sunnuntai 22. elokuuta 2010

Vierailu mummilaan

Tänään kävimme minun mummin ja papan luona Tuusulassa. Automatkat taittuvat tosiaan nykyen nukkuen - ei siis enää juuri lainkaan stressaa autossa olemista. Ikinä ei ole tarpeitaan tehnyt autoon, eikä myöskään huonovointisuutta ole ollut, vaikka ruokailusta ei olisikaan useata tuntia. Tämä kyllä helpottaa hirmuisesti Hugon kanssa liikkumista!

Mummilassa oli iso piha temmellettävänä ja Hugo aloittikin pensaan harvennuksen alaoksista melko ansiokkaasti. Mummi sanoi, että antaa touhuta ja niin me annettiin. Hugo jaksoi lähes tunnin verran pyöriä pensaan juurella oksien kanssa taistellen. Tämän jälkeen sen nukahti rauhassa ulkopöydän alle. Hugon mielestä oli myös hirmuisen hauskaa auttaa marjojen poiminnassa. Poimin pienen purkin punaviinimarjoja ja Hugo roikkui oksissa samalla. Ei se kyllä yhtään osaa itse varoa - myös karviaismarjapensaan oksille meinasi antaa kyytiä ja ne vasta ovatkin piikikkäitä!

Tänään myös olemme totutelleet syömään taas omasta ruokakupista, kun ruokahalu on parantunut huimasti. Tänään menikin omastakin syvästä kupista annokset kokonaan eli ei varmaankaan tarvitse enää lautasta käyttää. On tosiaan mukava, että ruoka on maistunut lähipäivinä hyvin!

Olen muuten havainnut, että ulkona Hugoa kiinnostavat erityisesti tupakantumpit, joita kerrostalomme hiekkapihalle joku heittelee, sekä kävyt. Tupakantumpit keräsimme pihasta pois, mutta käpyjä on ihan mahdoton kaikkia kerätä pois. Käpyjäkään ei uskaltaisi antaa kovin syödä. Olen yrittänyt vaihtaa käpyjä keppiin, mutta Hugo on alkanut ymmärtää, että kävyt ovat kiellettyjä. Niinpä se sitten pinkoo karkuun, minkä pienistä jaloistaan pääsee, kun käpy on suussa ja omistaja lähestyy! Jahtaamaankaan ei voi lähteä, ettei siitä kehkeydy suosikkileikkiä - pitää vain yrittää, ettei Hugo aina löytäisi niitä käpyjä. Onneksi niitä on pihassa vain yhdessä kohtaa, joten sen kiertämällä pystyy pysymään erossa näistä ongelmista!

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Onnittelut rennosta automatkasta! Kävimme Emman (Joyhill xtra hit) ja Usvan (Joyhill xtra Black) mummolassa sunnuntaina. Emma nukkui autossa suurimman osan matkasta, kun taas Usva ulvoi kuin sumutorvi lähes koko ajan. Pitää vielä harjoitella. Siirryimme myös viikonloppuna lautasista kuppeihin ja molemmat ahmivat ruokansa heti. Ovat myös huomanneet, että minun ruokani tuoksuu paremmalle ja yrittävät saada siitä oman osuutensa, siinä kuitenkin onnistumatta. Suurimmat haasteet lenkillä ovat soran syönti (molempien lempipuuha), siskon nirhaaminen (saavat toteuttaa tätä lenkin alussa ja/tai lopussa ilman remmiä) sekä punkit (olen irrotellut niitä kyllästymiseen asti). Lenkkiä jonkun verran hidastaa vastaantulevat ihmiset, jotka niin haluavat helliä pienokaisia ja tämähän sopii Emmalle ja Usvalle erinomaisesti. Eilen käytiin Stockmannilla asti lahjottavana, tykkäsivät kovasti, ainut huolestuttava asia oli automaattisesti avautuvat lasiovet.

  Hauskat haukkuterveiset Hugolle!

  Emma ja Usva (ja Marika)

  VastaaPoista
 2. Hei Emma, Usva ja Marika!

  Samanlaiselta kuulostaa meno teilläkin kuin meillä! Ruokailu tosiaan meilläkin aluksi sujui vain lautaselta, mutta nyt ahmii jo kupistakin. Ja myös Hugo on keksinyt kerjäämisen alkeet - voi että kun se napittaa niin kiltisti ja koettaa jopa vähän hyppiä hakemaan ruokaa. Meilläkin vain jämäkästi oltu antamatta ruokaa sille - eiköhän sitten ajan myötä opi, että kerjääminen ei tuota tulosta.

  Voi kun Usvalla ja Emmalla on varmasti mukavaa kun on toisensa leikki- ja tappelukavereina. Hugo on joutunut käyttämään meitä näihin touhuihin ja siksi kädet ja jalat ovatkin välillä koetuksella. Melko hyvin onneksi auttaa, kun ottaa syliin ja rauhoittelee tai antaa lelun purtavaksi.

  Punkkeja ei täällä meillä ole vielä bongattu Hugolta, vaikka runsaasti niitä ilmeisesti nyt on. Toivotaan, että punkkikausi alkaa pikkuhiljaa olla ohi, kun ilmat alkavat viilenemään.

  Meillä on tutustuttu paljon eri ihmisiin - sekä lapsiin että aikuisiin. Myös koiria (tuttuja ja rokotettuja) ollaan tavattu, ja Hugo tulee hyvin toimeen sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Alkuun vähän varoen haistelee, mutta aika nopeasti tekee jo lähempää tuttavuutta. Voin kuvitella, että lasiovet ovat olleet ihmeellisiä Emman ja Usvan mielestä! Meidän olisi tässä tarkoitus käydä vielä tällä viikolla totuttelemassa bussissa olemiseen ja ehkä mekin käymme kaupoille - Musti&Mirri ainakin olisi tuossa bussimatkan päässä.

  Olisi tosiaan kyllä kiva tavata koko pentueen voimin tässä kunhan pennut ovat saaneet ainakin ensimmäiset rokotuksensa!

  terveisin Hugo + Noora

  VastaaPoista