maanantai 16. heinäkuuta 2012

Sataa sataa ropisee

Kävimme viime tiistaina agiliitämässä ja samalla otimme myös pienet tokotreenit. Agilitytreenit koostuivat ihan vain irtoamisharjoituksesta sekä kontaktien harjoittelusta. Aluksi otin irtoamista kahdella esteellä eli namialusta suoran loppuun ja itse pysyin ensimmäisen esteen kohdalla käskiessäni Hugon "eteen". Hyvin sujui eli lisättiin tehtävään yksi este. Kolmellakin esteellä sujui hyvin, kun namialusta oli odottamassa. Päätin kokeilla myös niin, että esteen jälkeen olikin putki. Tähän olisi ehdottomasti kannattanut ottaa suora putki, kun nyt puolestamme teimme niin, että esteen jälkeen oli U:n muotoinen putki. Ei meinannut onnistua ei millään. Onnistui, jos liikuin Hugon mukana, eikä tällöin minun täytynyt edes saattaa Hugoa putkelle asti, kunhan vain liikuin. Jos puolestani seisoin ihan paikallani, Hugon meno tökkäsi aina ennen putkea. Eli seuraavalla kerralla, kun näitä treenaamme, niin täytyy tehdä niin, että esteitä seuraa suora putki, jonka taakse saa sijoitettua sen namialusta. Näin varmasti toimisi hyvin :)

Kontaktit edistyvät hiljalleen. Nyt Hugo stoppaa jo aika varmasti kontaktille, kun teemme kontakteja yksittäisinä esteinä. Stoppaa myös, vaikka jatkan kontaktipinnan ohi omaa kulkuani eli sikäli ei tarvitse enää sitä, että olen ihan vieressä pysäyttämässä menoa. Kuitenkin oikea pysähtymiskohta on vielä hakusessa. Monesti pysähtyy hieman liian aikaisin, mutta tajuaa jo miten tulee korjata, kun huomaa, etten ole vielä tyytyväinen, eikä palkkaa kuulu. Lopulta oikea paikka siis kyllä löytyy ja joillain kerroilla löytyi jo heti ensi yrittämällä. Lisää treeniä siis - näitä varmaan otammekin jokaisten treenien yhteydessä muutamia toistoja.

Agilitytreenien päälle teimme tokotreenit. Kaija ja Neppi olivat mukanamme eli teimme Hugon ja Nepin kanssa paikkamakuun rivissä. Hugo pysyi paikallaan ehkäpä sellaiset puolitoista minuuttia, jonka jälkeen se nousi istumaa. Käskin paikaltani sen takaisin maahan ja jatkoimme vielä sellaisen minuutin ajan. Edistystä oli se, ettei Hugo alkanut missään vaihessa haistella maata, eikä käynyt kovin levottomaksi. Se ei myöskään kyttäillyt vieressä olevaa Neppiä. Aiemmin myöskin, jos se on noussut paikaltaan, se on aina lähtenyt juoksemaan luokseni, nyt se vain nousi istumaan ja jäi siihen odottamaan. Tällä kertaa ei myöskään kuulunut itkeskelyä. Näitä häiriötreenejä siis vain pitää yrittää saada lisää...

Tokotreenit teimme kentällä, jolla oli kiinteä este, joten siellä oli oiva mahdollisuus treenata myös alokas-luokan hyppyä. Tämä sujuu hienosti, jos esteen takana on namialusta, mutta sitten ilman sitä ei niinkään. Selvästi Hugo tajuaa sen, että esteen takana odottaa palkka ja niinpä se käskyn saatuaan rientää esteen yli. Kun namialustaa ei ollutkaan, niin se ei selvästi reagoinut "este"-käskyyn juuri mitenkään. Teimmekin sitten lopuksi ihan vain esteen yli hyppäämistä niin, että Hugo seisoi vieressäni ilman käskyä ja heitin pallon esteen yli. Annoin Hugolle tämän jälkeen "este"-käskyn ja Hugon hypätessä yli kehuin kovasti ja palkkasin. Ei siis mitään alun perusasentoja, eikä myöskään esteen jälkeistä "seiso"-käskyä. Ongelma selvästi on se, ettei Hugo ymmärrä vielä kunnolla tätä "este"-käskyä. Agilityssahan käytän eri käskyä ("hyppy"), eikä näin ollen tuota "este"-käskyä ole juuri vielä ehditty harjoitella. Näitä täytyykin nyt harjoitella, että Hugo sisäistää käskyn merkityksen kunnolla. Muuten liike kyllä sujuu ihan hyvin eli seisomaan jäänti hypyn jälkeen kyllä sujuu jo aika kivasti - nyt vain tämä hyppyosio kuntoon niin saadaan tämä liike "pakettiin".

Sateista on ollut, ja se on kyllä hillinnyt treenailua. Täytyy yrittää kuitenkin pikkupätkiä aina tokoilla, kun on kuivempaa. Nytkin sade näyttää tauonneen, joten otankin iltalenkin yhteydessä pieniä tokopätkiä! Taidan tehdä seuraamisen käännökset ja jätöt tänään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti