torstai 1. toukokuuta 2014

Hyvää Vappua!

Vapputunnelmia eiliseltä ao. kuvassa -Hugo sai poseerauksesta kunnon palkinnon eli ei pistänyt herra pahakseen koristelua! Meillä Vappua juhlistettiin rauhallisissa merkein grillaillen (myös Hugo sai oman osansa grilliherkuista ;) ).


Tänään aamulla suunnattiin lenkille ja tokoa treenailemana Kaijan ja Nepin kanssa. Tokossa otin alkuun seuraamista pahimpien energioiden purkamiseksi. Hugo kävi vähän kierroksilla ja yhdessä vaiheessa seuruuta pomppasi neljä jalkaa ilmaan ja nappasi takin helmasta kiinni. Muilta osin ihan ok seuraamista - ei kauheasti edistynyt ja kontakti säilyi. Perusasento sen sijaan vaatii nyt kyllä ihan oikeasti kunnon treeniä ja palkkaaminen puolittaisesta suorituksesta täytyy lopettaa. Sivulletulot ja seuraamisesta perusasennot olivat molemmat vinoja. Tein muutamia toistoja namiavulla, sitten käsiavulla ja lopulta ilman apuja ja sujui paremmin. Kuitenkin hetken päästä taas sivulletulo oli vino... Eli tehotreeniin tämä ja pitäisi ehkäpä ottaa se naksutin nyt avuksi. Seuraamisessa käännökset muuten hyvät, mutta vasemmalle käännös haastavaa. Kääntyi kyllä mukana, mutta joudun tehdä todella helpotetun löysän kulman, jotta Hugo seuraa nätisti vierellä perässä - terävä kulma sen sijaan johtaa siihen, että Hugo kiertää minun ympäri käännöksessä. Tähän saatiin nyt vinkkejä ta tämäkin siis tehotreeniin.

Tehtiin 3 min paikkamakuu molempien koirien kanssa. Jätin Hugolle etupalkan muutaman metrin päähän. Paikkamakuu sujui näin hienosti - ei ollut levoton, ei tenyt paljoa asentovaihteluita, vaan pääosin pysyi sfinksiasennossa, eikä äänehtinyt. Jes! Tehtiin toinen paikkamakuu hetken päästä, mutta tässä vaiheessa Hugo nousi saman tien perääni jättäessäni sitä. Niinpä helpotettiin treeniä ja tehtiin noin minuutin paikkamakuu niin, että olin alle 10 metrin päässä Hugosta. Näin sujui hyvin ja saatiin lopetettua paikkamakuutreenit onnistumiseen ja palkkaukseen. Täytyykin jatkossa tehdä joko vain yksi paikkamakuu per treenikerta tai sitten suosiolla pitää se toinen kerta helppona, jolloin Hugolle jää hyvä mieli paikkamakuusta!

Tehtiin jäävät liikkeet, joista molemmissa tuli yksi tai kaksi haparoivaa askelta perääni käskyn saatuaan, mutta kuitenkin maahanmeno oli nopea ja seisoma-asento pysyi hyvin eli ei hiippaillut enää perään pysähdyttyään. Palasin muutaman metrin koiran taakse ja siitä makuuasennosta/seisoma-asennosta suoraan seuruuseen. Tämä toimi hienosti!

Loppuun vielä luoksetulo, joka sujui taas melko mallikkaasti. Tuli laukalla luokse, pysähtyi melko hyvään paikkaan edessäni ja sivulletulokin sujui hyvin - tosin tarkoituksellani autoin hieman kädellä, ettei vain muuten hyvää luoksetulosuoritusta pilattaisi epäonnistuneella sivulletulolla :)

Tiistaina 29.4. oli viimeiset talvikauden lupaavien treenit. Tehtiin radalla myös juoksu-A ja saatiin kouluttajalta kehotus, että kisaamaan vain! Oli puhetta myös siitä, että mikäli kisatilanteessa A:lla tulee virhe, niin siitäkin huolimatta voisi olla parempi Hugon tapauksessa jatkaa ratasuoritus loppuun ja sitten treenitilanteessa "ottaa virhe takasin". Tämä siksi, että Hugon kanssa on mahdollista, että jos osoitan virheen kisatilanteessa, on hyvin mahdollista, että A:ta uusittaessa Hugo tarjoaisi 2on2offia. Ja sitähän me ei haluta... Puomilla tuli alkuun yksi yliloikka ja sen jälkeen puomisuoritukset oli taas vähän epävarmoja/hitaita. Uskon kyllä, että kunhan A:n hinkkaaminen jää vähemmälle ja päästään keskittymään taas enemmän myös muihin kontakteihin, saadaan lisää varmuutta suoritukseen!

Ihan hirmuisesti on tullut edistystä nyt talvikauden aikana. Sekä minä että Hugo ollaan kasvatettu varmuutta ja vähitellen alkaa tuntua suoritukset sujuvammilta. Tosin treenattavaahan riittää edelleen vaikka millä mitalla ja sen vuoksi onkin nyt kiva, että kesäkaudella käydään vain kerran viikossa ohjatuissa treeneissä, jolloin aikaa jää enemmän myös yksittäisten asioiden vapaatreenailuun. Ensi viikosta lähtien lupaavien treenit jatkuvat ulkokentällä ja kouluttajaksi vaihtuu kesäkaudelle Jenna Caloander. Me ei aiemmin ollakaan Jennan koulutuksissa oltu eli innolla odotan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti