lauantai 28. helmikuuta 2015

Relaamista

Jipillä tuntuu herkästi nousevan kierrokset agia seuratessa ja on tullut huomattua, että esimerkiksi Jipin pitäminen hallin odottelutilassa häkissä minun treenatessa Hugon kanssa, on erittäin huono idea. Toisaalta myöskään Hugo ei oikein kunnolla rauhoitu, jos se joutuu odottaa häkissä minun treenatessa Jipin kanssa. Niinpä jos olen treenaamassa niiden molempien kanssa, olenkin päätynyt pitämään odottavaa koiraa autossa, jolloin ne ovat selvästi relampia. Kesäkausi kuitenkin tekee tuloaan ja näin ollen myös treenien siirtyminen ulkokentälle. Seuramme kentän ihan vieressä ei ole parkkipaikkaa, joten autoon jättäminen treenien odotteluajoiksi ei ole vaihtoehto, eikä se kuumalla kesäilmalla muutenkaan onnistuisi. Niinpä kentällä odottavan koiran tulee olla joko aitaan sidottuna tai sitten odottaa häkissä kentän laidalla. Hugo rauhoittuu kohtalaisesti ollessaan aitaan sidottuna ja häkissä osaa rauhoittua hyvin. Jipin kanssa sen sijaan tällaisia ei ole päästy/jouduttu kauheasti treenaamaan, joten tuli mieleen, ettei ehkä olisi yhtään huono idea treenailla tätä jo ennen kuin sen kesäkausi oikeasti alkaa!

Tänään mentiin siis Jipin kanssa Ojangon halliin kisoja katsomaan ja samalla rauhoittumista treenaamaan. Hallin ympäristössä kävely rauhassa tuottaa haasteita, koska Jippi yhdistää kyseisen hallin kivoihin tokotreeneihin ja lisäksi kisojen aikaan siellä tietysti pörräsi kaikenlaisia kiinnostavia koiria. Siltikin treenattiin hihnassa nätisti kulkemista. Hallin sisällä sen sijaan harjoiteltiin kisakentän laidalla rentoutumista suorittavien koirakoiden menosta ja melskeestä huolimatta. Silittelin Jippiä ja kehuin rauhallisesti hyvästä käytöksestä ja alun tohotuksen (ja Pirkko-kaverin näkemisestä koituneen innostuksen) jälkeen se malttoi hienosti makoilla/istuskella minun jaloissa katsellen kiinnostuneena ympärillä olevaa hälinää. Pidin Jippiä hallissa vain kymmenisen minuuttia kerrallaan, jottei tulisi ahnehdittua liikaa näiden treenien kanssa. Kokeiltiin myös pari pätkää niin, että sidoin Jipin seinään kiinni ja itse seisoskelin katsomassa kisasuorituksia näköetäisyydellä. Tällöin Jipin meno näytti tältä:

Jippi itsenäisesti siis hakeutui makuulleen ja katseli ympäröivää vilinää varsin rauhallisena. Poistuin välillä sen näköpiiristä ja tällöinkään ei mekkaloinut lainkaan. Jossain vaiheessa nousi seisomaan hetkeksi, mutta tällöinkin odotin, että se palasi makuulleen ennen kuin menin takaisin sen luokse ja kehuin rauhallisesti. Hienoa nähdä, että malttaa noin hyvin odotella, vaikka kisatilanteessa suorittavat koirat pitää meteliä, Jipin edestä kulki koiria ja taustalla on kuulutuksia. Pieniä edistysaskelia siis off-kytkimen kanssa havaittavissa :)

Nyt lähdenkin Hugon kanssa lenkille ja sen jälkeen sitten Jipin kanssa hölkkäilemään - saas nähdä kuinka minä jaksan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti