torstai 8. maaliskuuta 2012

Tokoilut alkoivat

Agilitykurssin vika kerta oli eilen ja meni kyllä kivasti. Tehtiin paljon ratoja, joissa pyrittiin saamaan vauhtia koiraan. Eli ei ollut mitään hankaluuksia matkassa, eikä keppejä hidastamassa, vaan ihan vain hyppyjä ja putkia ja nekin hyvin simppelistä aseteltuna. Alla hahmotelma yhdestä helposta radan pätkästä. Mittasuhteet tosin vain suuntaa antavia.

Tänään oli meidän eka tokokerta ja oli ihan kivantuntuiset treenit. Kesti vain puoli tuntia, mutta ryhmässä meitä oli vain kuusi, joten ehti jokainen tehdä ihan sopivasti. Teimme paikkamakuuta, seuraamista ja luoksetuloa. Paikkamakuussa on tullut lähiaikoina takapakkia. Aiemmin Hugo pysyi paikoillaan kotona tehtynä useita minuutteja, mutta nyt viime viikolla, kun tein paikkamakuuta, niin karkasi kahden minuutin jälkeen ja sen jälkeen oli todella vaikea saada sitä pysymään paikoillaan, jotta saisin palkattua onnistuneesta suorituksesta. Sen jälkeen olen ottanut vain aika lyhyitä pätkiä paikkamakuuta, pysynyt lähellä ja käynyt palkkaamassa välillä. Tänään menikin sitten yllättävän hyvin, koska odotin melkeinpä katastrofia. Teimme nimittäin paikkamakuun ryhmässä eli koirat rivissä. Ten Hugolla yhä aika lyhyehköjä paikkamakuita ja kävin antamassa välipalkan. Mutta pikkuhiljaa tästä nyt taas pidennetään aikoja! Tokon alokas-luokassahan paikkamakuu on kestoltaan 2 min ja koirat on liikkeen aikana rivissä. Käyttäytymiskokeessa eli BH-kokeessa paikkamakuu kestää puolestaan sen aikaa, kun toinen koira suorittaa seuraamiset ja muut eli tavallisesti makuuaika on varmaan siinä 5-10 min. Tuohon on siis vielä matkaa....

Huomenna olisi sitten pitkä lenkki Hugon kanssa ilman pitkiä treenisessioita. Pienissä erissä ajattelin harjoitella hieman sivulletuloa. Se toimii hienosti, jos ohjaan kädellä kaaren eli Hugo seuraa käteni perässä oikealle paikalle. Olen nyt kuitenkin yrittänyt jättää käsiohjauksen pois sillä seurauksella, että suht usein Hugo tekee pienen nopean käännöksen ja päätyy istumaan vinoon. Nyt saimme tokokouluttajalta neuvoksi kokeilla sellaista, että jätän käsiohjausta vähitellen pois. Eli avustan koko ajan vähän vähemmän ja kun se sujuu niin taas teen vähän pienemmin sen käsiohjauksen. Tuntui toimivan hyvin eli tällä keinolla koetan päästä avustamisesta eroon :) Lisäksi ohjelmassa on varmaankin istumisia niin, että satunnaisesti lenkillä Hugon keskittyessä ihan muuhun sanon käskyn "istu". Hugo tuntuu oppineen istumisen selkeästi tiettyjen liikkeiden yhteydessä, mutta esimerkiksi liikkeestä jätöissä menee Hugolla välillä "istu" ja "maahan" käskyt sekaisin. Eli nyt treenailen näitä ihan irtonaisina liikkeinä yksitellen niin, että tulee Hugolle selkeä kuva päähän, mitä se käsky oikeasti tarkoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti