keskiviikko 5. elokuuta 2015

KepKepKepKep

Tänään käytiin treenaamassa Jipin kanssa otsikon mukaisesti keppejä. Tällä kertaa tehtiin 12 keppiä ja tarkoituksena oli yhdistää ne nyt jo ikään kuin osaksi rataa - kuitenkin alkuun toki vain yksittäisiin esteisiin ennen ja jälkeen keppien. Asetin hypyt hieman vinoon linjaan eli tehtiin hypyltä kepeille lähestymisiä hieman loivista avo- ja umpikulmista.

Ensimmäisillä toistoilla Jippi oli hurjan täpinöissään ja kuten hyvin usein ekoilla toistoilla nykyään, se tuli kepeille liian kovaa, eikä taipunutkaan tokaan väliin, vaikka oli löytänyt kyllä oikean aloitusvälin. Kun ylimääräisiä höyryjä saatiin ensin päästeltyä, alkoi homma pelittääkin sitten tosi kivasti. Tässä vaiheessa naksautin videon pyörimään - niitä alun kaahotuksia ei siis ole videolla. Ei varmaankaan tekisi yhtään huonoa, että treenaamaan tullessa ennen keppitreenien aloittamista tehtäisiin jotain pientä simppeliä rallatusta niin, että Jippi saisi turhat energiat purettua ja malttaisi ehkäpä keskittyä paremmin keppitreeneihin. Täytyy ensi kerralla kokeilla, josko sillä saataisiin alun epäonnistumiset kitkettyä vähemmälle :)

Kaikkiaan olen kuitenkin tämän päivän treeneihin hirmu tyytyväinen. Jippi tekee 12 keppiä nyt jo ihan kivalla rytmillä ja melko kivalla vauhdilla (vauhti on nyt parin treenin aikana selvästi kasvanut, kun vielä pari treeniä sitten se suoritti 12 keppiä tosi harkiten). Eri kulmista lähettämiset eivät nyt aiheuta enää kauheasti epäonnistumisia eli Jippi on alkanut hakea myös avokulmasta paremmin kepeille. Näissä treeneissä toki lähetyskulma oli vielä tosi loiva, kun tehtiin ekaa kertaa 12 keppiä hypyn kautta, mutta tarkoitus on nyt jyrkentää kulmaa vähitellen. Yksi asia, mikä tarvitsee treeniä, on liikehäiriön sietäminen. Videollakin näkyy, että kuljen aika rauhallisesti vielä Jipin vierellä ja jos juoksisin täysiä, se todennäköisesti vielä tekisi lopetusvirheitä. Täytyy siis nyt asteittain lisätä liikehäiriötä ja alkaa sitten tehdä keppien perään myös ohjauksia, kuten persjättöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti