lauantai 17. toukokuuta 2014

Parin viikon kuulumiset

No kylläpäs taas tuli kirjoitustaukoa... Eipä enää meinaa edes muistaa, että mistä aloittaa päivitykset :)

3.5. Lauantaina oltiin Hugon kanssa kisaamassa hyppyradan verran oman seuran kisoissa. Ensimmäinen kinkkisempi kohta, jota rataantutustumisen jälkeenkin vielä pähkäilin, oli radan takaosassa tapahtuva välistävedon jälkeinen kepeille vienti. Pakkovalssin tapainen kuitenkin toimi kepeille vientiin ihan hyvin ja Hugo taipui hienosti kepeille. Keppien vika väli jäi väliin ja ihan pienenpienen hetken pohdin radalla, että korjaanko. Tietysti korjaamalla olisi saatu tulos, mutta koska pituus oli jo niin lähellä edessä, niin ennen kuin olin saanut pähkäiltyä, mitä tehdä, niin oltiin jo pituudella ja HYL oli jo tullut. Eli jatkettiin siis vain eteenpäin. Pituuden jälkeen suoritetun putken jälkeisille hypyille valtaosa teki välistävedon, mutta itse päätin tehdä valssin ja takaakierto-päällejuoksukombinaation. Tämä kohta tuntui Hugon kanssa toimivammalta ja olikin sitä - tosin jälkikäteen jäin harmittelemaan, miksen olisi tehnyt siihen vielä saksalaista, jolloin Hugon linja putkeen olisi ollut parempi ja ohjaaminen suoran putken jälkeiselle hypylle olisi ollut selvästi sujuvampi. Noh nyt tuli tehtyä siis tuollainen "pelastelu"ohjaus, ja vähän Hugon meno meinasi tökätä sinne hypylle - eipä ihmekään, kun olin niin väärässä paikassa väärään aikaan :D Kaikkiaan kuitenkin ihan ok suoritus radalla, jossa ei tullut yhtään nollatulosta.


Valmennusryhmän kesäkausi starttasi 6.5. Jenna Caloanderin kouluttamana ja vaikkei edetty radalla älyttömän pitkälle, niin silti fiilikset oli ihan katossa treenien jälkeen :) Saatiin kyllä jo niiden 13 suoritetun esteen matkalla niin paljon hyviä vinkkejä, että innolla odotan jatkoa!

7.5. alkoi kouluttamani jatkoryhmän kesätreenit ja on kyllä tosi kivan oloinen ryhmä kasassa :) Kiva kesäkausi siis tiedossa kouluttamisenkin osalta! Samana iltana meillä oli vielä kesän ekat tokotreenit ja samalla ekat ohjatut tokot piiiiitkiiin aikoihin. Oli kyllä hienoa nähdä, että Hugolla oli ihan hirveä into tokoiluunkin ja yhdessä tekemiseen. Tuli myös havaittua, että perusasennossa Hugo on alkanut nojaamaan todella voimakkaasti vasemman etujalkansa puoleen eli tätä saadaan alkaa nyt työstää ihan urakalla. Tehtiin myös seuraamista ja saatiin vinkkejä käännöstä opetteluun eli treenaillaan nyt kotona takapään käyttöäkin. Koska tämä oli eka kertaa noin 1,5 vuoteen, kun tehtiin paikkamakuuta isommalla porukalla, niin halusin ottaa käyttöön etupalkan. Hugo pysyikin paikkamakuussa koko ajan rauhallisena paikallaan asentoja vaihtamatta, eikä reagoinut edes, kun naapurista lähti koira liikkeelle. Hienoa Hugo!

13.5. oli taas valkkutreenit, mutta tällä kertaa Hugo oli kyllä jotenkin tosi outo treeneissä. Alusta asti oli selvästi normaalia hitaampia ja innottomampi. Kyllä se teki, mutta paljon ns. löysemmin ja oli jotenkin veto pois, rimojakin kolisi ihan urakalla. Ja tämä sitten vaikutti omaan menooni niin, että aloin löysäilemään itsekin ja lopputuloksena oli monen monta kieltoa ihan simppeleiltä hypyiltä. Pohdin kovasti, mistä tämä väsymys voisi johtua. Olin laittanut Hugolle just punkkikarkotteen, mutten sitten tiedä, voiko sellainen aiheuttaa väsymystä..

14.5. Tokossa oli teemana liikkeestä seisominen. Tehtiin sitä seisahdusta itsenäisesti ihan erillisenä liikkeenä heittämällä nami koiran taakse sen pysähtyessä. Näissä pysähdykset tuli napakoiksi, mutta toisaalta myös jo parin toiston jälkeen Hugo alkoi ennakoida pysähdystä voimakkaasti. Eli jos pysäytystä treenataan ikään kuin luoksetulon pysätyksen tavoin niin kuin nyt, niin läpijuoksuja otettava paljon mukaan. Tehtiin tätä myös ohjatusti ja kokeiltiin niin, että pysäytyksestä vapautinkin apupalkkaajan luokse, joka oli Hugon takana. Hugo ei vielä ehkä hiffannut tämän ideaa, mutta voisi toimiakin, jos sitä nyt treenataan niin, että Huksu tajuaa, mistä hommassa on kyse. Tehtiin ohjatusti lisäksi myös luoksetuloa ja oli aika hyvä suoritus. Vieläkin saisi olla vauhdikkaampi - nyt tuli kyllä laukalla, mutta melko rauhallisella sellaisella. Eli tähänkin läpijuoksuja avuksi! Saatiin itsenäisesti treenattavaksi myös rauhoittumista eli sitä, että koira malttaa odottaa suoritusten välillä. Tehtiin tätä pyytämällä koiraa "lepäämään" ja asettettiin useampi nami koiran eteen. Levossa makuuasento on vapaa ja asentoa saa vaihdella vapaasti. Palkkaus tapahtuu ottamalla nenän edessä olevia nameja käteen ja antamalla sitten koiralle. Tämä toimi Hugon kanssa hyvin! Ongelmana on ollut, että kaikenlainen turha odottelu sekä tokossa että agilityssa saa kierrokset nousemaan, Hugo alkaa roikkua remmissä/treeniliivissä tai haukkumalla komentamaan. Lepoasennossa Hugo sen sijaan säilyi rauhallisena, eikä ollut ylimääräistä stressaamista treenien aikana. Tätä siis sovelletaan ehdottomasti niin tokossa kuin agissakin! Lopuksi otettiin vielä paikkamakuu ja tällä kertaa en käyttänyt enää edes etupalkkaa. Hugo pysyi jälleen hienosti koko pariminuuttisen, vaikka naapuri lähtikin liikkeelle. Hugo pysyi myös hyvin keskittyneenä ja rauhallisena - vaihtoi kerran siitä sfinksistä lonkalle, muttei sitten enää. Tosi hienoa nähdä, ettei se paikkamakuu olekaan niin kauhean inhottava Hugon mielestä :)

Tänään oltiin sitten seuran järjestämässä koulutuspäivässä, jossa kouluttajana oli Anu Rajaheimo. Meille kouluttajana uusi tuttavuus, mutta tykkäsin tosi kovasti! Täytyy ehdottomasti päästä joskus uudestaankin. Rata oli kiva ja siihen sisältyi paljon takaakiertoja ja hankalia putkia - mm. umpikulmia. Ekalla kerralla päästiin heti hypylle 14, mutta tämä ei harmiksi tullut videolle. Tosin siinä oli kyllä paljon paljon hiottavaa, joten pätkittiin sitten sama pätkä osiin ja videolla näkyy näiden hiomisia. Vasta videota katsoessa huomasin, että edelleen minun pitäisi luottaa Hugoon paljon rohkeammin. Esimerkiksi 5-6 väliin tehdyn persjätön teen kerta toisensa jälkeen tosi varovaisesti ja myöhään. Oma liikkuminenkin on siinä jotenkin tosi varovaisen näköistä. Eli nyt vain luottoa koiraan ja hipsuttelut sikseen :D Takaakierrot toimi tänään melko kivasti ottaen huomioon, että se on ollut meille ehdottomasti se hankalin juttu.


Illalla käytiin vielä Hugon ja Markuksen kanssa lenkkeilemässä meille uusissa maastoissa Sipoonkorvessa. Lenkki kesti kokonaiset kolme tuntia ja kulki vaihtelevassa maastossa - välillä oli peltoa, välillä metsää ja välillä jyrkkiä kallionousuja ja -laskuja. Olipas kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti