tiistai 19. elokuuta 2014

Ylä- ja alamäkeä (onneksi enemmän kuitenkin sitä ylämäkeä :) )

Tähän alkuun muutamia kuvia perjantain aamulenkiltä - siitä on hyvä aloittaa :)

Perjantaina töiden jälkeen lähdimme mökille Sauvoon eli tiedossa oli kiva viikonloppu! Pari yötä vietettiin siis siellä kera vanhempieni ja tähän aikaan mahtui Hugolle ja Jipille paljon paljon leikkiä, ihan liian vähän lepoa (koirat eivät millään malttaneet!!) ja vähän myös treeniä. Tein molemmille koirille nurmikentälle lyhyen jäljen. Hugo selvästi on omaksunut metsäjäljellä vähän epätarkemman tavan jäljestää eli jokaisen askeleen läpikäynti ei noin vain sujunutkaan. Tein siis Hugolle ensin jäljen, jossa palkkaa vain harvakseltaan, mutta koska siinä motivaatio tuntui loppuvan, tein myöhemmin vielä ihan lyhyen jäljen, jossa oli enemmän palkkaa ja siinä Hugo keskittyikin tosi hyvin työntekoon. Jipille tein pari suoraa jälkeä, jossa namit oli muutaman askeleen välein. Hienosti malttoi nuuskutella läpi jäljet ilman harhailuja.

Ja mökkireissu kuvin koostettuna:
Sunnuntaina 17.8. lähdettiinkin sitten jo ajoissa mökiltä ajelemaan, koska minulla ja Hugolla oli pari kisastarttia Espoossa. Ekat kolmosten startit siis, mutta ihme kyllä, ei jännittänyt sen kummemmin. Eka rata oli ihan kivaa menoa ja jäi hyvä fiilis itselle. Ennakkoon eniten kauhistutti todella vino ja lyhyt lähestyminen A:lle, jossa pelkona oli, että huonosta vauhdista johtuen Hugo ei saisi millään askelia sopimaan alastulolle. Eihän se ihan optimisuoritus ollutkaan, mutta kuitenkin sai askeleet venymään sinne alastulolle. Tällaiset lyhyet lähestymiset siis ehdottomasti kaipaa vielä treeniä ja sen tiesinkin, kurjaa tietysti, että just kisoihin sitten sattui sellainen tapaus, joka meillä vielä treenien osalta on onnettomasti kesken... Radalla A:n jälkeen oli hypylle takaakierto ja vähän pohdin kumpaa kautta lähden sitä tekemään. Päätin tehdä ns. lyhyempää reittiä, jossa Hugon tuli tehdä tiukka kaarros sisemmän siivekkeen ympäri. Tähän ratkaisuun päädyin, koska tälle puolelle sai paremman linjan A:n alastulolta, mutta ehkä olisi kannattanut sittenkin valita se pidempi reitti... Hugo aavistuksen empi takaakierrossa, koska jäin onnettomasti sen eteen kökkimään. Lähdin pakittamaan tehdäkseni Hugolle tilaa (niin väärin!), ja tämä johti puolestaan siihen, ettei Hugo millään enää pystynyt hakemaan seuraavana olleita keppejä, koska minun liike oli toiseen suuntaan. Kielto siis kepeille ja siitä 5 rv. Otettiin lähestyminen uusiksi rauhassa ja loppurata sujui ilman suurempia kommelluksia. Varsin tyytyväinen kuitenkin olin tähän kolmosten korkkaukseen! Video radalta toivottavasti pian tulossa, kunhan saan se siirrettyä koneelle.

Tokana ratana oli hyppäri, joka sekin vaikutti suoritettavalta - ei mitään ihmeempiä ihmetyksiä. Niinpä sitten meninkin sössimään radan ihan alkumetreillä... Tokalle esteelle tekemäni ohjaus on ollut esillä treeneissä monesti hiljattain, eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmia. Jäin kuitenkin varmistelemaan ohjausta liian pitkään, jolloin sitä seuraava valssi oli niin myöhässä, että infosin Hugolle ihan liian myöhään, että kakkoshyppy oli tarkoitus suorittaa. Niinpä siihen tuli kielto. Itseltä hajosi pakka ihan totaalisesti, kun tuli näin alkumetreillä virhe ja olikin sitten tosi vaikea saada meno taas kunnolla rullaamaan. Tuntui tosi tahmealta koko rata alusta loppuun ja pari rimaa tuli alas matkan varrella. Osittain siksi, että olin niin myöhässä ja osittain siksi, että Hugo tuntui myös tosi väsähtäneeltä. Ilmeisesti mökkireissun lähes taukoamaton ulkona temmeltäminen ja pohjalla ollut agirata painoivat. Hugo teki kuitenkin hienoa työtä tokallakin radalla siihen nähden, että oma suoritus oli tosi heikkoa! Tätä rataa ei tullut videolla - en tiedä pitäisikö tästä olla iloinen (ei tarvitse enää muistella sitä kauhistusta) vai harmistunut (voisi kenties yrittää ottaa opikseen..!), mutta näin se nyt vain on.

Olen huomannut, että minulla yksi suuri puute on juurikin se tsempin löytäminen siinä vaiheessa, kun tulee mokattua. Meno lässähtää tosi paljon ja jotenkin en saa enää kiinni siitä tekemisestä kunnolla. Tuntuu jotenkin todella epäreilulta Hugoa kohtaan, että itse ensin mokaan ja sitten vielä suoritan lopun radan surkeasti eli pitäisi kyllä jollain tavoin yrittää löytää sellainen taistelutahto. Eihän sillä lopputuloksella ole väliä, vaan sillä, että voidaan poistua radalta hyvillä mielin - sekä minä että varsinkin Hugo!

Lopun sunnuntain meiltä löytyi kotoa kaksi väsynyttä koiraa. Ensin luulin, että myös Jipin kohdalla syynä oli rankka viikonloppu, mutta pian kävikin ilmi, että taustalla oli ehkäpä muutakin. Jipin vatsa oli jo lauantaina oireillut lievästi, mutta nyt se oli kunnolla sekaisin ja sama meno jatkui myös sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Selvästikin jokainen annettu ruoka-annos sai vatsan kunnolla ärtymään, mutta koska pentua ei tietenkään voi paastottaa, niin ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa ruoan antamista. Tällä tavoin kuitenkin tuntui, että pentu menetti nestettä paljon nopeammin kuin mitä se juomalla onnistui saada, joten maanantaiaamuna päätin pitää etätyöpäivän, joka alkoi käymällä Jipin kanssa eläinlääkärissä. Sunnuntaina päivällä olin punninnut (sattumalta) Jipin painavan 7,7 kg, mutta nyt Jippi painoi vain 7,3 kg eli nesteitä oli selvästi menetetty. Jippi saikin sitten nesteytystä ja kouraan antibiootit ja vatsaa tasapainottavaa tahnaa. Koko maanantaipäivän Jipiltä oli aika lailla veto pois. Kotoa käsin työskennellessäni se siis lepäsi ilman minkäänlaisia yrityksiä leikkiä tai puuhailla mitään. Häntäkään sillä ei heilunut, joten huomasi, että toisella oli huono olo. Iltaa kohden onneksi vointi alkoi jo vähän kohentua: häntä alkoi taas heilua ja vähän pentunen jaksoi jo leikkiäkin. Aika iisisti kuitenkin otettiin eilinen päivä ja ruokaa annoin pieninä annoksina. Harmillinen yhteensattuma, että koko eilisen päivän sateli melkein taukoamatta, mikä ei oikein tuntunut olevan Jipin makuun sekään. Huonon voinnin väistyessä tuli siis tilalle ällötys sadekeliä kohtaan. Tämä kuva kuvastaa aika hyvin Jipin fiiliksiä sadekelillä:

Tänään vatsa on ollut jo onneksi melko normaali ja menokin jo tavallisen vauhdikasta. Lääkkeet siis alkaneet selvästi tepsiä nopeasti! Tässä pieni ote aamulenkin leikeistä - harmi, etten enempää saanut videoitua ja katkaisin videon kesken ihan säästääkseni katsojien korvia :D Hugolla on nimittäin paha tapa alkaa haukkua innostuessaan leikeissään... Ja harmi kyllä se haukkuminen tuntuu myös vielä toistaiseksi ainakin myös laskevan Jipin leikki-intoa eli Hugo ei vielä oikein ymmärrä, että se, kun komentaa haukkumalla leikkimään, ei yleensä tuota haluttua lopputulosta. Eikä Jippi ole suinkaan ainoa, joka ragoi siihen haukkumiseen samoin, mutta jotenkin Hugo ei siltikään ole vielä yhdistänyt leikin sammahtamista siihen haukkumiseen. Ehkä jonain päivänä... ;)


Tänään olisi ollut lupaavien treenit Hugon kanssa, mutta jätettiin nyt suosiolla väliin, koska Jipin tauti hyvinkin mahdollisesti on jotain vatsapöpöä, eikä haluta Hugonkaan kautta sitä tartuttaa. Tartuntariskihän taitaa senkin kautta olla, vaikka se itse onkin ollut koko ajan oireeton.... Oli muuten eläinlääkärissä koko maanantaipäivä melkein täynnä vastaavanalaisia potilaita kuin Jippi eli ilmeisesti jotain vatsapöpöä todella on liikkeellä! Näin ollen jätämme Hugon kanssa vielä huomisetkin tokotreenit varmuuden vuoksi väliin.. Omatoimitokoilua tiedossa kuitenkin huomenna :)

Ai niin ja loppuun vielä maininta, että sain paikan sekä Hugolle että Jipille Vuosaaren koirakerhon tokokursseilta. Hugon kanssa treenaillaan ensi viikosta lähtien jo kisaaville suunnatussa kilpatokoryhmässä ja Jipin kanssa sen sijaan pennuille suunnatussa kilpatokon alkeisryhmässä. Kivaa!


3 kommenttia:

 1. Haahhha en pääse yli tosta Jipin sadekeli-ilmeestä :D Meillä näytetään melko samalta ja välillä kun oon yrittänyt lähteä sateella pihalle, Nox jää ovelle tuijottamaan, että onko toi ihan tosissaan :P

  Meilläkin onneksi jo maha suht normaalissa kunnossa eikä tarvinnut edes käydä lääkärillä...huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei kuulu sade selvästikään Jipin suosikkien listalle... :D Lenkkeily on aavistuksen takkuavaa sadekelillä, kun Jippi yrittää jarruttaa vähän väliä ja hilpasta kotiin :)

   Kiva, että Noxillakin maha paremmassa kunnossa! Jipilläkään ei näy enää merkkiäkään mistään mahavaivoista, vaan on jo oma reipas itsensä, hyvällä ruokahalulla!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista