lauantai 28. syyskuuta 2013

Osteopaatilla

Tiistaina olikin viimeiset kesäkauden treenit. Tehtiin mukavaa etenevää rataa, ja saatiin Hugon kanssa paljon onnistumisia. Ensimmäistä kertaa saatiin myös takaaleikkaus kepeillä sujumaan! Ensi viikolla alkavat talvikauden treenit eli tiistaina Lotta Vuorelan kouluttamana Lupaavien-valmennusryhmässä ja torstaina sitten seuran normaaliryhmä Anninan kouluttamana. Innolla jo odotan näitäkin treenejä :)

Hugo käväisi keskiviikkoa ensimmäistä kertaa eläessään osteopaatille. Fyssarillemme ei ollut syyskuun aikana aikoja lainkaan, joten tästä sain innoituksen kokeilemaan osteopatiaa Hugolle. Lähinnä siis toiveena oli saada kokonaisvaltaisempi kuva Hugon nykytilanteesta. Osteopaatti kävi läpi Hugon nivelet ja löysi ihan aavistuksen löysyyttä oikeasta ranteesta ja polvesta. Sanoi, että oli niin lievää, ettei esim. eläinlääkäri tällaisiin varmasti puutu, eivätkä tod. näk. millään tavoin tule vaivaamaan. Sanoi kuitenkin, että nämä on hyvä tietää, jotta osaa pitää huolta ko niveliä tukevista lihaksista. Oikean puolen SI-nivel oli jumissa, mutta se saatiin hyvin avattua. Hugon liike onkin ollut käynnin jälkeen rennompaa ja peitsaus on vähentynyt. Hyvä siis, että käytiin!Kaiken kaikkiaan Hugo oli kuitenkin hyvässä kunnossa. Vähän jännäsin, että missä kunnossa selkä on, kun siellä on lihasjumia aiemmin esiintynyt, mutta sieltä ei löytynyt mitään häikkää, vaan nikamat liikkuivat normaalisti.

Hugon kanssa ollaan tehty kontakteja taas jonkun verran. Kierrokset kontaktien suhteen ovat nousseet sen verran, että Hugolla on aika ajoin ollut hieman haastavaa malttaa pysyä siellä pysäytyksessä. Se kyllä siis joka kerta sinne pysähtyy, mutta vapauttaa itsensä omatoimisesti. Nyt siis ollaan tehty kontakteilla alastulon kanssa sellaisia harjoituksia, että juoksen kyllä kontaktilla Hugosta ohi, mutta sen pysyessä palaan palkkaamaan sen ennen kuin sitten vapautan sen. Ja nyt ainakin viimeksi saatiin tehtyä A:lla ihan tosi hienoja pysäytyskontakteja, joissa Hugo tuli empimättä 2on2off-asentoon ja malttoi odottaa siellä vapautusta. Vapautuskäskystä kuitenkin lähtee taas empimättä reippaasti jatkamaan! Näyttäisi siis siltä, että Hugo on alkanut ihan aikuisten oikeasti sisäistämään, mistä kontakteilla on kyse. Agilityratojen osalta tehdään epävirallinen starttidebyytti viikon päästä sunnuntaina meidän seuran kesäkauden päätöskisoissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti