sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Kaksi agikisapäivää (Jipin päiviksestä siirretty teksti)

Käytiin kaksi peräkkäistä päivää kisailemassa agia marraskuun alussa. Sen jälkeen alkoikin sitten viikon blogihiljaisuus ja myös treenaamattomuus, sillä minulla oli töissä iso deadline, jonka takia koirat jäi väkisinkin hieman paitsioon... Nyt ollaan kuitenkin back in business, joten päivittelen näin viiveellä myös nämä kisakuulumiset :)

Lauantai 4.11.2017
Tuomarina Joakim Tangfelt (Ruotsi)

Kaikkiaan kovin HYL-painotteisia oli meidän osalta tulokset, mutta tuloksiakin tärkeämpää oli, että meillä oli tosi hyvä kisafiilis Jipin kanssa. Uskalsin kokeilla erilaisia ohjauksia ja ohjata rohkeasti, joten tavoite täyttyi! Lisäksi Jippi käyttäytyi kaikilla radoilla lähdöissä ja kontakteilla kuuliaisesti eli sekin on iiiiiiso plussa :) 

1. rata: https://youtu.be/LgJfoBrM53k
Tältä agilityradalta tuloksena HYL. Putki-A-erottelussa liioittelin ohjauksen kanssa ja karjasin aika vahvasti "tässä" ennen A:ta, jottei Jippi ajautuisi putkeen. Putki ei edes ollut kauhean tyrkyllä ja Jippi oli suuntaamassa A:lle nätisti huudon kuullessaan, jonka seurauksena tuli sitten ohi siitä. Saan siis tämän radan HYLystä syyttää vain ja ainoastaan itseäni :) Lisäksi ennen puomia olleella hypyllä Jippi hyppäsi hypyn ristiin, vaikka pyrin tekemään sylivekin tyylistä ohjausta. En ole ihan varma, miksi se valitsee kääntyä väärään suuntaan...? Ehkäpä ohjaus on vain sen verran myöhässä (siinä kohdassa tuli hiukka kiire), että oma liikesuunta ja myöhästynyt ohjaus ajoi koiran hyppäämään väärään suuntaan? Muuten kuitenkin ihan kivaa menoa ja uskalsin tehdä rohkeita persjättöjä!

2. rata: https://youtu.be/KILDoQkkF5s
Tällä hyppärillä rimavitonen, mutta muuten oikein jees rata! Riman päällä sanoin aika voimakkaasti "tässä", jotten edellisen radan ristiin hyppääminen toistuisi... Mutta muuten tosiaan olen tyytyväinen. Erityisplussana tällä radalla kepeillevienti, jossa meinasin jo jänistää tästä tiukan avokulman takaaleikkaamisesta, mutta onneksi en jänistänytkään, koska vitsit, kun tuli hyvä fiilis sen onnistuessa! Muutenkin radalla valloillaan olivat takaaleikkaukset ;) Sikäli siis ihan jees, että etenemä oli jotain päälle 5 m/s, kun kuitenkin ohjasin varmaan puolet radasta takaa :D

3. rata: https://youtu.be/MgmDvIzH9W4
 Tälle radalle mahtui ohjaajan osalta jos jonkinmoista sählinkiä.... Jotain plussaa toki löytyy silti kaikista radoista, joten tällä radalla plussana esim. puomia edeltävän hypyn sylivekkaus. 

Sunnuntai 5.11.2017
Tuomarina Joakim Tangfelt (Ruotsi)

1. rata: https://youtu.be/2y1anGNgsBI
Tällä radalla olin ehkä hieman pettynyt omaan tekemiseeni. Keppivirhe sai oman fiiliksen lässähtämään, vaikkei niin saisi käydä... 

2. rata: https://youtu.be/CvO7-66pt88 
Tällä radalla HYL taas ihan tyhmä ohjaajan HYL. En ollut tajunnut, että Jippi ajautuu kolmosella niin pitkälle ja uhkaa livetä neloshypyn väärälle puolelle. Jouduin jäädä siihen varmistelemaan sen verran kauaksi aikaa, etten ehtinyt seuraavalle esteelle valssiin. Viime tipassa sitten vaihdoin suunnitelman valssista viskiin, mutta Jippi ehtii siinä minun arpoessa lukea muurin ja siitä siis HYL. Hyppyjen 7-8 persjättöön ja kasin takaakiertoon olin hirmu tyytyväinen. Samoin keppeihin, sillä keppien takaaleikkaus sujui hienosti ja samoin taaksejäänti ei tuottanut keppien loppuunpujottelun kanssa ongelmia. Hyvä Jipsteri! 

3. rata: https://youtu.be/vFgN5HBMEXw 
Radoilla ongelmaksi koitui nyt useamminkin tuollainen U-putki, jossa piti saada koira ohittamaan ensimmäisenä tyrkyllä oleva putkensuu ja ohjata vasta toiseen. Tälläkin radalla HYL tuli tällaisesta kohdasta. Nämä siis ehdottomasti nyt läksylistalle!! 

Videoita katsoessa tuli todettua, että kyllähän sinne aina kaikenlaista virhettä mahtuu mukaan, mutta yleisesti ottaen meno ei näytä ihan järkyttävältä :D Eli nyt, kun saisin vielä oman ohjaamisen kuntoon, niin hyvä tästä vielä ehkä tulee :) Lähinnä ongelmana on se, että kun Jippi ei kauheasti jää kyselemään suuntavinkkejä, jos en sille niitä ajoissa kerro. Ja jotenkin en vain vielä oikein osaa hahmottaa radoilla niitä kohtia, jotka ovat meille ns. vaaran paikkoja. Mutta kivaa meillä oli oikeasti silti ja joka radalta tultiin hyvillä mielin ulos :) Se on tärkeintä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti