tiistai 19. kesäkuuta 2012

Ratatreeniä

Tänään oli agilityn viimeinen treenikerta ennen kesätaukoa ja sen kunniaksi pidimme leikkimieliset kisailut, kuten kirjoitinkin aiemmin. Rata koostui 19 esteestä, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. Kuvan piirsin itse jälkikäteen muistellessani mitä teimme eli esteiden paikat ja välimatkat toisiinsa nähden eivät varmasti ole ihan todenmukaiset. Suuntaa antaa kuitenkin! Me teimme radan kolme kertaa kokonaisena ja vielä lopuksi kerran 7. esteestä lähtien - jätimme tuolloin siis kontaktit tekemättä.


Hugon kanssa ehdottomasti suurimmaksi ongelmaksi muodostuivat kontaktit. Hugon kanssa emme ole näitä vielä treenanneet niin paljon, että onnistuisi osana rataa ja sen kyllä sitten huomasi :) Ollaan treenailtu vain yksittäisillä esteillä ja nyt, kun vauhti oli päällä ja menohalut kovat, ei niille kontakteille olisi millään jaksanut stopata. Nyt on onneksi kesätauolla aikaa treenailla 2on2off-tekniikkaa ja saimmekin Marilta tähän hyviä treenivinkkejä. Namialustan jätämme ensinnäkin kokonaan pois tästä treenistä ja treenaamme nyt ensi alkuun tuota asentoa ja siihen liittyviä käskyjä ihan vain sohvatyynyjä, pesuvatia tms. koroketta hyödyntäen. Sitten kun Hugo on selvästi sisäistänyt homman, niin alamme siirtämään harjoittelua agikentälle :) Eiköhän siitä hyvä tule, kunhan malttaa rauhassa harjoitella!

Muilta osin mielestäni oli jo ajoittain aika kivaa menoa. Ottaen siis huomioon, että oli eka kerta, kun tehtiin tällaista ratatreeniä! Tokihan vielä olin aika ajoin hukassa ja ohjaukset olivat myöhässä, mistä seurasi Hugolta haukkuja ja pientä takertelua menossa. Kuitenkin parhaalla radallamme ohjauksetkin olivat ainakin sen verran ajallaan, että Hugo eteni esteeltä esteelle melko sujuvasti, eikä ollut sellaista oloa, että olisi ihan pallo hukassa :) Tosin huomasin myös, että jotkin etukäteen suunnittelemani ohjaukset kyllä helpottuivat tai täysin unohtuivat radalla ollessa, mikä kertoo vain siitä, että vielä kaipaan itse rutkasti treeniä näihin, jotta ne tulisi sieltä selkäytimestä ilman suurempia miettimisiä.

Esteelle 4 tein vastakäännöksen ja A:n jälkeen oli tarkoitus tehdä persjättö, mutta koska Hugo ei vielä oikein malttanut odotella siellä kontaktilla, meni se lopulta niin, että useimmilla kerroilla stoppasin sen täysin tässä vaiheessa odottamaan ja jatkoimme menoa sitten. Ei siis varsinaista persjättöä tullut tähän tehtyä, vaan ihan vain puolen vaihto. 9 esteelle oli tarkoitus tehdä jaakotus, mutta tämä kyllä unohtui jokaisella kierroksella tehdä. Niinpä esteet 9-12 suoritettiin ilman erikoisempia ohjaustekniikoita - ihan vain hieman koiran edellä juosten ja ohjaten esteille. Esteen 12 jälkeen tein persjätön putkelle ja tällä Hugo kääntyi mielestäni putkelle hyvin tiukasta kulmasta huolimatta. Esteelle 15 oli tarkoitus myös tehdä jaakotus tai vaihtoehtoisesti vastakäännös, mutta tämä taisi kyllä jokaisella kerralla tulla mentyä ihan peruskäännöksellä - tosin kyllähän se niinkin sujui! Siihen olin tyytyväinen, että rengas meni jokaisella kerralla ilman epäröintejä - tätä etukäteen vähän epäilin, koska sitä ei olla pitkään aikaan harjoiteltu lainkaan. Loppusuoralla tein esteelle 18 takaaleikkauksen ja tämän jälkeen Hugo oli edelläni, joten "eteen"-käskyllä sitten piti saada Hugo viimeisestä esteestä yli. Ja tämäkin sujui yllättävän hyvin - jokaisella kerralla takaaleikkaus sujui niin, että Hugo jatkoi esteelle, vaikka jäin taakse. Myös eteen irtosi lopulta, vaikkakin hetken aina ennen vikaa estettä ihmetteli, että minne seuraavaksi. Vauhtia tämä meidän tapamme kyllä söi, kun ei Hugo vielä irtoa niin hyvin, että olisin voinut kaukaa takaa huutaa Hugoa jatkamaan eteen.

Kaiken kaikkiaan oli todella kivat ratatreenit. Mihinkään järjestykseen meitä ei varsinaisesti laitettu, vaikka virhepisteet ja aika otettiinkin. Kunhan vertailimme omia suorituksiamme eri kierroksilla. Hugon kanssa teimme kolme kertaa koko radan ja näistä kahdella kerralla tuli HYL. Toisella kerralla palautin Hugon kontaktille sen juostua A:n kontaktista läpi ja tästä siis suoraan HYL. Toisella kerralla itse asiassa en itse nyt muista, mistä HYL tuli, mutta tällä kertaa muuten rata oli mielestäni sujuvin. Kolmannella kerralla tuli 15 ratavirhepistettä ja tämä rata oli selvästi muutenkin huonoin suorituksemme. Yritin tällöin kontakteja namialustalla ja puomilla toimikin hyvin. A-esteellä kuiteknin lähti namit syötyään liikkeelle ja istutin Hugon tähän vaiheeseen ennen kuin lähdimme jatkamaan. Pari rimaakin taisi tulla alas, kun ohjaukseni olivat onnettoman myöhässä. Hugo siis oli jo suuntaamassa toiseen suuntaan, kun "räiskäisin" sille seuraavan käskyn, ja tietenkin tässä vaiheessa ei enää päässyt kunnolla hyppyyn. Suuri positiivinen yllätys minulle oli se, että aikamme oli parhaimmillaan noin 44 s. Mari arveli, että ko. radan ihanneaika olisi jotakuinkin 50 s 1.luokan kilpailuissa eli selvästi päästiin alle tuon, vaikka jokaisella radalla olikin sählinkiä ja odottelua niiden kontaktien kanssa.

Huomenna olemme lähdössä mökille ja mökillä onkin loppu viikon aikana ohjelmassa sekä tokotreenejä että 2on2off-tekniikkaa jollain korokkeella tai porrasaskelmalla tms. Ja tietysti Hugollakin ihan vain lomailuakin ja synttärien juhlimista ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti