tiistai 5. toukokuuta 2015

Jänniä aikoja

Eilen alkoi kesäkauden agitreenit Jipillä (treeneistä tulee erillinen kirjoitus) ja niiden jälkeen lenkillä Jippi bongasi pari pupua vapaana ollessaan. Se sinkosi niiden perään, kuten normaalistikin, mutta tälläpä kertaa se ei palannutkaan kutsuessa. Hetken ehti käväistä vähän epätoivoinen fiilis katsoessa metsään loittonevaa koiraa. Jatkoin kuitenkin kutsumista ja lopulta metsästä ilmestyikin innokkaan näköinen Jippi, jolla oli selvästi ollut hauskaa. Ihmettelin karkaamista (vaikkakin karkureissu kesti vain sen puoliminuuttisen) kovasti, koska on aina tullut pupujahdistakin, kun olen huutanut perään. Mahdollinen syys korvattomuuten paljastui kuitenkin samana iltana, koska havaitsin Jipin juoksujen alkaneen! Muutenkin Jipillä on ollut nyt suunnilleen viikon ajan outoa käytöstä, kuten rapun äänille pöhisemistä (mitä se ei ikinä tee), lenkillä normaalia enemmän hajujen perässä vetämistä ja merkkailua. Syy näihin taisi nyt selvitä :) Pitää toivoa, että korvattomuus katoaa, kun juoksut menee ohi...
Jipin fiilikset ensimmäisten juoksujensa ensimmäisenä päivänä.
Jippi oli viime yönnä vähän levoton ja itkeskeli alkuun kovasti. En sitten tiedä johtuiko tämä juoksuista vai yöllä päällä olleista pöksyistä, mutta lopulta joka tapauksessa Jippi nukahti ja loppuyö sujui sitten rauhassa. Tänään ei enää ole minkäänlaista levottomuutta ilmennyt eli kaikkian Jippi on aika normaalin oloinen. Korvattomuutta on tosiaan esiintynyt edelleen, mutta nyt juoksujen ajan tuleekin kyllä pidettyä Jippiä pääosin kytkettynä. 

Juoksujen alkaminen on aika jännä juttu, sillä ensinnäkin tämä kaikki on minulle totaalisen uutta. Pohdiskelin esimerkiksi aamulla, että kannattaakohan lenkille ottaa pöksyt pois vai ei, kunnes minulle huomautettiin, että käytännön syistä ehkä on paras jättää juoksuhousut kotiin lenkin ajaksi :D Viime yönä Jipillä oli housut, mutta tänään on saanut olla ilman housuja, koska vaikuttaa pitävän itsensä puhtaana.

Toinen jännittävä asia juoksuissa on se, ettei ole mitään tietoa, miten Hugo tähän reagoi. Aiemmin ollaan kyllä kaverikoiria treffattu juoksujenkin aikaan, eikä ole mitenkään ollut kiinnostunut, mutta voihan se olla eri asia nyt, kun juoksuinen narttu on saman katon alla koko ajan. Ainakin googlaillessa löysin paljonkin kokemuksia leikatuista uroksista, jotka yhä menevät sekaisin juoksujen aikana. Eilen illalla Hugo ohimennen nuuskaisi Jippiä, mutta sen enempää kiinnostusta tai mitään levottomuutta ei ole vielä ainakaan ilmennyt eli hyvin on voinut pitää koirat kotona yhdessä vapaina. Toivotaan, että sama linja jatkuu!

Treenailuun tämä vaikuttaa sen verran verran, että agilityssa tulee otettua ehkä kevyemmin. Ensinnäkin nyt on käytössä matalemmat rimat ja jos Jipillä esiintyy yhtään hyppyhaluttomuutta tms, niin sitten jätetään hyppelyt juoksujen ajan väliin. Toisekseen juoksujen takia täytyy rauniotreenit jättää väliin, kun radalle ei saa juoksuisten kanssa mennä, mutta muutoin treenit jatkuu melko ennallaan! Tokoa ja hakua treenataan siis nytkin, toki koiran ehdoilla niitäkin :)

2 kommenttia:

  1. Meillä kastroitua urosta kiinnostaa nartut vasta tärppipäivinä, jolloin astuu ja jää jopa nalkkiin! :D Muutoin menee juoksuajat sen osalta huomaamattomasti. Toivottavasti teilläkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi on sujunut tosiaan yllättävänkin hyvin :) Oon kyllä varautunut siihen, että mahdollisesti joudun pitämään noita erillään tärppipäivinä. Vielä vähän elättelen toiveita siitä, ettei välttämättä tällöinkään eristämistarvetta ole, koska Hugo on kyllä kaverikoiran kanssa lenkkeillyt/leikkinyt tärppeinäkin, eikä silloin kiinnittänyt minkäänlaista huomiota juoksuihin pientä nuuhkaisua lukuun ottamatta. Toki voi olla, että on eri asia nyt, kun se hyväntuoksuinen typy asuu saman katon alla, mutta onneksi ne tärpit ei kestä kauaa eli ei ole ongelmaa tarvittaessa pitää koiria sen aikaa erillään :)

      Poista