sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Jäsenkatselmuksissa

Nyt jälkikäteen uskaltaa jo tännekin kirjoittaa, että meillä oli tänään Border Agility Teamin jäsenkatselmukset. Kutsu katselmuksiin tuli viikko sitten ja kutsussa jo luki, että katselmuksessa on rakennettuna noin 2. luokan agilityrata, josta kukin koirakko suorittaa sitten itselleen sopivan pätkän tai koko radan.

Hieman kyllä jännitti mennä katselmuksiin, mutta otin sen asenteen, että mennään katsomaan riittääkö meidän tämänhetkiset taidot ja taso, ja jos ei niin ei. Hugosta voin sanoa sen verran, että se oli tänään tosi hieno. Yritystä ei ainakaan puuttunut eli suurin osa radasta suoritettiin, vaikka ohjaustekniikoistahan minulla ei ole vielä juuri tietoakaan! Pujottelusta Hugo lintsasi alkupätkältä yhden välin, mutta lopun pujotteli hyvin, vaikkei vielä vauhtia tosiaan kauhean paljoa pujottelussa olekaan. Keinun jätin väliin kokonaan suosiolla, mutta A-estettä ja puomia päätin yrittää, vaikka sanoinkin katselmuksen pitäjille, että ne ovat vielä harjoitteluasteella. Sekä A:lla että puomilla Hugo alkuun tyssäsi ja meinasi, että mamma enhän minä noita uskalla. A-esteen Hugo meni, kun heitin lelun esteen yli ja puomilla taas auttoi, kun vei namit puomin loppuun odottamaan. Molemmilla esteillä jouduin ottamaan kaulapannasta, jotta sain ns. ohjattua Hugoa esteelle sen sijaan, että se pakittaisi karkuun. Otin sekä A:n että puomin heti perään uusiksi ensimmäisen suorituksen jälkeen ja tällöin ei tarvinnut enää avittaa Hugoa, eikä se epäröinyt, vaan suoritti molemmat esteet oikein mallikkaasti. Pannasta pitämisestä minulle sanottiin, että kannattaisi kokeilla jatkossa ilman kiinnipitämistä, koska koira voi kokea sen pakotteena ja sen vuoksi kokea kyseisille esteille menon epämieluisana. Ja näinhän se onkin ja tokihan meillä vapaatreeneissä onkin paljon enemmän aikaa noiden esteiden hiomiseen! Mutta toivotaan että tähän tulee vähitellen varmuutta sen verran, että Hugo uskaltaa jo ihan itsekin luottaa omiin kykyihinsä kontaktiesteillä :)

Muiden esteiden osalta Hugo suoriutui mielestäni hienosti minun vielä niin puutteellisesta ohjauksesta huolimatta. Radalla oli kohtia, jossa estettä ei hypättykään tulosuunnasta, vaan kierrettiin sen taakse ja hypättiinkin este toiseen suuntaan. Näistäkin hugo selvisi hienosti, vaikka tällaisia emme ole juuri harjoitelleet. Ja lelupalkka toimi tänään kyllä hienosti, mikä vahvisti vain ennestään sitä, että lelu on Hugolle parempi palkkaus- ja motivointikeino!

Katselin muidenkin suoritukset (kaikkiaan meitä oli 14) ja pakko kyllä sanoa, että suuri osa osallistujista oli jo kilpailevia koirakoita, joista osa oli jo 3-luokassa. Eli kyllähän me osaamisessa ja taidoissa jäätiin todella kauas näistä, mutta katselmuksessa ei ilmeisesti ollutkaan tavoitteena laittaa koirakoita paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuinka puhtaasti kukakin suoritti radan. Enemmän kai seurattiin koirakkojen yhteistyötä ja motivaatiota työskennellä, ja näin ollen pyrittiin erottamaan joukosta koirakot, joissa oli potentiaalia. Joka tapauksessa itsellä jäi sellainen fiilis, että niin todella moni oli kauhean hyvä, että voi olla vaikea tuosta joukosta tulla valituksi, vaikka ei me ihan kaikkein vähiten kokeneempia oltukaan. Mutta pääasia onkin, että itselle jäi hyvä maku ja Hugoon olin tänään tosi tyytyväinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti