tiistai 24. kesäkuuta 2014

Juoksariongelmaan pureutumista

Ollaan oltu nyt pari kertaa treenaamassa juoksu-A:ta tavoitteena saada Hugolle isot kierrokset niin, että treenit vastaisi vähän enemmän kisatilannetta, jossa yliloikkia on tullut. A:lla käytin nyt hiljattain ostamaani kehikkoa, josssa reunat on paksuhkot ja helposti näkyvät ja kehikko on koko kontaktialueen kokoinen (aiemmin kokeilin kehikolla, joka oli pienempi, eikä oikein tuntunut toimivan). Tämä kehikko vaikuttaisi toimivan hyvin eli tällä tehdään nyt näitä häiriötreenejä, kunnes ollaan saatu A toimimaan kaikenlaisessa häiriössä.

20.6. tehtiin treeniä, jossa A:lle tultiin kolmen hypyn pituisen hyppysuoran kautta eli vauhtia riitti. Siltikään ei tullut yhtään yliloikkaa, vaan kaikki suoritukset osui hienosti keskelle kontaktialuetta. Tämä oli toki hienoa, mutta emme tyytyneet tähän, vaan lähdettiin lisäämään häiriötä. Tehtiin seuraavaksi niin, että hetsasin Hugoa lelulla ja heti irti päästämisen jälkeen lähetin Hugon mutkaputkeen, josta jatkettiin suoraan sille kolmen hypyn hyppysuoralle. Näin saatiin aikaiseksi riittävät kierrokset, jotta Hugo yliloikkasi kontaktin yli. Tästä ei palkkaa tullut, vaan Hugo sai tyytyä "oho"-toteamukseen. Tehtiin uusiksi ja Hugo korjasi suoritusta osuen tällä kertaa kontaktille hienosti vauhdista ja kierroksista huolimatta! Videolla näkyy vain kolme ensimmäistä suoritusta, joiden jälkeen siirryttiin tekemään haastavampaa treeniä. Harmi kyllä, onnistuin sössimään kyseisen pätkän kuvauksen eli näistä ei nyt ole videotodisteita....


22.6. aloitettiin tekemällä yksi helppo toisto yhden hypyn takaa. Seuraavaksi siirryttiin suoraan tekemään samaa, mikä edellisellä kerralla oli tuottanut yliloikan (putki-hyppysuora-A-hyppy), mutta tällä kerralla tälläkään ei enää tullut yliloikkia - jes! Lisäsin haastetta vielä niin, että juoksin alkuun Hugon vierellä, mutta A:n kohdalla lähdinkin vedättämään tosi voimakkaasti. Tällä saatiin taas yliloikka aikaiseksi, joka ei kuitenkaan enää toistunut, vaan Hugo taas korjasi itse.

Kaikkiaan siis tosi onnistuneita juoksu-A-treenejä. Juurikin sitä hainkin takaa, että löydetään, missä raja menee ja sitten treenataan siellä niin, että saadaan onnistumisia häiriöstä ja kierroksista huolimatta. Ja oli loistavaa huomata, että Hugo aina korjasi toimintaansa epäonnistumisen jälkeen eli oppimista tapahtui. Toinen hieno juttu oli se, että kehikon avulla Hugon laukka-askel osui selvästi keskemmälle kontaktialuetta kuin silloin aiemmin, kun käytin vain ponnaria. Tästä on hyvä jatkaa :)

Tänään aamulenkillä tehtiin pikatokot. Tein luoksetuloa ja Hugo tuli melko reippaalla laukalla eteen. Jäi ehkä aavistuksen liian kauas eteen eli voitaisiin hioa eteentuloa ihan lyhyillä välimatkoilla. Ilahduttavaa aamun treeneissä oli se, että kun tehtiin sivulletuloja, Hugo tuli hienoon perusasentoon edestäni eli ei jäänyt vinoon niin kuin yleensä on ollut ongelmana. Olen yrittänyt olla näissä aika tarkkana nyt, että vaadin oikeasti kunnon perusasennon, enkä palkkaa puolittaisista suorituksista lainkaan.

Tällä hetkellä Hugo mökkeilee vanhempieni kanssa. Onneksi Hugo kotiutuu jo huomenna eli ei ole enempää kuin yhden yön poissa! Huomiselle illalle on sovittuna tokotreenit Sonjan ja Ofelian kanssa, kiva päästä tekemään häiriötreeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti