torstai 16. marraskuuta 2017

Agilityvalkkutreenit (Jipin päiviksestä siirretty teksti)

Lägi-areena, kouluttajana Saija Mustonen
 
Viime valkkutreenien jälkeen tuli huomattua, että meinaa taas itsellä pipo välillä kiristyä... Niinpä nyt tosiaan olin taas tehnyt asennekorjauksen ja näihin treeneihin mentiinkin sillä mielellä, että olen maksanut nimenomaan siitä, että menen oppimaan sinne treeneihin. En juoksemaan nollatreeniä, vaan treenaamaan haastaviksi osoittautuvia juttuja. Ja meillä oikeasti oli ihan superhauskaa, vaikkei kaikki onnistunut heti ekalla tai edes tokalla yrittämällä :) 
4-5 väliin tein ensin takaaleikkauksen, mutta koira valui neloselta turhan paljon ja linja vitoselle oli huono. Niinpä sain kehotuken kokeilla kohtaa sylkkärimäisellä ohjauksella eli koira vastakädellä ensin haltuun ja sopivalla hetkellä vapautus hypylle 5. Toimi hyvin näin!
Keinulla tuli kerran lievä lentokeinu ja tajusin, että seinää päin menevä keinu on taas haastava. Tämä läksylistalle!! Lopulta saatiin ihan kelpokeinusuorituksia aikaan, mutta tosiaan vaatii treeniä! Puomit sen sijaan oli oikein jees. Ei nopeinta mahdollista menoa puomilla, mutta hyvät stopit. Kepit nro 10 oli meille radan suurin haaste. Ensimmäisellä yrityksellä Jippi haki kakkosväliin ja kun heti huomautin, niin Jippi korjasi tilanteen juoksemalla putkeen nro 12 :D Tämän jälkeen ohjasin liikaa vetäen Jippiä keppien ohi, jolloin se singahti putkeen 27 keppien sijaan. Lisäksi mukaan mahtui useampi sellainen yritys, joilla Jippi päätyi kyllä kepeille, mutta lähti pujottelemaan oikealle eli väärään suuntaan :D Näistä oli joskus Janitan treeneissä puhetta, että jos koira ei tiedä/osaa lukea kepeille takaaleikatessa ohjausta, niin koira lähestyy koiraa ohjaajan puoleisessa laukassa ja tällöin ei taivu kepeille oikein, kun ei ajoissa huomaa vaihtaa laukkaa. Tätä pitäisi myös treenailla (LÄKSY)! Lopulta kepit saatiin niin, että otin Jipin selvästi haltuun ennen keppejä ja vapautin kepeille vasta melko myöhään niin, että sain pyöristettyä hieman sitä lähestymiskulmaa. 
Hypyllä 16 takaakirtoon lähettäessä Jippi löysi itsensä ensin putkesta 11. Pitikin selkeän takaakiertoon tönäsyn sijaan ohjatakin aika maltilla ja niin, että itse jäi riman puoliväliin, jottei siiveke peittynyt. 
19-20 väliin tein sylkkärin, mikä toimi tosi kivasti, vaikka vielä syyskuun alun koulutuspäivässä se oli mulle tooosi vaikea ohjaus! Läksyt ovat auttaneet :) 22 hypylle tein takaakierto-sokkarin ja rima ei pudonnut kertaakaan! Näissä oli vielä hetki sitten rima tosi herkässä, kun jäin varmistelemaan ja olin Jipin edessä. Nyt olen saanut itselleni taottua, ettei sellaiseen ole aikaa ja oikeasti olen alkanut luottaa noihin takaakiertoihin ihan eri tavalla! JES! 
A:n jälkeiseltä okserilta käännyttiin tiukasti ja parit ekat kerrat Jippi tiputti riman. Ekalla kerralla rysäytti totaalisesti okserin sekaan, mutta onneksi ei käynyt kuinkaan. Tokalla kerralla tiputti vielä takariman, mutta sen jälkeen alkoi rima pudota. Okserien hahmottaminen on Jipille haastavaa ja näköjään toi seinää kohti menevä okseri 180 asteen käännöksellä oli ekstrahankala. 
Epäröin, että mitenköhän Jippi irtoaa putkesta 26 putkeen 27, mutta turhaan murehdin. Se posmotti suoraan putkesta putkeen empimättä. Kepeille 28 ohjasin niistolla. Olin ajatellut mennä toista puolta, mutta kouluttaja ehdotti kokeilemaan tuota ja toimikin hienosti, kunhan vain ohjaaja malttoi. Siinä oli pakko ottaa koira todella hyvin haltuun ennen kuin antoi kepit-käskyn. Jos käskyn antoi heti koiran tultua putkesta, se haki kakkosväliin. Piti siis ottaa koira niistolla keppien ekaan väliin asti ja antaa käsky vasta, kun koira oli selvästi lukinnut sen ekan keppivälin. Kepeille tein päällejuoksun, mutta Jippi tuli kepeiltä ulos tokavikasta välistä, kun oma liikkeeni oli vähän epätasainen/kiirehtivä. Saatiin kuitenkin onnistumaan. Myös takaaleikkauksella kepit sujui, mutta vahvistettiin etupalkalla, kun ilman etupalkkaa meinasi Jipillä loppua usko kesken ohjaajan singotessa viereltä taakse tosi jyrkästi :D
Tehtiin vain noille kepeille 28 asti, jotta ehdittiin tekemään loppuun vielä kokonaisena ratana. Nollana tehtiin kepeille 28 asti, kunnes keppien päällejuoksu aiheutti mokan :) Mutta tosi hyvä fiilis oli ja Jippi toimi niin superisti (niinhän se aina, kun vaan ohjaajakin toimii edes joten kuten :D)
Tässä vika veto pätkästä 1-28:  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti