lauantai 13. syyskuuta 2014

Jumeja vai tylsistymistä?

Hugo on nyt tämän viikon tokotreeneissä molemmissa tehnyt sitä, ettei pysy perusasennossa, vaan heti jos täytyy odotella vähääkään, se siirtyy makaamaan. Torstain tokotreeneissä tätä harmittelin kouluttajalle, kun ihan yllättäen tämä ongelma ilmennyt ja kouluttaja sitten kysäisi, että eihän sillä voisi olla selässä jumia. Ja sitten aloin pohtia, että edellisestä fyssarikäynnistä on kulunut jo pari kuukautta... Plus, että olen kyllä itse huomannut, että selässä on ollut pientä jumia, mutten sitten tiedä, onko se sllaista, mikä voisi aiheuttaa sen, että istuminen tuntuu epämukavalta.. Joka tapauksessa yritän nyt saada fyssariajan mahdollisimman pian, että tulee avattua mahdolliset jumit sieltä selästä. Ensihoidoksi hieroin Hugon tänään ja tuntui jumiselta lannealueelta sekä lapojen takaa. Toki on siltikin mahdollista, ettei tämä istumisongelma mitenkään liity jumeihin vaan oikeasti Hugo vain tylsistyy siinä istuessa, mutta ensin tietysti poissuljetaan tuo ensimmäinen vaihtoehto ja vasta sitten aletaan tehotreenata perusasennossa malttamista!

Muuten Hugon treenit menivät varsin kivasti tällä viikolla. Keskiviikkona tokossa tehtiin häiriöpaikkamakuuta, johon kuului siis se, että kouluttaja kierteli koiria rivissä, kulki lelua heilutellen niiden edestä ja lisäksi vielä vingutteli palloa. Oli kyllä varsin päteviä koiria, koska kestivät ihan huippuhienosti häiriötä. Hugo katseli kouluttajaa, joka puuhaili ympärillä, muttei sen enempää reagoinut eli asento säilyi, eikä vaikuttanut mitenkään rauhattomalta. Lisäksi tehtiin hyppyä omatoimisesti ja nyt se sujui eli ei ollut ongelmia pysähdyksen kanssa niin kuin parina edellisenä kertana oli ollut. Kouluttajan kanssa tehtiin myös kaukokäskyjä ja saatiin vinkkejä, miten voitaisiin jumpata niitä kuntoon. Suurin ongelma on maasta istumaan nouseminen. Hugon on vaikea nousta kunnolla ylös istumaan ja herkästi jää ikään kuin vajaaksi se asento. Näitä siis nyt jumppaillaan! Tosin vasta fyssarin jälkeen, sitä ennen näiden kunnollisten istuma-asentojen vaatiminen ei ehkä ole reilua..

Jipin kanssa tokotreeneissä harjoiteltiin kosketusalustaa ja koska Jippi sen jo jokseenkin on hoksannut, lisättiin haastetta pidentämällä etäisyyttä. Itse seisoin Jipin vieressä ja sen piti siis irrota useampien metrien päässä olevalle alustalle. Alkuun selvästi joutui oikein miettimään, että mitähän tässä pitäisi tehdä. Ei kuitenkaan menettänyt kiinnostusta, vaan aktiivisesti pähkäili ja lopulta hoksasi juosta alustalle. Ja sai toki sitten valtavat kehut, joten seuraavat kerrat olivat kerta kerralta vähän helpompia. Tätä jatketaan nyt kotona niin, että saadaan varmuutta touhuun siitäkin huolimatta, että sinne alustalle täytyy oikeasti irrota. Hyödyllistä myös agitreenejä ajatellen! Tehtiin treeneissä myös katsekontaktia liikkeessä eli peruutin Jipin seuratessa edelläni ylläpitäen katsekontaktia. Palkkaus tapahtui vauhdissa ja tarkoituksena oli, että heti palkkauksen jälkeen katsekontakti palautuisi ja niin se palautuikin. Tehtiin myös perusasentoa namikädellä ohjaten ja tämä sujuu, mikäli itse vain olen riittävän tarkkana siitä, että tuon Jipin oikeaan paikkaan.

Hugon kanssa torstain tokotreeneissä ohjelmassa oli ensin 3 minuutin paikkamakuu. Käskytys perusasennosta maahan tehtiin koira kerrallaan ja tässä Hugo läsähti maahan etuajassa. Tosin se nimenomaan "läsähti", eikä tehnyt liikkeenomaista maahanmenoa, joten veikkaan, että tämä johtui tästä ongelmasta perusasennossa pysymisen kanssa (mahdollisesti selkäjumin takia) eikä niinkään siitä, että naapuri käskytti oman koiransa maahan. Siltikin tätä pitää kyllä treenailla ehdottomasti lisää sitten kuin Hugo on tsekattu jumittomaksi. Tätä ollaan tehty vain pari kertaa aiemmin ja silloin Hugo herkästi on reagoinut muiden käskyihin... Varsinainen paikkamakuu sujui taas rauhallisesti ja hyvässä asennossa asentoa muuttamatta.

Tehtiin ohjatusti lisäksi ruutua. Tehtiin sitä näyttöruutuna eli minä ja Hugo odotettiin noin 5 metrin päässä ruudusta ja kouluttaja kävi näyttämässä maata ruudun takaosassa. Tämän jälkeen lähetin Hugon ruutuun ja tällöin hakeutui aika kivasti sinne ruudun takaosaan. Kokeiltiin sitten välissä ilman näyttöä, mutta silloin heti huomasi, että Hugo oli epävarmempi siitä, että mitä pitää tehdä. Kouluttaja ehdotti, että kokeilisin kosketusalustan käyttöä ruudun opettamisen apuna. Nyt täytyy siis vielä vahvistaa kosketusalustaa ihan yksittäisenä temppuna (sitä on tullut aika vähän Hugon kanssa käytettyä lähiaikoina) ja sitten testataan sitä ruudussa.

Omatoimisesti tehtiin Hugon kanssa sitten noutoa - tosin vain kapulan pitoharjoituksia sekä maasta nostamista. En viitsi kauheasti noutoa tehdä kokonaisena liikkeenä nyt, kun treenailun alla on vauhdin kasvattaminen luoksetuloon. Noutotreeneissä nopeus on sitäkin suurempi ongelma, joten otetaan se treeniin vasta, kun luoksetulossa on tullut edistystä :) Toisessa omatoimitreenipisteessä tehtiin seuraamisen käännöksiä. Tehotreeninä siis käännöksiä vasemmalle ja oikealle sekä täyskäännöksiä. Tämä sujuu nyt tasaisen mukavasti. Vieläkin vasemmalle käännöksestä uupuu sellainen kunnollinen takapään heivaaminen käännöksessä, mutta käännös on kuitenkin selkeä käännös ilman, että joudun jalalla auttamaan Hugoa kääntymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti