maanantai 2. heinäkuuta 2012

Liitoa ja tokoilua kuvamateriaalien kera

Perjantaina olin siis vapaatreenaamassa Kivikossa ja aiheena oli rata, jonka alkupätkää kävimme läpi treeneissä 22. toukokuuta. Nyt olin päättänyt käydä koko radan läpi ensin pätkissä ja lopuksi kokonaisuudessaan, mikäli pätkät sujuvat hyvin. Tässä vielä rata uudestaan, vaikkakin löytyy kyllä vanhoista teksteistä. Ainoana muutoksena rataan tein sen, että muurin 9/17 tilalle laitoin tavallisen hypyn ja A-esteen 15 korvasin sitten muurilla. Kontakteja en tosiaan nyt toistaiseksi ota lainkaan radan osana, vaan treenataan ne ensin kuntoon irtona. 

Aloitimme käymällä ensin läpi pätkä 1-7 eli hioimme kuntoon sitä esteiden 3 ja 4 väliin tulevaa persjättöä. Tämän jälkeen teimme pätkän 7-13 eli sinne taas yksi persjättö putken 8 jälkeen. Loppupätkää emme treeneissä olleetkaan tehneet eli tein ensin ihan vain putken 13 ja siitä takaakierron esteelle 14. Tämä sujui hyvin eli Hugo kiersi tiiviisti tolpan ja teki siis melko nopea kierron. Tästä etenimme sitten esteelle 15 ja sen jälkeen takaakiertona este 16. Ja taas sujui hyvin. Pakko kyllä sanoa, että takaakierrot onnistuivat yllättävän hyvin, koska näitä emme ole esteillä treenanneet kuin parin esteen verran. Selvästi kaikki puidenkiertoharjoitukset, joita olemme tehneet lenkeillä, ovat tuottaneet tulosta!

Halusin lopuksi videoida kokonaisen radan, mutta eihän se nyt mennytkään sitten ihan niin kuin elokuvissa... Hugo oli tässä vaiheessa jo selvästi vähän väsähtänyt eli paras terävyys oli poissa ja ensimmäisillä parilla yrityksellä se juoksi heti 2. putkesta ohi ja tuli luokseni hakkuen. Eli selvästi keskittyminen ja motivaatio olivat laskeneet. Niinpä tsemppasin sitä tällä videon radalla enemmän ja on mielestäni hyviäkin pätkiä mukana. Alku sujui aika kivasti ja tulikin oikeastaan vain minun mokia mukaan :) Eli 3 esteen jälkeinen persjättö on vähän myöhässä, mutta hyvin Hugo kääntyy silti esteelle 4. Ja putken 8 jälkeen unohdankin sitten itse seuraavan ohjauksen ja siitä seurauksena rata keskeytyy. Otamme uudestaan putkelta 8 ja takaakierrot sujuvat mielestäni videollakin aika kivasti - näistä oli superiloinen! Esteen 17 jälkeen Hugo tulee ohi putkesta ja videolta näkeekin, että se on lukinnut minut jo paljon ennen estettä 17 ja putki-käsky tulee ihan onnettoman myöhään... Eli eipä ihme, että kielsi. Palkkasin kuitenkin, koska poika alkoi olla niin väsy, eikä se väärin tehnyt kieltäessään putkelle - enhän minä sitä sinne kunnolla ohjannutkaan. Teimme vielä ihan pari onnistunutta estettä ja lähdimme kotiin hyvillä mielin!


Eilen illalla tein lenkin yhteydessä tokoa ja olin melko tyytymätön treeneihin. Hugo kyllä teki kaiken, mitä pyysinkin, mutta se teki ne laiskasti ja innottomasti. Sen seurauksena kontaktit putoili ja seuraamispaikka ei pysynyt koko aikaa... Ja kun ei seuraaminen ollut kunnollista, niin oli todella vaikea tehdä mitään käännöksiä tai jättöjäkään, kun Hugo ei selvästi ollut täysillä mukana. Muutenkin Hugo vaikutti eilen tosi väsähtäneeltä - olisiko kuumuus kuitenkin ottanut koville! Tänään teinkin sitten niin, että kävin töiden jälkeen puolipitkän lenkin, jonka yhteydessä tein ihan vain sivulletuloja ja siitä seuraamiseen lähtöjä. Palkkasin heti, kun se "seuraa"-käskystä otti innokkaana kontaktia ja samoin, kun lähtiessä kontakti säilyi. Ei tehty yhtään pidempää pätkää, vaan ihan vain näitä miniharjoituksia useaan otteeseen. Ja oli ihan eri meininkin kuin eilen!

Illalla kävin sitten viileämmällä uuden puolipitkän lenkin ja tämän jälkeen pyysin Markuksen videoimaan lyhyet tokotreenit. Otimme siis kerran lyhyen seuraamiskuvion, jossa oli ihan vain suoraa, täyskäännös ja käännökset oikeaan ja vasempaan. Kontakti ei säily ihan sataprosenttisesti, mutta kuitenkin Hugolla säilyy koko ajan into (minkä huomaa myös hännän heilumisesta!) ja keskittyminen ja näin ollen käännökset olivat mielestäni jo aika hyvät. Ottaen huomioon, että niiden kanssa on ollut kyllä tosi hankalaa - etenkin se käännös vasemmalle...


Toisessa videossa on sitten loput eli maahanjättö, seisomaanjättö ja luoksetulo. Maahanjätön alussa Hugo ei ensimmäisellä käskyllä reagoinut seuraa-käskyyn mitenkään eli vasta toistolla otti kontaktin. Itse maahanmeno oli kuitenkin mielestäni aika hyvä. Asento on vähän vino, mutta maahanmeno aika ripeä, eikä nyt ollut tosiaan mitään tokoilua tehty näitä videoita ennen eli en edes ottanut mitään maahanmenoja tms. Aiemminhan olen usein ensin muistuttanut käskyt paikallaan ennen kuin olen tehnyt jätöt, mutta nyt en tehnyt niin. Seisomaanjättö sujui mielestäni myös hyvin eli jäi aika napakasti. Palatessani Hugon luokse ja pyytäessäni sen perusasentoon, se kuitenkin istui todella vinoon. Ja tämä on käynyt aiemminkin seisomisen yhteydessä eli täytyypä ottaa tämä hiontaan! Luoksetulo oli hyvä eli tuli tällä kertaa sopivalle etäisyydelle ja istui suoraan eteeni. Välillä on meinannut tulla liiankin lähelle eli seisoo jopa varpaillani :) Nyt löytyi hyvä paikka kuitenkin eli lähellä, muttei kuitenkaan ihan "sylissä".


Videoiden jälkeen tehtiin vielä paikkamakuu niin, että jätin napikipon puoleen väliin minun ja Hugon välimatkaa. Ja tein vajaan kolmen minuutin paikallaolon ja hyvin pysyi, vaikka pihassa oli trafiikkia. Ei alkanut nyt haistelemaan maata tms., mutta kahden minuutin jälkeen kuului pari kertaa pieni vinkuminen. Niinpä en odottanut kolmea minuuttia loppuun, kuten oli tarkoitus, vaan palasin Hugon luoksen, kunhan se oli ollut hetken rauhassa hiljaa. Ei ole tuota vinkunaa esiintynyt yleensä eli täytyykin seurata, oliko tämä nyt spesiaalitapaus vai alkaako sitä ilmetä jatkossakin. Kivat treenit oli kyllä kaikkiaan! Sopivan lyhyet, niin Hugolla pysyi täysillä keskittyminen päällä ja mukana oli monia onnistumisia sellaisissa liikkeissä, jotka yleensä ovat olleet vaikeita. Ja ainakin perusilme seuraamisessa oli mielestäni aika ok - innokasta ainakin ja seuraamispaikka pysyi aika hyvin! Eli tästä jatketaan :)

Pesin muuten Hugon eilen eli nyt on taas puhdas pehko! Tässä kuva ruipelosta Hugosta, kyllä se näyttäisi aika hassulta ilman tuota karvakasaa... Mutta tästä on kyllä pakko myös sanoa, että kuvakulma korostaa tota ruipeloutta - todellisuudessa se on kyllä ihan sopivan painoinen poika! Paino on yllättävän hyvin pysynyt kyllä kurissa ainakin toistaiseksi, vaikka ruokahalu on leikkauksen jälkeen kasvanut valtavasti. Eipä ole yksikään ruoka-annos jäänyt syömättä enää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti