maanantai 29. syyskuuta 2014

Epäsäännöllinen arki

Viime viikolla olin pari päivää työmatkalla Pietarissa ja lauantailla lähden Rhode Islandiin vajaaksi viikoksi. Näiden vuoksi arki on jonkin verran rikkonaista ja vaikuttaa siis myös treenailuihin. Viime viikolla esimerkiksi tokotreenit jäivät Pietarin reissun vuoksi kokonaan pois. Tässä alla vähän tiivistetysti molempien haukkujen kuulumisia.

Hugon kuulumiset:

Hugolla on ollut nyt tokosta taukoa, koska jätimme tosiaan eilisen tokokokeen väliin. Tosin käytiin kylläkin rally-tokoilemasas omatoimisesti viikko sitten ja oli kyllä huikeata nähdä sitä intoa, jolla Hugo touhusi! Sekin vahvisti entisestään sitä, että voisi lajina sopia Hugolle ja minulle. Itse pystyn olla rennompi ja toisaalta kehuminen kesken suorituksen saa Hugon innostumaan ja tsemppaamaan vieläkin paremmin. Oli alkutreenistä oikeastaan melkeinpä liiankin innokas ja meinasi edistää seuratessa tehden tehtävistä haastavia. Niinpä tehtiin alkuun vähän töitä, jotta saatiin kierrokset haltuun ja sen jälkeen aloitettiin ratatreeni. Tehtiin pari kertaa läpi helpohko 11 kylttiä sisältänyt rata. Hauskaa oli! Pitäisi kyllä päästä johonkin ohjatustikin treenailemaan, kun nyt pienenä ongelmana on se, että itsellä ei ihan täysin tarkkaa käryä ole kaikista säännöistä ;) Sääntökirjaa tuli kyllä selailtua ja suoritusohjeet kyltteihin tuli opeteltua. Vielä, kun sitten muistaisikin ne....

Agilitysta ollaan vielä taukoiltu ja huomenna olisi vuorossa sitten fyssarin kontrolli. Ollaan jumppailtu fyssarin ohjeiden mukaisesti ja muuten elelty varsin normaalisti, paitsi tosiaan ollaan taukoiltu agilitysta nyt täysin. Kovasti pidän peukkuja, että huomenna fyssarilta saadaan hyviä uutisia ja mahdollisesti päästäisiin palailemaan treenienkin pariin vähitellen. Joka tapauksessa pidetään nyt vielä pari viikkoa taukoa, koska huomiset treenit jäävät väliin fyssarikäynnin vuoksi ja sitten olenkin seuraavan viikon työreissussa. Hyvä ehkä kuitenkin ottaa vähän varman päälle, joten sikäli työmatkan aiheuttama treenitauko tulee ihan hyvään väliin...

Jipin kuulumiset:

Jipin kanssa ollaan tokoiltu omatoimisesti. Malttaminen ei tällä hetkellä vielä ole ihan neidin parhaimpia puolia :D Intoa löytyy vaikka millä mitalla eli tekee kyllä mielellään töitä ja keskittyy hyvin. Odottelut sen sijaan on sen mielestä varsin turhia ja tylsiä juttuja eli paikalla istumista ja makaamista tulisi kyllä alkaa nyt enemmän treenailemaan... Jippi nimittäin mielellään sinkoilisi istuessa odotellessaan muutamia vieteripomppuja ilmaan, ettei ihan paikoillaan tarvitsisi olla :) Seuraamisen treenaaminen on lähtenyt sujumaan kivasti. Toko-kouluttajan neuvoin aloitettiin treeni peruuttamalla itse niin, että koira kulki itsensä edessä ottaen samalla katsekontaktia. Tästä siirryttiin melko pian siihen, että vahvistettiin koiran hakeutumista paikkaan, jossa koiran lapa on ohjaajan vasemman jalan vieressä - edelleen siis niin, että ohjaaja peruuttaa ja koira tulee mukana "etuperin". Tämä lähti aika pian sujumaan naksuteltaessa oikeaa paikkaa ja Jippi tarjoaa oikeaa sijaintia hyvin. Tästä sitten ollaan lähdetty tekemään sellaista treeniä, että ensin peruutan Jipin lapa vasemman jalkani vieressä ja sitten vauhdista pyöräytänkin Jipin oikeaan seuraamisasentoon ja muutan oman suunnan eteenpäin, kuten normaalissa seuraamisessa. Tällöin seuraamisen asento melko automaattisesti tuntuu olevan hyvä ja tosiaan nyt ollaan tehty näin "oikeinpäin" aina vasta ihan parin askeleen verran sitä seuruuta ja heti palkkaus, jotten vahingossakaan vahvista vinoa seuraamista!

Käytiin lauantaina parin muun pennun kanssa agilitya treenailemassa. Tein hyppy-putkiyhdistelmää, jossa yksi treenikaveri piti pentua lähdössä ja toinen meni etupalkkaamaan namialustan kera. Itse olin ohjaamassa. Jippi hakee hypyn (käytössä yhä vain ponnari - ei vielä rimoja!) ja putken hienosti varsinkin, jos itse pysyn paikoillani. Häiriöityy juoksemisestani vielä sen verran, että helposti hakeutuu putkesta ohi, joten nyt tehtiin vain ilman liikehäiriötä tätä treeniä ja lisätään ohjaajan liike sitten vähitellen mukaan. Toisena treeninä tehtiin ilman esteitä eteen irtoamista ja lisäksi ohjauksen kautta namialustalle irtoamista. Sujui selvästi paremmin tämä ohjaukseen tuleminen kuin edellisellä kerralla!

Yhteiskuulumisia:

Eilen päätin illalla tehdä kotona pientä temppuilua naksuttimen kera molempien kanssa. Hugolle aloin opettaa temppua, jossa Hugo nostaa lelun lattialta ja vie sen lelulaatikkoon. Aika nopeasti Hugo pääsi kärryille siitä, mitä siltä vaaditaan, muttei vielä kestä pitkiä kuljetusmatkoja, vaan tehtiin ihan niin, että lelulaatikko oli ihan vieressä. Jipin kanssa sen sijaan tehtiin 2on2off-treeniä laatikon kera. Ensin tarjosi kosketusalustalla oppimaansa etujalkojen kosketusta ja meinasi alkuun vähän turhautua, kun naksautusta ei kuulunutkaan. Lähti sitten kuitenkin lopulta tarjoamaan muitakin juttuja. Ensin naksautin yhden takajalan kosketuksesta ja lopulta vaadin molemmat takajalat laatikolle. 5 min treenin aikana päästiin siihen, että Jippi itsenäisesti tarjosi 2on2off-asentoon pysähtymistä laatikolla. Oikein tyytyväinen olin molempien naksutinsessioihin :)

Ja koska tietystikin meidän arkeen on kuulunut valtavan paljon kaikkea muutakin, joka tässä ei nyt tule mainituksi, niin puhukoon kuvat taas puolestaan.

Jippi teki tuttavuutta kuumailmapallon kanssa - ei tuntunut neitiä hirvittävän :)
Tuli katsottua Vain elämää hyvässä seurassa :)


Eräs iltalenkki mahtiseurassa. Ja Hugo niin nautti päästessään painimaan pitkin sänkipeltoja Ofin kanssa!

Yhteinen projekti

Jippi näyttää tässä kuvassa pienemmältä kuin todellisuudessa onkaan. Oikeastihan kokoeroa näillä kahdella on enää vain noin reilun 15 cm verran!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti