sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pikainen kisapäivitys

Tänään Jippi kisasi kahden agiradan verran ja tavoitteena oli lähteä hakemaan mukavaa rentoa fiilistä. Ja siinä pääosin onnistuttiin!

Ennen ekaa rataa pohdin pitkään, että uskallanko takaaleikata kepeille. Lopulta päätin kuitenkin pysyä siinä suunnitelmassa, kun kerran olin sen ohjauksen todennut sopivan kyseiseen kohtaan radalla kaikista parhaiten. Ja hyvin Jippi haki kepeille empimättä, vaikka teinkin takaaleikkauksen, joten turhaan jännitin. Kaikkiaan melko sujuva rata ja tuloksena nolla (en muista aikaa, mutta etenemä taisi olla 4,98 m/s...) ja meidän toka LUVA. Tällä suorituksella Jippi tuli kolmanneksi. 


Tokalla radalla olikin sitten enemmän ihmeteltävää... Äkkiseltään rata näytti melko haastavalta ykkösluokan radalta ja siltä se tuntui rataantutustumisessa. Radan vaikeus teki sen, että lähdin radalle varsin rennoin fiiliksin, koska ei ollut odotuksia onnistumisesta :D Ja niin siinä sitten kuitenkin kävi, että nolla tuli myös tältä radalta ja samalla sitten luokkavoitto ja SERT. Se olisi siis seuraavasi vuorossa kisailu kakkosissa - hurjan jännää! :) Tästä erityisen jännää tekee sen, että kisakokemista ehdittiin kerryttää ykkösissä vain kuuden startin verran.. Noh, onneksi kakkoset ei välttämättä kauheasti vielä eroa ykkösten radoista! Kolmosluokka onkin sitten jo asia erikseen, mutta eiköhän sinne siirtymiseen mene vielä aikaa :)


Jippi oli odotellessa taas tosi rauhassa eli malttoi makoilla häkissä kaikessa rauhassa. Ekalla radallakin vielä Jippi oli aika treenivireinen, mutta sitten tokalle radalle tapahtui iso muutos, sillä heti radan alusta lähtien Jippi suorastaan kiljui menemään ja oli selvästi enemmän täpinöissään kuin ekalla radalla. Itselle äänitehosteet kisaradoilla on ihan fine, kunhan se ei tarkoita, että meno kokonaisuudessaan menee sähläämiseksi ja keskittyminen lakkaa huudon alettua. Nyt kuitenkin tuntui siltä, että Jippi keskittyi yhdessä tekemiseen, vaikka ääntelikin mennessään. 

Tuli muuten ratojen jälkeen videoita katsoessa päätettyä se, että tästä lähtien Jippi jää lähtöihin makuuasentoon. Sen kanssa on taisteltu kesästä asti lähtöönjäämisasennon kanssa ja näyttäisi siltä, ettei treeneissä tehty työ kauheasti heijastu kisatilanteisiin... Sehän ei yleensä koskaan varasta lähdössä, mutta sen sijaan sen istuma-asento etenkin kisoissa romahtaa tosi etunojaan eli on puoliksi jo maassa. Tuollaisesta etunojasta varmaan on hankala lähteä liikkeelle, joten uskon, että rehelliseen makuuasentoon jättäminen lähdössä on loppuen lopuksi parempi vaihtoehto. 
Koska Jippi sijoittui molemmilla radoilla, niin palkintopusseista löytyi onneksi molemmille koirille oma lelu :) Hugokin siis hyvänä kannustajana sai oman osuutensa!

Ja Jipin leikkimistyyli oli taas melko tuhoisa, joten lelu joutui ottamaan siltä aika piakkoin pois :D Leikkiminen tällä(kin) lelulla siis vain valvotusti!

Toinen mikä tuli huomattua oli se, että annoin ehkä aavistuksen Jipin varastaa tokan radan puomilla... Hyi minua! Ekalla radalla Jippi pysähtyi puomille nätisti ja tein tosi nopean vapautuksen, joka ehkä sitten vähän kostautui tokalla radalla. Siinäkin Jippi pysähtyi kyllä tosi nätisti (muussa tapauksessa ei olisi auttanut muu kuin ottaa puomi uusiksi), mutta oma liikkeenikin stoppasi ja sitten lähdinkin liikkeelle juuri ennen kuin olin antamassa vapautusta, joten Jippi lähtikin jo minun liikkeestä matkaan. Täytyy siis vahvistaa noita ja muistaa se, ettei tee aina nopeita vapautuksia - ei edes kisoissa. 

Hugon kanssa ollaan rally-tokoiltu ja treenattu hajuerottelutreenien kotiläksyjä, ja Jipin kanssa on taas tokoiltu vähän liiankin paljon... Näistä aiheista kuitenkin oma postauksensa jossain vaiheessa, kun kello ei ole näin paljoa! Nyt nukkumaan :) 

5 kommenttia: