sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Hurjan kivan viikonlopun kurja päätös

Kotiuduin työmatkalta siis perjantaina. Kävin alkuillasta Hugon kanssa ihan kahdestaan lenkillä ja sen jälkeen lähdettiin Jipin kanssa treffaamaan Wirneen poppoota: Melli-siskon lisäksi paikalla oli ensin Nauru ja sitten vähän myöhemmin myös Raiku ja Pihka. Jippi, Melli ja Nauru saivat aikaan kunnon juoksukisailut (jotka Nauru kyllä vielä aika kevyesti voitti :D ) ja Melli ja Jippi toki otti myös painimatseja. Leikkituokiosta löytyy alta Maijan ottamia kuvia - kiitos niistä!
Raikun ja Pihkan liityttyä joukkoon treenailtiin kimpassa vielä rally-tokoa/tokoa. Jipin kanssa tehtiin seuraamista, luoksetuloa ja lisäksi rally-tokon liikettä, jossa koira tulee sivulta eteen ja siitä ohjaaja peruuttaa koira edessään ensin yhden, sitten kaksi ja lopuksi kolme askelta koiran seuratessa edellä ja pysähtyen istumaan aina ohjaajan pysähtyessä. Tämä sujui hyvin, koska Jipillä eteen istuminen tuntuu olevan aika vahva liike :) Seuraaminen ja sivulletulo tosiaan kaipaa tehotreeniä, jotta päästään namiavusta eroon, mutta tätä ei toki nyt ollakaan ehditty reissusta johtuen viimeisen viikon aikana treenaamaan.

Lauantaina Jipillä on agilitytreenit. Ollaan siis otettu kolmen muun pentusen kanssa yhteinen agilityvuoro hallilta koko talveksi. Tänään tehtiin Jipin kanssa putkikulmia ja hienosti haki 90 asteen kulmasta suoran putken, vaikka etupalkka odotti putken toisessa päässä Jipin näkyvillä - kertaakaan ei yrittänyt lintsata suoraan palkalle, vaan haki putken hyvin. Toisena treeninä tehtiin vinon hypyn (riman tilalla ponnari) hakemista. Tehtiin kolmen hypyn suoraa, jossa eka ja vika hyppy olivat ihan normaalisti suorassa ja keskimmäinen oli aika jyrkästi vinossa. Tehtiin ensin ihan pelkkää vinoa hyppyä ja kun se ei tuottanut ongelmia, lisättiin eteen se yksi suora hyppy. Tässä ekalla kerralla Jippi kaahasi vinosta hypystä ohi, mutta korjasi sitten hienosti eli sama virhe ei toistunut, vaan haki muilla kerroilla hyvin myös sen vinon hypyn. Kivat treenailut oli taas!

Eilen iltapäivällä sitten lähdettiin Hugon kanssa lenkille ja seuraksi saatiin Sonja ja Ofelia. Hurjan hauskaa tuntui Hugolla olevan :)

Tänään vuorossa oli sitten ensin Jipin kanssa koirapuistokäynti. Ei olla aiemmin koirapuistoissa käyty, mutta ollaan kuultu positiivisia kommentteja yhdestä läheisestä koirapuistosta, jossa kuulemma käy melko järkevää porukkaa. Sinne siis mentiin ja mukaan lähti myös Sonja ja Pirkko-pentu. Ennen Pirkon tuloa Jippi pääsi tutustumaan muihin koiriin ensin yksin. Viisi isoa koiraa ajoi sitä alkuun takaa niin, että Jippiä tuntui hirvittävän oikein kunnolla. Alkoikin pitää puoliaan haukkumalla oikein kunnolla muille, mutta harmiksi kylläkään muut eivät oikein pennun haukkuimisista ottaneet opikseen. Käveltiin Jipin kanssa vähän niin, että muut jättivät aavistuksen sitä rauhaan ja sen jälkeen Jippi lähtikin tekemään oma-aloitteisesti muihin tuttavuutta ja lopulta haastoikin niitä jo leikkimään. Hienoa siis, että sai rohkeuden kerättyä! Ja tämän jälkeen paikalle tulikin Pirkko (jota aika tunkeilevat koirat myöskin alkuun hirvitti) ja pennut saivatkin kunnon peuhailut aikaiseksi. 1,5 tuntia vietettiin siis aikaa riehumassa.

Kotona Jippi joutui pesulle ja tämän jälkeen pääsi väsy pentunen lepäämään. Kurkkasin tässä vaiheessa Jipin suuhun. Sillä on yläkulmureita lukuun ottamatta kaikki muut hampaat jo vaihtuneet ja eilen huomasin, että oli puhjennut pysyvät kulmurit jo niiden hyvinkin jämäkästi olevien maitokulmurien etupuolelle. Niinpä päätin tänäänkin vilkaista tilanteen ja tällöin havaitsin, että toinen maitokulmuri oli katkennut ikenen tasalta. Ei siis auta muu kuin käyttää Jippi eläinlääkärissä hampaanpoistossa - tulehdusriski, kun noissa katkenneissa hampaissa on, varsinkin, kun on katkennut sieltä aika juuresta.... Vähän on nyt Jippi ollut loppupäivän ajan vaisuna eli ilmeisesti on suu kipeänä. Heti aamulla täytyy soittaa sille aikaa, ja toivotaan, että saadaan se heti huomiselle!

Äsken oltiin sitten vielä Hugon kanssa jatkoryhmä agilitytreeneissä tuurailemassa. Tarkoituksena oli mennä kokeilemaan agilitya nyt neljän viikon tauon jälkeen melko iisisti. Mentiin mm. matalammilla rimoilla. Siitäkin huolimatta touhu tyssäsi jo kolmannella hypyllä, jolle tehtiin takaakierto. Matalasta rimasta huolimatta Hugo stoppasi kerta toisensa jälkeen täysin ja pysähdyksestä hyppäsi sitten vaikean näköisesti selkä notkolla ja pää pystyssä. Muuten vauhtia riitti ja suorilla hypyillä ei tullut empimistä, joskaan en ehtinyt niillä hyppytyyliä juuri arvioidakaan. Kuitenkin jätettiin sitten treenit kesken, eikä tehty sivutreeninä olleita keppejäkään. Oireiluita ei arjessa juurikaan ole näkynyt ja Hugo on ollut pirteä oma itsensä, mutta jotainhan kummaa tuossa nyt on.... Eli ei auta muuta kuin varmistaa tilanne eläinlääkärillä. Niinpä soitan sitten huomenna Jipin lisäksi eläinläääkäriajan myös Hugolle.

1 kommentti: