perjantai 3. marraskuuta 2017

Omatoimitreenit (Jipin päiviksestä siirretty teksti)

Aloitettiin tekemällä ruutua. Ruutua tehdessä etenkin väsyneenä on esiintynyt välillä sitä, ettei Jippi ole edennyt riittävän syvälle ruutuun. Tänään tein tarkoituksella ekan toiston niin, että jätin lelun takanauhalle. Saatiin näin heti ekalla toistolla kunnon draivi ja uppoaminen ruutuun. Tolalla ja kolmannella toistolla ei apuvälineitä ja molemmilla kerroilla tosi hieno suoritus! Loppuun vielä yksi toisto takanauhalle jätetyn lelun kera. 
Seuraavaksi treenattiin lyhyt pätkä eilisissä agitreeneissä miltei mahdottomaksi osoittautunutta kohtaa 20-22. Treeneissä eilen tein valssilla tuota esteiden 20-21 väliä ja niissä Jippi valahti solkenaan tonne putkeen. Nyt aloitin parilla lelupalkalla tehostetulla suorituksella, joiden jälkeen kokeilin takaaleikkausta hypylle 21. Takaaleikaten ei yhtään ainutta kertaa valahtanut putkeen. Oma liike siinä ainakin on helpompi pitää rehellisesti kohti hyppyä 21, eikä kohti putkea. Tänäänkin kokeilin valssilla ja siinä tuli kaksi tai kolme putkeen valahdusta (videolle päätyi kaikki, mutta yksi videopätkä ei suostunut koneella enää aueta....). Saatiin kuitenkin myös onnistumisia ihan valssillakin ja itse olin huomaavinani, että valahduskerroilla oma liike olisi peruutellut enemmän kohti putkea.
Testasin myös eilenkin kertaalleen testaamani versio niin, että teenkin poikkarin hypylle 22. Näilläkään Jippi ei ajautunut putkeen, mutta hypyn 22 rima oli haastava, koska ohjaus tapahtui etäältä ja ohjaajan liike lähti jo poispäin. Tämä kuuluu kuitenkin sellaisiin asioihin, jotka haluan Jipin oppivan eli en aio jäädä odottelemaan ja varmistelemaan, vaan täytyy kyetä lähteä liikkeelle jo koiran suorittaessa hyppyä. 
Treeni ei ollut tänään pitkä ihan senkään takia, että viikonlopulle on tiedossa kisat molemmille päiville. Ensi viikolla sitten onkin vuorostaan agista taukoa ainakin arkipäivien ajan eli saa sitten kunnolla palautua tästä muutaman päivän agirupeamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti