastaavat esteet. Nyt on esteet seuran väreihin (musta, punainen ja valkoinen) sopivat eli maalattiin puna-valkoisiksi.

Otin torstaina pensselit kotiin pesuun ja vein ne eilen illalla kentälle takaisin. Hugo oli mukana, koska mentiin samalla lenkille. Otin mukaan myös namit ja palkkauspallon, koska ajattelin, että jos kentällä sattuisi olemaan tilaa, niin voisin ottaa jotain ihan pientä jo Hugon kanssa. Leikkaushaava on jo täysin umpeutunut ja tikit sulaneet eli ajattelin, että hyvin uskaltaa jo kevyesti harjoitella, kun vain tekee vain matalia esteitä. Kenttä olikin sitten tyhjä, joten tein tiistain jaakotustreeniä ihan vain kolmella hypyllä ja yhdellä putkella. Hypyt olivat tosiaan vielä matalia, ettei Hugon täytynyt vielä kovasti ponnistaa hypyille. Meni minusta aika kivasti - Hugo oli hirveän innoissaan, mutta kuitenkin keskittyi hyvin. Ja nyt tuntui omat ohjauksetkin sujuvan hieman paremmin kuin tiistaina ilman koiraa harjoitellessani. Jotenkin minun on vaikea sopeuttaa omaa vauhtiani radalla, jos se koira ei ole mukana ja niinpä tuleekin usein vähän hätiköityä ja hutiloitua, kun on koko ajan sellainen tunne, että pitäisi mennä täysillä :) Lopuksi harjoittelimme kontakteja 2on2off -tekniikalla. En uskaltanut vielä ottaa puomia tai A-estettä, joten tein treenin keinulla. Keinu menee jo sikäli hyvin, että Hugo osaa jo stopata keinulla puoli välin jälkeen odottamaan keinun laskeutumista ja siitä sitten stoppasin käskyllä Hugon alastulossa niin, että takatassut seisoivat keinulla ja etutassut hiekalla. Ja tästä vapautus käskyllä ja palkka perään. Hyvin sujui!

Tiistaina menemme jo agilitytreeneihin, jotka ovatkin viimeiset ennen kesätaukoa. Ohjelmassa on meidän jatko1-ryhmän ja jatko2-ryhmän yhdistetyt loppukisat eli joku helpohko rata on ilmeisesti tiedossa :) Kouluttajamme Marin kanssa sovimme, että Hugon kanssa teemme vielä medikorkeuksilla - vielä kun en Hugoa oikein uskalla maksikorkeuksilla hypyttää. Tosin hyvin on haava tosiaan parantunut, mutta mieluummin ottaa vähän varman päälle!

Ensi viikko on siis Hugolle ihan ekstrakiva viikko - tiedossa agilitytreenit ja keskiviikkoiltana olisi vuorossa mökkireissuun lähtö. Torstaina mökillä juhlitaan Hugon 2-vuotissynttäreitä ja perjantaina sitten juhannusta. Kaiken kaikkiaan  siis keskiviikkoillasta sunnuntaihin olemme Viitasaarella eli leikkimistä ja vapaana riehumista siis tiedossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti