keskiviikko 22. tammikuuta 2014

LUVA-tili kakkosissa avattu

Lauantaina kisailtiin Hugon kanssa kolmen startin verran kakkosluokassa. Tulipa muuten huomattua, että luokkanousun myötä kisajännityksen määrä ennen ekaa starttia oli myös noussut... Aiemmin en ole mitenkään erikoisemmin startteja jännittänyt, mutta nyt tuli sellainen fiilis, että hitsi, nythän meidän oletetaan jo osaavankin ehkä jotain..? Noh onneksi, tästäkin tyhmästä ajatuksesta päästiin eroon lauantain aikana, koska tuli B-radalla itse mokailtua niin urakalla, ja siltikin jaksoi naurattaa. Eli taitaa se olla sallittua vielä kakkosissakin, ja kyllähän niitä mokailuja sielläkin näkee vielä säännöllisesti!

Noh, onneksi kuitenkin lauantaille mahtui myös onnistumisia. Ensinnäkin ensimmäisenä starttina olleelta A-agilityradalta saatiin LUVA ja 2. sija! Rata ei ollut mitenkään kohtuuttoman haastavan oloinen rataantutustumisessa, mutta katsellessa muiden koirakkojen suorituksia, tuli havaittua, että yksi ja sama kohta koitui valtaoasn maksikoirakkojen kohtaloksi. Se oli kohta, jossa putken jälkeisille kahdelle linjassa olevalle esteelle tehtiin molemmille peräkkäin takaakierrot. Sikäli ei mitenkään kummempi tehtävä, mutta putken sijoittelu ekaan hyppyyn nähden oli sellainen, että valtaosa koirista hyppäsi todella pitkän hypyn ekalla esteellä ja siten ajautui joko ohjaajan jalkoihin tai sitten ei vain enää millään pystynyt kasaamaan itseään tokaan takaakiertoon. Tämän seurauksena radalla nähtiin useita koiran ja ohjaajan törmäyksiä, useita siivekkeiden lentelyitä ja sitäkin useampia hyppyjä väärään suuntaan sillä tokalla hypyllä. Olin vikana starttaajana luokassa, joten minulla oli se etu, että seurakaverien kanssa sumplittua tuota kohtaa (kiitos vinkeistä ja tsemppauksesta!), oli aika selvää, että minun on oltava ohjauksen kanssa tosi ajoissa ja saatava Hugo jarruttamaan ja kasaamaan itsensä kunnolla jo ekalle hypylle. Vähän hirvitti, kun lähdettiin radalle, mutta loppuen lopuksi kohta sujui ihan hyvin ja sujuvasti - videon voi siis katsoa ihan silmät auki ilman, että joutuu jännittää, miten siinä käy :D




Tokana ratana oli se B-agilityrata, josta jo tuossa alussa lyhyesti mainitsin... Radalle mahtui siis kielto pituudelle, kahden esteen ohitus, yhden riman pudotus (koska pyysin Hugon hyppäämään niin epäreilun pienellä vauhdilla ja lyhyellä lähestymisellä) ja jossain vaiheessa rataa oli jo pasmat sekaisin sen verran, että jouduin hetken miettimään, että mitenköhän sitä oikein jatkaisi... Mutta agility on siitä kiva laji, että se on ihan OK, että välillä tulee mokailtua ihan urakalla ja siltikin voi hyvillä mielin jatkaa eteenpäin. Niin mekin tehtiin, eli päätin vain, että vikalla radalla yritän vain saada paremman loppufiiliksen sekä itselleni että koiralle.

Vika rata oli haastava hyppäri, jolta tuli loppuen lopuksi kaikkiaan vain kolme tulosta makseissa. Siis kolme tulosta ja 18 hylättyä - ei siis ihan helpoimmasta päästä :) Mekin oltiin noiden hyllyttäneiden joukossa, mutta tämän voisi sanoa olleen "hyvän mielen -HYL" toisin kuin se edellinen. Nyt moni kohta, jota ennakkoon vähän jännitin, sujui hienosti. Näihin kuului alun takaakierto-päällejuoksu -yhdistelmä, parit voimakkaasti kääntävät valssit, vaikea keppikulma yms. HYL tuli siitä, kun Hugo tuli yhdestä hypystä ohi kiirehtiessäni liikaa. En siis malttanut kunnolla ohjata yhtä helppoa hyppyä, kun olin jo niin kovasti miettimässä, että miten ehdin valssata kepeille. Tästä radasta ei tullut videota lainkaan, tuosta B-radasta sen sijaan tuli, mutta se ei taida olla julkaisukelpoinen ;)

Vähän harmitti kisojen jälkeen se totaalisesti epäonnistunut B-rata, mutta onneksi LUVA-into sitten lopulta voitti ja täytyihän taas todeta, että Hugo tsemppasi ihan superhienosti kaikilla kolmella radalla. Päivä oli meille molemmille pitkä ja vika startti oli vasta puoli yhdentoista aikaan illalla. Lisäksi tämä oli eka kerta, kun startattiin kolme kisaa, joilla kaikilla oli 60 cm rimat (tähän varmasti saa tottua kakkosissa kisatessa!), ja vielä vikallakin hyppärillä rimat pysyi ylhäällä! Hieno Hugo!

Sunnuntaiaamuna sitten lähdettiinkin oikein kunnon lenkille ja oli kyllä ihana ilma! Noin 10 asteen pakkanen, joka ei tuntunut missään, kun oli riittävästi päällä, ja aurinkokin paistoi :) Hugokin tykkäsi, kun sai vapaana porskuttaa etsimässä metsästä keppejä toisensa perään! Tässä pari (kamerakännykällä otettua) kuvaa, ja näiden lisäksi muutama muukin lisätty Hugo kuvasivut 2014 -linkin taakse.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti