torstai 6. elokuuta 2015

Letkeitä kavereita

Wihiii! Pitkästä aikaa pääsi leikkimään jo vähän (vaikkakin yhä vähän rajoitetusti), kun Hugon saikun takia on leikit ollut aika minimissä viime aikoina...!
Nyt vasta muistin, etten kirjoittanut viime viikolla koirien fyssarikäynneistä. Hugo pääsi fyssarille viime viikon keskiviikkona eli 29.7. ja Jippi puolestaan perjantaina 31.7.

Hugon fyssarikäynti
Hugolla selkä aika jees eli tuntuu siltä, ettei joskus aiemmin ilmenneitä lanneselän jumiutumisia enää juurikaan ilmene. Pieniä kireyksiä löytyi, ja varmaankin liittyvät taannoiseen ontumiseen. Tärkeintä kuitenkin oli, että liike oli täysin puhdas, eikä hauislihas ollut nyt enää mitenkään kireän/kipeän/aristavan oloinen. Antaa siis toivoa siitä, että lihasvamma olisi oikeasti paranemaan päin! Fyssaroinnin aikoihin ontumisesta oli siis nelisen viikkoa ja vielä pari viikkoa saikkua edessä ennen kuin vähitellen aletaan kokeilla treenaamista. Kaikki siis kuitenkin nyt kunnossa ja Hugo nautiskeli taas käsittelystä silmät ummessa.

Jipin fyssarikäynti
Pientä kireyttä rintarangan alueella, ja löytyi "trigger point". Hyvin kuitenkin vastasi käsittelyyn ja saatiin jumit avattua. Takaraajoissa pientä kireyttä hyppäämiseen käytettävissä lihaksissa, muttei mitään ns. tavallisesta poikkeavaa. Kokonaisuudessaan kuitenkin oli taas kaikki kropassa mallillaan Jipilläkin! Kyselin taas Jipin ulospäin kääntyvistä eturaajoista ja Tamara kävi raajat läpi ja totesi, että raaja itsessä on yhä suora eli ulospäin kääntäminen johtuu kehittymättömästä lihaksistosta ja toisaalta myös kuulemma Jipin kaulan lyhyys vaikuttaa. Jippi kovin mielellään ravaa pää matalalla ja saatiinkin nyt vinkiksi treenailla välillä ravaamista "hyvässä ryhdissä", mikä edesauttaa sitä, että ravissa eturaajat ovat paremmassa asennossa ja näin oikeat lihakset pääsee kehittymään. Saatiin myös venytysohjeita etenkin kaulan alueelle sekä jumppavinkkejä. Uiminen tekisi myös hyvää, mutta pitäisi päästä uimaan nimenomaan pitkää matkaa, kun taas luonnonvesissähän Jippi usein ui vain hakemassa kepin vedestä ja palaa sitten rantaan. Täytyy ehkä kokeilla koirauimalassa uittamista, koska siellä saisi Jipin uimaan pidempää matkaa.

Seuraava käynti molemmille koiruille varattiin reilun parin kuukauden päähän, kun ei tosiaan mitään ihmeempää häikkää löytynyt kummaltakaan tälläkään kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti