perjantai 3. tammikuuta 2014

Niin se vuosi taas vaihtui

Vuosi vaihtui meillä kotona rauhallisissa merkeissä. Oltiin ihan kotosalla omalla porukalla, kun Hugo viime vuonna oli aavistuksen levoton rakettien rakia, eikä siksi tulisi mieleenkään jättää sitä uutenavuotena yksin (tosin eipä tulisi jätetty, vaikkei raketteihin yhtään reagoisikaan). Tänäkin vuonna Hugo oli vähän levoton silloin, kun enempi rakettien paukuttelu alkoi vähän ennen kuutta. Käyskenteli ympäriinsä kuunnellen ja hämmästellen, mutta reilun puolen tunnin jälkeen ilmeisesti totesi, että eiköhän tämäkin ole jo kuultu ja nähty. Siinä vaiheessa Hugo kävi siis nukkumaan. Normaalista poiketen pysyi koko ajan kyllä ihan minun vierellä nukkumassa, mutta veti kuitenkin ihan sikeitä. Lenkit tehtiin neljän aikaan iltapäivällä ja seuraavan kerran vasta yhden jälkeen yöllä. Muutama pamaus kuului vielä yölenkillä, mutteivät aiheuttaneet suurempia paniikkeja.

Ennen uuttavuotta käytin Hugon eläinlääkärissä tulehtuneiden silmien takia. Tai oikeastaan silmät itsessään eivät näyttäneet niinkään tulehtuneilta, vaan enemmänkin luomet. Oli selvästi hangannut silmiään, mutta kutina kyllä helpotti nopeasti tipoilla ja punoitus ja turvotuskin on hävinnyt. Kisailmo lähti myös menemään 12.1. pidettäviin kisoihin ja ellei silmätulehdus nyt uusi tippojen lopettamisen jälkeen, niin ehtii doping-varoaikakin juuri umpeutumaan ennen kisoja! Eli sinne siis reilun viikon päästä :)

Oltiin muuten Niina-Liina Linnan koulutuksessa ensimmäistä kertaa viime viikolla ja tykkäsin kyllä kovasti. Saatiin taas uusia näkökulmia ja saatiin hyviä vinkkejä etenkin ennakoivaan valssiin ja palkkaukseen liittyen. Etenkin palkkaukseen liittyvät neuvot olivat todella hyödyllisiä, sillä en ole tullut oikeasti miettineeksi, että kuinka tärkätä on sen lisäksi, että palkkaa oikeaan aikaan, että palkkaa myös oikein ja oikeaan suuntaan. Palkkaan Hugoa heittämällä palloa ja nyt vasta tajusin, että useimmiten "roiskin" sen palkan vain johonkin koiran eteen. Etenkin meillä, kun haluan parantaa Hugon estehakuisuutta ja irtoavuutta, olisi tärkeää, että palkkaan oikeaan suuntaan niin, että palkkaus rohkaisee Hugoa irtoamaan. Eli pari kertaa treeneissä sain huomautuksen, että palkkaan melkeinpä kädestä tai heittämällä pallon ihan omaan juoksusuuntaani sen sijaan, että heittäisinkin palkan sinne, minne olisin radan jatkuessa toivonut koiran menevän. Nyt siis aletaan ehdottomasti kiinnittämään selvästi enemmän huomiota palkkaukseen!

2 kommenttia:

  1. Mikään ei oo hankalampaa kuin palkan nakkaaminen sinne, minne sen kuuluisi kaiken järjen mukaan mennä. :D Miulla havaittiin jonkunlainen naisellinen ranneliike yhdellä yksärillä ja nyt yritän opetella siitä sitten pois. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ole helppoa, ei! Eikä ole tullut ite edes tajuttua, että palkkaan oikeesti monesti epäloogiseen suuntaan - siis itteni eteen, mutta harvoinhan sitä koiraa oikeasti ihan sinne haluaa :D

      Poista