torstai 5. helmikuuta 2015

Treenikuulumisia työmatkalta käsin

Viime viikon keskiviikkona 28.1. Jipin kanssa oltiin peko-treeneissä ja tehtiin aika samanlaista treeniä kuin edellisellä viikolla. Taajama-alueelle siis tehtiin piiloja ja tällä kertaa Jippi pääsi etsimään ihmisiä ja tällä kertaa kaikki ihmiset olivat "kunnolla" piiloissa eli piilot olivat umpipiiloja. Hyvin Jipillä kuitenkin tuntui pysyvän motivaatio yllä ja yhdellä piilolla jopa palkkautui ihan jo löydetyn ihmisen kehuista ja kun palkkanamien kaivamin purkista kesti hetken, niin sillä välin Jippi päätti jo lähteä etsimään seuraavaa ihmistä. Jippi on kyllä siinä mielessä helppo treenikaveri, kun palkaksi kelpaa namit, lelut ja lisäksi myös ihan sosiaalinen palkka :)

Lauantaiaamuna 31.1. menin Jipin kanssa pentutreeneihin, vaikkakin oltiin tällä kertaa ainoat treenaajat. Tein sen kanssa kontaktia ensin lähettämällä puomin sivulta kontaktille. Jippi pysähtyy jo todella varman oloisesti alastulolle ja olen vielä vahvistanut sitä antamalla namipalkkaa myös siihen kontaktille. Vapautus kontaktilta tapahtuu etupalkalle. Vaikeaksi osoittautui tätä yksin treenatessa palkkaajan häivyttäminen. Jippi kyllä meni kontaktille oikein ja suunta oli kohti etupalkkaa, mutta naksauttaessani oikeasta kontaktiasennosta, se kääntyi minua kohti odottaen naksautuksesta palkkaa minulta. Täytyy miettiä/kokeilla, josko auttaisi joko käyttää etupalkkaajaa tai sitten alan jättämään naksautuksen pois, jolloin Jipille olisi ehkäpä selkeämpää, että palkka todella ei tule minulta. Yleensähän aina naksutellessa naksautuksesta seuraa minulta saatu nami, joten ei ihme, jos Jippi yhdistää nämä kaksi asiaa...

Tehtiin toisena treeninä samaa treeniä, jota tehtiin Niinulla edellisellä kerralla, mutta tosiaan nyt siis ilman etupalkkaajaa. Lähetin Jippiä hypylle ollen itse vaihdellen Jipin vierellä, edellä ja takana, ja palkkalelu lensi aina hypyn yli eteen. Saatiin hyviä toistoja niin, ettei Jippi kytännyt minua, vaan oikeasti lähti tarjoamaan hypyn suorittamista itsenäisesti, eikä ottanut häiriötä liikkeestäni. Tämä on nyt meille hyvää treeniä!

Hugon kanssa meillä oli ensimmäiset back to basics -agitreenit viime lauantaina (31.1.) ja teemaksi valikoitui kepit ja estehakuisuus. Keppitreeneissä haluan etenkin kasvattaa häiriönsietoa sekä treenata avokulmia, joten päädyin laittamaan ohjurin kakkosväliin auttamaan oikean aloitusvälin löytämisessä. Lisäksi käytin etupalkkaa, jolloin pystyin hyvin vedättämään, takaaleikkaamaan ja jäämään jälkeen kepeillä ilman, että se vaikutti Hugon suoritukseen. Treenit olivat siis varsin onnistuneet - näitä nyt paljon lisää, jotta saadaan varmuutta keppisuoritukiin! Otin keppisuorituksista videotakin, mutta saan sen koneelle vasta viikonloppuna, joten se ilmestyy tänne sitten viiveellä.

Estehakuisuutta treenattiin alkuun niin, että itse jäin Hugon taakse ja Hugon katsoessa esteelle annoin vapautuskäskyn ja palkka lensi esteen yli. Samanlaista treeniä siis kuin Jipinkin kanssa. Jo parin toiston jälkeen Hugo jatkoi hypylle ilman epäröintejä. Tämän lisäksi tehtiin ennakoivia valsseja niin, että lähetin Hugoa hypylle kaukaa ja palkkasin isosti lelulla. Tavoitteena on siis vähitellen kasvattaa Hugon itseluottamusta irtoamisten ja esteiden hakemisen kanssa.

Jipin kanssa mentiin vielä ilemmalla uudestaan hallille, koska oltiin sovittu hallin lähimaastoon leikkitreffit Pirkon kanssa. Pirkko oli tätä ennen hallilla treenaamassa, joten me käytiin siinä sitten vielä tekemässä muutama toisto puomin kontaktia niin, että Sonja apupalkkasi. Sonja siis hoiti etupalkan vartioimista ja minä lähetin Jippiä kontaktille eri etäisyyksiltä jääden joko selvästi taakse tai  juoksemalla ohi. Hienosti nyt Jippi suuntasi etupalkkaa kohti eli selvästi nyt täytyy vahvistaa tätä paljon vielä niin, että on apupalkkaaja käytössä etupalkalla. Tein myös häiriötreeniä kontaktilla ja hyvin Jippi tosiaan sieti kiihdyttämiset ja pomppimiset vapauttamatta itse itseään. Ja yritin muistaa keskittyä vapauttamaan Jipin aina vasta, kun se todella katsoi eteen, eikä vilkuillut minua.

1.-6.2. olen ollut Sveitsissä työmatkalla, joten koirat ovat saaneet treenitaukoa. Lauantaina palataan taas normaaliin arkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti