perjantai 23. toukokuuta 2014

Ristiriitaiset fiilikset kontaktitreenailuista

Tänään suunnattiin Kivikon kentälle vapaatreenaamaan aiheena kontaktit. Tehtiin simppeliä pikkurataa, jossa esteet melko lailla ympyrällä eli ihan suoraviivaista etenemistä vain. Toisella puolella ympyrää oli puomi ja toisella puolella A. Juoksu-A tehtiin kaikkiaan vain kolme kertaa ja onnistui hienosti. Askeleet osui hyvin, meno oli sujuvaa, eikä tullut mitään empimisiä. Hienoa!

Puomin 2on2off sen sijaan taas mateli. Tehtiin etupalkalla, mutta siltikin ne pari vikaa askelta alastulolla oli epävarmoja. Halusin palkata vain hyvistä reippaista suorituksista, mutta kun jäi sitten pari kertaa peräkkäin palkkaamatta, Hugon epävarmuus selvästi kasvoi, samoin kuin hämmennys siitä, että mitähän siltä oikeastaan vaadittiinkaan. Eli tuli selvää takapakkia treenin aikana ja itseä harmitti ihan hirmuisesti. Niinpä tehtiin treenin jälkeen sitten vielä 2on2offia laudoitetun terassin reunalla. Laitoin maton terassille alustaksi ja tehtiin ihan vain sitten 2on2off asentoon tulemista siinä. Hienosti pysähtyi joka kerta oikeaan paikkaan ja kehuin vuolaasti ja palkkasin herkuin.

Nyt siis täytyy ottaa tosi täsmätreeniä näiden kanssa säännöllisesti. Sen lisäksi, että pyritään päästä vapaatreenaamaan ihan muutamat toistot puomilla usein, tehdään myös kotitreeninä ihan sitä 2on2off-asennon hiomista. Tämä tarkoittaa laatikkotreenejä kotona ja lisäksi meidän rapun oven edessö olevan katoksen kivetyksen reunalla pystyy tehdä treeniä. Eli nyt hiotaan siis nimenomaan sitä oikeaa asentoa, koska itse puomin suorittaminen ei ole empivä (ei siis ala hiippailla puolivälistä alastuloa tms.), vaan ainoastaan ne ihan yksi tai kaksi vikaa askelta.

Toivon kovasti, että asentoa varmistamalla ja naksuttelemalla saadaan saadaan Hugolle taas fiilis siitä, minkälainen se oikea puomisuoritus on. Tiedän, että suoritukseen tulee ripeyttä sitten, kun Hugo saa varmuutta touhuun, mutta se, että tulee parikin epäonnistumista selvästi vie touhua ihan hurjasti taaksepäin tällä hetkellä. Itse ainakin uskoisin, että tämä takapakki tosiaan johtuu myös siitä, että ollaan treenailtu nyt niin paljon sitä juoksu-A:ta... Ennen juoksu-A:n aloittamistahan ongelmana oli ennemminkin se, että vaikka Hugo tuli reippaasti oikeaan paikkaan 2on2off-paikkaan, niin se myös vapautti itse itsensä sieltä. Ja tästä siirryttiin sitten nykyiseen empimisongelmaan juurikin juoksaritreenien aloittamisen aikaan, joten sikäli voisi kuvitella näiden välillä olevan yhteys... Nyt vain tehdään paljon töitä, että saataisiin puomikin sujumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti