torstai 24. maaliskuuta 2016

Ja niin väsymys kaikkosi!

Tänään oli vielä ikkunaremonttipäivä, joten lähdettiin aamulla jo vähän seiskan jälkeen lenkille koirien kanssa ja sen jälkeen pakkasin koirat autoon ja ajoin vanhemmilleni hörppimään aamukahvit (siis vanhempani olivat kyllä töissä, mutta minä vietin nämä pari päivää siellä "evakossa"). Sieltä sitten ajettiin treenihallille, missä ensin treenailin hieman tokoa Jipin kanssa. Tehtiin merkinkiertoa niin, että leikitin Jippiä ja sitten aina kesken pyysin irrottamaan ja siitä lähetin kiertoon ja kierrosta sitten vapautin suoraan leikkimään. Ehkäpä joka kolmas tai neljäs toisto oli sitten sellainen, että pyysinkin perusasentoon. Eilen Jippi tuntui treenatessa tosiaan vähän "löysältä", mutta tänään oli taas ihan oma itsensä eli ärräsi lelun kanssa ja syöksyi merkinkiertoon intoa puhkuen! Ehkäpä kyse oli siis vain yhdestä väsymyspäivästä.

Tehtiin myös ekaa kertaa merkille lähetystä. Otin tähän käyttöön pienemmän merkin (ruudun kulmamerkki) ja toki oman käskyn ("merkki"). Nyt, kun liike oli ihan uusi, autoin Jipin käsiavuin kiertämään merkin taaksen ja palkkasin sinne pysähtymisestä. Nopeasti jo pystyi aavistuksen pienentämään käsiapuja ja tähän jätettiin treenit tänään, ettei tule ahnehdittua liikaa kerralla :) Heti, kun se ymmärtää merkin taakse menemisen, alan treenata niin, että itse muutan sijaintia merkkiin nähden ja Jipin täytyt aktiivisiesti hakeutua aina merkin vastapuolelle nenä kohti minua.

Tokoilujen jälkeen Sonja tuli Pirkon kanssa mukaan treenailemaan ja laji vaihtui agilityyn. Hugo pääsi tekemään keppejä eri kulmista ja lisäksi simppeliä ratapätkää, jossa pointtina oli ihan vain itsevarmuuden ja vauhdin löytäminen. Hugosta sitten kuoriutuikin sellainen rämäpää, että se posotti suoralla katselematta kummemmin hyppyjä ja rimat lenteli. Sinänsä ei tietystikään toivottua se rimojen pudottelu, mutta toisaalta ainakin oli asenne kohdallaan!

Jipin kanssa en halunnut tehdä lainkaan hyppyjä yms. ratatreeniä ja treenattiinkin kaikkiaan vain viitisen minuuttia. Ensin muutamat keppikulmat eli treenattiin niitä samoja kulmia, joita Leena Inkilän treeneissä harjoiteltiin pari viikkoa sitten. Ja hitsi vie, Jippi ei tehnyt tällä kertaa yhden ainutta virhettä! Selvästi oppimista on siis tapahtunut. Viisiminuuttisen loppuosa käytettiin kontaktien vahvistamiseen maanantain kisoja ajatellen. Ensin pari toistoa keinulla niin, että palkkasin kerran alastulolle ja kerran taas tehtiin suora vapautus. Ihan ekalla toistolla juoksi läpi ja jäi tästä toki ilman palkkaa - senkin possu! Toiste ei yrittänyt samaa temppua :D Puomilla ei sitten tullutkaan yhtään läpijuoksua, eikä myöskään vapauttanit itseään ennen aikojaan, vaikka parilla toistolla seisotinkin sitä kauemmin ja vaadin minun liikkeen kestämisen (juoksi ohi, kiihdyttelin edelle yms.).

Iltapäivän koirut ottivat nokosia, mutta illalla riitti sitten taas energiaa, kun kotonakin saatiin huonekalut (ja mikä tärkeintä, leikkialustana toimiva olohuoneen matto) paikoilleen. Jippi riehui tavalliseen tapaansa pallojen kanssa, mutta intoutuipa Hugokin leluilla leikkimään :)
Jipin pallon kanssa puuhastelusta pieni video. Tässä leikkiminen ei ole mitenkään vauhdikkainta/rajuinta, mutta tällaista pientä puuhastelua Jippi harrastaa kotosalla hyvinkin usein, jos lelut vain on tarjolla. Meillä ei vapaasti saatavilla tosiaan voi olla Jipin tuhoamisvimman vuoksi muita kuin kumisia leluja, mutta onneksi viime viikolla löysin pari kumipalloa, joista tulikin heti Jipin suosikit :) En saanut kännykällä videota suoraan tähän upotettua, joten tässä linkki: https://youtu.be/eaoadiG2t-0

EDIT: Tässä lisätty vielä toinen video, jossa Jipillä on vaikeuksia päättää, millä pallolla leikkisi. Hugokin pyörähtää videolla ja se on selvästi löytänyt Sen Parhaan lelun, koska sillä ei ole samanlaista päättämisen tuskaa kuin Jipillä :D https://youtu.be/uPIFpAJE4n4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti