sunnuntai 15. elokuuta 2010

Oppimista ja hieman uhmaakin!

Hugo tuntuu olevan kovin nopea oppimaan! Ei toki mitään temppuja olla vielä opeteltu, mutta ihan sellaiset päivän rutiinit yms ovat tulleet sille kovin tutuiksi jo. Nukkui viime yönäkin jo kahdeksaan asti heräten ainoastaan neljältä hieman leikkimään. Ruoka-aikoina ilmestyy automaattisesti keittiöön, kun siellä niitä ruokia laittelee, ja onpa se poika jo välillä osannut pyytää uloskin, kun on tullut hätä!

Hugolla on päivittäin pirteimpinä aikoina riehumiskohtauksia, jolloin tosiaan hyökkäilee kovasti käsiä ja jalkoja kohti. Tätä olemme koettaneet hillitä tarjoamalla aina muita leluja, mutta sekään ei aina auta. Liian kovasti ei näin pientä pentua halua nuhdella, mutta tokihan täytyy Hugo saada ymmärtämään, että meidän pureskelu ei ole sallittua. Paras keino toistaiseksi on tuntunut olevan "jäähylle laittaminen". Eli laitetaan sen eri tilaan kuin me ja vasta sitten päästetään mukaan taas joukkoon, kun on rauhoittunut ja osaa käyttäytyä.

Hugo on muuten alkanut jo vähän oppimaan kävelyllä käyttäytymistä - tosin vain silloin kun se hänelle sopii :) Mutta usein jo kävelee melko mallikaasti hihnassa!

Ja voi kun se on jo kasvanut kovasti! Huomaa, että turkki on pidentynyt jonkun verran ja raajatkin näyttävät kasvaneen..

4 kommenttia:

 1. Hei! Alkaako hugo syömään heti kun annat ruuan? Meiän neidillä on hassu tapa käydä ensin haistelemassa ruokaa,mennä sivummalle istumaan ja odottelemaan ja vasta vähän ajan päästä menee syömään.
  T: Hugon siskon omistaja

  VastaaPoista
 2. Hei - kiva kun kirjoitit! Hugo kyllä aloittaa ruokailun heti, mutta useimmiten syö vain reilun puolikkaan annoksen. Sen jälkeen jättää kupin, mutta tulee yleensä vielä vähän näykkimään. Ei kuitenkaan maistu vielä kokonaiset annokset - liekö vielä tuon kokoiselle pennulle niin suuria määriä, tai sitten tekee tämä kuumuus tepposet. Syökös Hugon sisko jo kokonaisia annoksia?

  Mitenkäs teillä muuten on mennyt? Meillä tosiaan muuten oikein mukavasti, mutta puremiseen koetetaan keksiä keinoja. Se, kun ei ole meidän mielestä yhtä mukavaa kuin Hugon mielestä! Sillä nimittäin heiluu kovasti häntä hyökätessään puremaan.

  Olisi myös kiva jossain vaiheessa sisarusten kesken järjestää pentutapaamisia - Kaijahan ainakin puolivuotistapaamisesta puhuikin!

  VastaaPoista
 3. Yleensä tyhjenee koko kuppi, välillä voi jotain jäädä. Tosi hyvin mennyt,nopeasti tottu uuteen ympäristöön ja on todella utelias. meilläkin puremis ongelma, leikkiessä ottaa aina kädestä kiinni ja housuissa on kiva roikkua.yritetää vaan vaihtaa leluun ja sanoa tiukasti ei,yleensä toimii.
  Saisi rokotukset kuntoon niin voisi nähdä jo aikaisemminkin.Ei ole vaan tietoa muiden pentujen omistajista,hugon bloginkin löysin sattumalta. Missä päin hugo asustelee? meidän tytteli eli Kira asuu keravalla.

  VastaaPoista
 4. Hieman hämmästelen tuota Hugon "vähäistä" syömistä. Kyllähän se siis syö ja nälkä on aina ruoka-aikaan - odotteleekin jo ruoan saapumista siinä jalkojen juuressa, kun niitä ruokia laitan. Jostain luin, että koira ei välttämättä pidä syvistä ruokakupeista. Tänään illalla kokeilin sitten antaa ruoan matalalla laakealla lautasella ja ensimmäistä kertaa meni joka muru! Eli täytyy nyt testata, josko olisi tosiaan kyse siitä, että syvempi kulho jostain syystä pelottaa.

  Hugo asustaa Helsingissä, ja ymmärtääkseni muutkin sisarukset tässä suht lähettyvillä eli sikäli tapaamisten järjestäminen varmasti onnistuisikin.

  VastaaPoista