tiistai 24. heinäkuuta 2012

Iltatokot

Viikonloppu meni mökkeillessä, mikä tarkoitti Hugolle taas lähes jatkuvaa juoksemista ja leikkimistä. Kyllä oli taas autossa paluumatkalla väsynyt kaveri takapenkillä (Hugo siis matkaa takapenkillä turvavöihin kiinnitettynä). Eilen oli kevyempi päivä, mutta tänään taas paluu normaaliin arkeen - tosin pitkän lenkin tekivät tänään Hugon kanssa kesälomailevat vanhempani.

Minä kävin äsken Hugon kanssa iltalenkillä ja samalla teimme pienet tokotreenit. Otimme teemaksi vapaana seuraamisen ja luoksetulot. Seuraamista tehtiin niin, että tehtiin pitkää suoraa pätkää, jolle tehtiin paljon pysähtelyitä. Silloin tällöin istuu pysähdyksissä hieman vinoon - usein kuitenkin suht suoraan. Näitä onkin tullut harjoiteltua aika harvakseltaan eli täytyy nyt lisätä tämä säännöllisemmin ohjelmaan. Tein myös pari seuraamispätkää, joihin otin molempiin käännökset molempiin suuntiin ja täyskäännöksen. Tähän olin tänään erityisen tyytyväinen! Käännökset sujuu jo kivan napakasti, eikä enää vasemmalle käännöskään ole niin tönkkö kuin aiemmin. Vielähän näissä kaikissa liikkeissä on hiomista, mutta alokas-luokkaa ajatellen jo aika hyvällä mallilla tämä seuraaminen!

Luoksetuloja otin kokeen omaisesti eli pitkähköllä välimatkalla ja luoksetuol eteeni istumaan, josta käskin sivulle perusasentoon. Tulee hyvällä vauhdilla luokse eli siinä ei ole häikkää. Jarruttaa usein melko viime hetkellä eli itsellä meinaa kyllä mennä pupu pöksyyn, kun katson, että tömisteleekö se sieltä suoraan päin minua. Pari kertaa pilasinkin liikkeen astumalla askeleen taakse ja jäi oikeastaan täysin epäselväksi olisiko Hugo pysähtynyt ajoissa vai ei. Teinkin tätä useamman kerran niin, että Hugo tuli reippaasti luokse, mutta myös jarrutti ajoissa eteeni.

Teimme myös paikkamakuun. Tein tällä kertaa niin, että kävin minuutin jälkeen välipalkkaamassa. Ei oikeastaan ollut mitenkään kauhean levoton, mutta palkkasin kuitenkin ja palkkauksen jälkein jatkoimme vielä kaksi minuuttia. Ja hyvin pysyi, vaikkakin vähän maistelikin ruohon korsia siinä viimeisen minuutin aikana... 

Yksittäisinä liikkeinä kaikki sujuu jo aika hyvin - ainoastaan este-hyppy on sellainen, jossa on vielä harjoittelemista, koska Hugo ei sitä vielä ole selvästikään sisäistänyt. Muissa ei enää tarvita apuja tai namitusta kesken liikkeiden. Tosin yhä seuraamisessa käytän tehosteena kehumisia etenkin liikkeelle lähdettäessä. Tämä onkin ollut seuraamisen heikoin lenkki. Meinaa nimittäin monesti sivulle-tulon jälkeen siirtyä saman tien katselemaan maisemia ja "seuraa"-käskyyn ei reagoi heti, vaan ottaa katsekontaktin vähitellen. Tätä täytyy vahvistaa niin, että kontakti tulee heti käskyn jälkeen ja päästään liikkeelle heti seuraa-käskyn jälkeen. Nyt, kun olen joutunut hetken odottamaan, että Hugo ottaa kontaktin ja keskittyy, ja vasta sitten olemme lähteneet liikkeelle. Tässä on auttanut selvästi kehut eli heti, kun Hugo ottaa kontaktia, olen kehunut sitä, ja tällöin Hugon keskittyminen on säilynyt ja olemme päässeet hyvin liikkeelle. Lisää siis näitä seuraamisen aloituksia ja liikkeellelähtöjä!

Tähtäimessä olisi ekat viralliset kisat syyskuun alussa. Tätä ennen olin ajatellut osallistua joihinkin epävirallisiin kokeisiin, mutta nyt kun kalentereita katselin, en löytänyt sopivaa... 16.8. olisi ollut Vantaalla, mutta juuri ko. ajankohta ei sovi minulle. Täytyy nyt katsoa, josko jostain ilmaantuisi sopiva möllikoe, johon päästäisiin vähän harjoittelemaan koetilannetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti