torstai 9. tammikuuta 2014

Lähtöongelmia....

Treenit ovat taas alkaneet joulutauon jälkeen. Tiistain valkkutreeneissä Hugo oli ihan huippu! Tehtiin vaikeaa rataa, koska kouluttaja poikkeuksellisesti piti meille saman radan, jota myös seuran arvokisaajat treeneissään tekee. Haastetta siis oli, mutta siitäkin huolimatta suoriuduttiin melkein loppuun asti radalla ja eteneminen tuntui sujuvalta. Kouluttajakin totesi, että oli rentoa menoa ja Hugo irtosikin kivasti. Treeneistä jäi mielettömän hyvä fiilis :)

Tänään oli "normiryhmän" treenit ja vuoden ekojen treenien kunniaksi oli tarkoituksella aika letkeä rallattelurata. Ei mitään kummempia kiemuroita, vaan etenevä perusrata. Rata itsessään sujui kivasti ja kunhan vain maltoin odottaa koiraa, enkä hätiköinyt, niin oli ihan mukavaa menoa (tosi hyvä treenit kisojen alle!). Se kylläkin tuli huomattua, että Hugo on alkanut taas kuumua lähdöissä.... Meillähän oli viime talvikaudella ongelmia lähtöjen kanssa ja keskityttiin niihin oikein huolella. Palkkasin paljon lähtöön jäämisestä ja pyrin itse lisäämään Hugon häiriökestoa lähdöissä eli sitä, ettei se reagoisi kaikkiin pieniin liikahduksiini. Työ tuotti silloin tulosta, mutta nyt näkyy, että olen laiskotellut lähtötreenien kanssa! Hugohan on alkanut jopa haukkumaan lähdössä, mitä se ei ole aiemmin koskaan tehnyt. Aloitti tämän tavan viime kisoissa ja sen jälkeen sitä on esiintynyt nyt treeneissäkin - ei joka lähdössä, mutta silloin tällöin. Yleensä Hugo on lähdöissä saattanut nykiä tai ottaa yhden askeleen tms., muttei sen enempää. Tänään se kuitenkin ekalla suorituskerralla ampaisi ekan hypyn eli heti, kun olin ottanut oman paikkani ja kääntynyt sitä kohti. Eli nyt täytyy kyllä lopettaa laiskottelu ja tehotreenata näitä. Onneksi aiemminkin lähtötreenaus on tuottanut tulosta eli kova on luotto siihen, että nytkin siitä on apua!

Tänään radalla oli 60 cm rimat, koska viikonloppuna on kisat. Alkuun rimat pysyi hyvin ylhäällä, mutta huomasi, että muutaman suorituskerran jälkeen Hugon väsyessä hieman, alkoi keskittyminenkin herpaantua, sillä pari rimaa tippui. Täytyy tässäkin ryhdistäytyä taas ja vapaatreenailla korkeudenarviointitreenejä. Näitähän teimme loppukesästä ja alkusyksystä jonkin verran ja mielestäni rimojen pudottelu väheni merkittävästi sen jälkeen. Treeneissä ollaan kyllä edelleen välillä pidetty radalla mukana muutamia 60 cm rimoja, mutta olen aina toivonut niiden olevan suorilla ja kohdissa, joissa ei tehdä mitään erikoisempia ohjauksia. Täytynee alkaa jatkossa laittaa niitä myös haastavampiin kohtiin, koska esim. tänään rima putosi takaakierrossa. Vastapainoksi sitten radalle voisi laittaa myös matalampia rimoja - esim. niin, että korkeus vaihtelisi välillä 50-60. Tällöin Hugo joutuisi oikeasti keskittymään niihin korkeuksiin.

Varasin nyt vielä itselleni vapaatreenivuoron lauantaiaamulle. Tarkoituksena ei ole mennä kunnolla treenaamaan, vaan haluan ottaa vain pari lähtöä ihan vaikka yhden hypyn yli niin, että teen huolelliset lähdöt ja palkkaan pysymisestä! Sunnuntaina onkin sitten kisojen vuoro :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti