torstai 26. kesäkuuta 2014

Tokon häiriötreenailua

Oltiin eilen omatoimitokoilemassa hallilla ja mukana oli Sonja ja Ofelia. Tarkoituksenakin oli saada aikaan hyvät häiriötreenit ja tämä oli toki taattua jo siksi, että paikalla oli Hugon bestis :) Yleensähän tulee tokoiltua lähinnä vieraampien koirien kesken...

Sivulletulo on alkanut kyllä parantua (vihdoin!), mutta edelleen vaatii sitä, että olen palkkausten kanssa tosi tarkkana eli täytyy olla itsellä selkeä kriteeri, mikä riittää, ja vaatia sitten kanssa kriteerien täyttämistä. Olen itse pohdinnan jälkeen päättänyt, etten lähde korjaamalla korjaamaan sitä, että Hugo nojaa ulospäin perusasennossa. Palkkailen toki mahdollisimman paljon ulkokädestä, jotta onglema ei nyt ainakaan pahentuisi, mutta keskitytään enemmänkin siihen, että käännös perusasentoon on riittävä ja asento suora.

Seuraamiset oli nyt hyviä. Kontakti pysyi tosi kivasti ja Hugo seurasi hyvässä paikassa huolimatta siitä, mentiinkö normaalia kävelyä, hidasta kävelyä vai juoksua. Käännöksistä keskityttiin taas vasemmalle käännökseen. Pystyi jo tekemään seuraamisesta käännöksiä vasemmalle ilman, että Hugo jäi jalkoihin :D Tosin vieläkin vauhdissa käännös on vähän löysä eli takapäänkäyttöä saadaan treenailla edelleen! Suunta on kuitenkin oikea.

Tehtiin seisahtumista luoksetulon pysäytyksenä. Tuli tosi hyviä teräviä stoppeja, kun käytin taakse lentävää palloa palkkana. Tosin jo yksi pysäytys sai aikaan sen, että seuraavalla yritti  kovasti ennakoida pysähdystä. Tällöin kuitenkin vapautinkin Hugon kesken luoksetulon ja tehtiin läpijuoksu eli heitinkin pallon taakseni. Tehtiin siis juurikin niin, että aina parit läpijuoksut ja sitten yksi pysäytys. Aina, kun Hugo näytti yhtään ennakoivan, en pysäyttänyt, vaan annoin juosta läpi.

Estehypyssä ollaan otettu nyt treenattavasi se, että Hugo pysähtyisi vähän kauemmaksi hypyn taakse. Tyypillisesti suorittaa hypyn kyllä, seisahtuu hyvin ja malttaa odottaa ohjaajan tullessa luokse, mutta seisahtuminen tapahtuu todella lähellä estettä eli ylemmissä luokissa sitten, kun sieltä pitääkin hypätä vielä takaisin, olisikin jo haastavaa saada hyppy suoritettua siististi. Nyt siis vein parilla ensimmäisellä toistolla lelun sopivan etäisyyden päähän esteen taakse. Hugo siis hypättyään esteen jatkoi lelulle ja käännyttyään ympäri lelu suussa, käskin seisahtumaan. Onnistui hienosti ja pysähtyi lelu suussakin napakasti. Kolmannella toistolla jätin lelun pois ja toimi siltikin hienosti eli Hugo jatkoi hypyn jälkeen pari askelta ennen kuin pyörähti ympäri. Tähän oli hyvä lopettaa tämä treeni tältä kertaa!

Kaikki yllä mainitut treenit tehtiin tosiaan häiriössä sikäli, että meidän treenatessa pääosin toinen koirakko leikki samaan aikaan kentällä. Hugon keskittyminen tokossakin on kyllä parantunut ihan huimasti. Ihan pari kertaa edes vilkaisi leikkivää kaveria, vaan oikeasti teki innolla töitä kanssani häiriöstä huolimatta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti