torstai 22. toukokuuta 2014

Kivaa treenailua

18.5. sunnuntaina Hugolla kävi fyssari kotona hoitamassa. Ollaan käyty tähän asti aina YES:ssa, mutta koska sinne aikoja saa lähinnä vain arkipäivisin, niin päätin kokeilla uutta seuralaistamme eläinfyssaria. Ja tykkäsin kyllä kovasti (ja Hugokin tykkäsi selvästi!), joten jatkossakin varmasti jatketaan samalla tavoin kotikäyntien muodossa fyssarointeja. Käsittelyssä ei löytynyt mitään erikoisempia taaskaan. Takajaloissa vähän lihaskireyttä, samoin lavan seudulla. Lavan seudun kireys saattoi liittyä myös edellisen päivän kolmen tunnin lenkkiin, koska kireät lihakset oli kuulemma juurikin niitä, joita koira käyttää mm. kiivetessään ja kiipeämistähän lenkillä riitti! Muuten kaikki ok nivelten ja lihaksiston suhteen. Totesi myös, että lihasmassaa saisi olla kauttaaltaan hieman enemmän - tätähän seikkaa olenkin halunnut parantaa. Perusliikunnalla selvästikään lihasmassa ei Hugolla nykyisestään kasva, joten tavoitteena tosiaan lenkkeillä vaihtelevammassa ja haastavammassa maastossa, tehdä mäkitreenejä ja myös jumppailla.

20.5. tiistaina meillä oli taas Jennan kouluttamat valkkutreenit ja oli kyllä taas tosi mahtavat treenit. Taas saatiin ohjauksiin hyviä vinkkejä ja kuulemma oli tällä kertaa jo selvästi parempaa jalkojen käyttöä (josta siis tuli noottia viime kerralla :P ). Olin siis ilmeisesti ottanut opikseni! Tehtiin treeneissä WAO:n karsintarataa, ja rata ei tuntunut yhtään mahdottomalta, vaikka hiottavaa toki löytyi :) Hyvä fiilis jäi kyllä taas!

21.5. keskiviikkona oli tokoiluja. Teemana oli ruutuun lähetys ja tehtiin tätä näyttöruutuna. Kouluttaja siis kävi näyttämässä ruudussa maata ja sanoi samalla "ruutu"-käskyä. Sitten koira lähetettiin ruutuun ja heti, kun neljä tassua löysi ruudun sisään, se palkattiin heittämällä pallo ruudun takaosan keskelle, jonne koira siis halutaan ruutusuorituksessa. Tehtiin myös kerran ruutu ilman näyttöä niin, että vain hetsasin sitä "Missä ruutu?" kyselyillä. Aavistuksen Hugo vielä empii eli tykitä ruutuun täysillä, mutta hakeutuu kuitenkin sinne eli hyvä alku!

Ruudun lisäksi tehtiin seuraamisesta käännöksiä - minä toivoin, ettei tehdä vasemmalle käännöksiä, kun me nyt työstetään takapään käyttöä harjoittelemalla pyörimistä etujalat alustan päällä. Niinpä tehtiin seuraamisesta täyskäännöstä ja kouluttajan mukaan se näytti toimivan hyvin. Tehtiin sitten myös seuraamisesta maahanmeno ja sekin oli kuulemma napakka ja nopeahko - hienoa Hugo! Saatiin myös vinkkejä siihen, miten treenailla istu-maahan-seiso siirtymisiä kaukoja ajatellen.

On kyllä ollut näinä muutamana treenikertana kiva huomata, että Hugo ei oikeasti ota enää häiriötä muista. Keskittyy koko treenien ajan täysillä mun kanssa tekemiseen, eikä välitä muiden tekemisistä, haukkumisista tai leikkimisistä juurikaan. Ollaan siis todella löydetty taas tokotreenailuun into :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti