sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tunnelmia tokokokeen jälkeen

Koska kello on paljon, päivitän tänne nyt ihan vain kopioidun facebook-päivitykseni, josta saa pääpiirteittäin kuvan tämän päivän tokokokeista...:

"Hmm.. Täytyy kyllä pohtia mun ja Hugon "tokouran" jatkoa. Kahden vuoden tauon jälkeen tänään käytiin taas tokokokeessa. Vaikkei reilusti yli vuoteen ole treeneissä tullut epäonnistumisia paikkamakuun kanssa (häiriötreenitkin sietänyt hienosti), niin siitäkin huolimatta se koetilanne on vain ylivoimaisen ahdistava. Itse taidan sitten kuitenkin jännittää enemmän kuin itse tiedostankaan ja Hugo sitten reagoi ilmeisesti tähän voimakkaasti. Muutakaan selitystä en keksi sille, että jälleen kerran tuli paikkamakuusta pyöreä nolla, kun Hugo stressaantui silminnähden rivissä, haukkui ja lopulta köpötteli mun luokse.

Muilta osin koe sujui kivasti, vaikka Hugo kyllä yksilöliikkeidenkin aikana tuntui aavistuksen poissaolevalta. Olin kyllä valtavan ylpeä Hugosta, kun se tsemppasi niin hienosti stressaamisesta huolimatta! Pistesaldo olli 157/200, vaikka tosiaan 30 pistettä karisi siitä paikkamakuusta...

Mutta tosiaan nyt kyllä täytyy kovasti miettiä, mitä tokoilun kanssa tekisi. Kyllähän sen harrastamisen kai kuitenkin pitäisi olla hauskaa meidän molempien mielestä...? Voi siis olla, että meillä jää tokoilu treenien tasolle (siitä me nimittäin kyllä tykätään) ja lisäksi ehkä yritetään aloitella rally-tokoa ja sitten mahdollisesti kisailla siinä lajissa. Se tuntuisi lajilta, jossa me molemmat oikeasti voitaisiin pitää hauskaa ilman turhaa stressaamista :) "


Tosiaan, paljon oli hyvää suorituksessa ja olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen siihe, miten hienosti Hugo suoritti yksilöliikkeet, vaikka selvästikään ei ollut ihan täysillä ajatus mukana tekemisessä. Paikkamakuun osalta olen kyllä aika neuvoton... Sitä ollaan tehty nyt muiden ryhmäliikkeenä viikottain vähintään kertaalleen, lähiaikoina jopa kahdesti viikossa. Koirat ovat jopa vaihdelleet ja mukaan on otettu häiriötä ja pidempää kestoa. Siltikin treeneissä paikkamakuut ovat sujuneet vallan mainiosti! Hugo on ollut oikeasti rennon ja rauhallisen oloinen, toisin kuin tänään kokeessa. Eli niin se taitaa vain olla, että vaikka itse oikeasti uskoin paikkamakuun onnistumiseen ennen koetta, niin jostain se jännitys silti kumpuaa. Voihan hitsi! 

Ensi viikonloppuna pitäisi mennä toisiin kokeisiin, mutta rehellisesti sanottuna tuntuisi todella kurjalta mennä sinne ns. kokeilemaan onneaan, kun samalla sitten vaikeuttaa muiden koirakoiden suoritusta... Ja toisaalta onnistumisen mahdollisuushan on luultavasti pienempi nyt, kun alla on epäonnistuminen ja sen myötä oma jännitys olisi varmaan vieläkin suurempi... Eli eiköhän me jäädä taas kokeiden osalta tuumaustauolle ja pitää pohtia joko keinoja jännityksen saamiseksi kuriin tai sitten tosiaan keskittyä muihin lajeihin. Rally-tokoa tosin varmaan joka tapauksessa kokeillaan - ei siitä haittaakaan ole :)

Yritän ehtiä kirjoitella lisää lähiaikoina - nyt jää treenipäivitykset ja muut kuulumiset kirjoittamatta, kun täytyy suunnata nukkumaan!

3 kommenttia:

  1. Voi harmi. Olen kyllä kuullut että rally on auttanut helposti paineistuvia koiria tokossakin. Siinä kun saa ja pitääkin kannustaa! Ehkä sitä kautta löydätte tokoonkin apua. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Joo me ei nyt oteta tästä toko"urasta" mitään paineita. Tokoillaan omaksi huviksemme, kunnes ehkä jonain päivänä tuntuu siltä, että halutaan taas kokeisiin. Ja rally-tokoa tullaan varmasti kokeilemaan - se, kun selvästi saa Hugon innostumaan ihan hurjasti ja ehkä itsekin asennoituisin siihen vähän relammin kuin tokoon... Ja tosiaan kuka tietää, ehkä sitä kautta tokojännityskin vähän laantuisi :)

    VastaaPoista
  3. Jos tekee mieli käydä kokeissa, mutta paikallaolo jännittää, voi niissä käydä jättämällä paikallamakuun välistäkin. Ykköstuloksiinhan on sitenkin mahdollisuus, jos kaikki muu onnistuu. Mua on ihan yksi tokotuomari kannustanut tekemään näin, kun yhdessä koulutuksessa kerroin jännityksestä, mutta kuitenkin halusta käydä kokeissa. Kyllähän olen tiennyt ennenkin, että niin saa tehdä, mutta pitänyt sitä jotenkin nolona, mutta tuon tuomarin sanoman jälkeen se tuntuukin ihan fiksulta.

    VastaaPoista