maanantai 23. huhtikuuta 2012

Elukkavahtina

Viikonloppu oli meillä täysin treenivapaa ja vasta tänään olimme tokotreeneissä. HSKP:n tokokurssin pari vikaa kertaa pidetään maanantaisin ja nämä kerrat pidetäänkin ulkokentällä. Tänään teimme sivulletuloa yksitellen ja kouluttaja sanoi, että Hugo yhä tulee aavistuksen vinoon. Itse en sitä meinaa millään huomata, kun yritän vierestä kurkkia - sen verran paksuturkkinen otus tuo on. Kouluttaja neuvoikin tekemään luoksetuloja ison peilin edessä, jolloin näkee hyvin sen, onko koira tosiaankin suora. Ja sitten vain suorista perusasennoista palkat. Käsiavustuksella sivulletulon saa kyllä suoraksi, mutta yritämme kovasti tästä käsiavustuksesta tässäkin liikkeessä päästä eroon. Muuten olemmekin käsiavustuksista aika hyvin irtaantuneet.

Teimme myös luoksetuloa ensin lähietäisyydellä oikeaa asentoa hakien ja sitten vielä yksitellen pitkällä etäisyydellä niin, että koira vain tulee innokkaasti luokse. Nämä menivät ihan hyvin, vaikkakin taas meinasi Hugo hakeutua vinoon nenä kohti namitaskua eteen istuessaan - olisi pitänyt jakaa ne namit molempiin taskuihin! Lopuksi meillä oli leikkimielinen kilpailu, jossa kukin leikki koiransa kanssa ja kouluttajan huutaessa "käsky" piti koira saada seisomaan mahdollisimman nopeasti. Hitain putosi aina pois ja näin jatkettiin. Jos Hugolta ottaa lelun pois leikkiessä, on käskyn ja irroittamisen välillä usein pieni viive. Se kyllä yleensä irroittaa, mutta vasta hetken harkinnan jälkeen. Niinpä päädyinkin, että kun leikki tuli lopettaa päästin vain lelusta irti ja annoin "seiso"-käskyn. Hugo sitten stoppasi saman tien lelu suussa ja odotti nätisti. Tällä tavoin päädyimmekin reilun kymmenen korian joukosta viimeiseen parivaljakkoon, jotka olivat molemmat collieita. Siinä taisimme hävitä tosielle pehkolle, kun tuli haparoiva askel ennen kunnon pysähtymistä :) Kivat treenit oli ja taas saatiin vinkkejä tuohon niin ongelmalliseen sivulletuloon!

Olimme pe-ma pupuvahteina, kun vanhempani olivat lomailemassa. Teimmekin eilen pitkän metsälenkin ja tässä yksi kuva lenkiltä:
Nukuimme viikonlopun vahtireissulla alakertaan tuodulla patjalla. Hugo ei kulje vanhempieni luona olevia jyrkkiä avoimia portaita, joten yläkerrassa nukkuminen ei sikäli onnistu. Niinpä kuskasimme patjan alakertaan, mikä ilahdutti sekä Hugoa että alakerrassa aina vierailemassa ollutta kanivanhusta (10-v.). Elukat kyllä valloittivat patja aina hyvin nopeasti, jos silmä vältti :)

Huomenna sitten ensimmäiset I-HAH:n treenit. Innolla jo odotan ja uskon, että niin tekee Hugokin :) Kouluttajana meillä on Mari Mäkelä ja saimmekin häneltä jo sähköpostilla tietoa huomisen treeneistä. Teemana meillä on ohjausliike nimeltä persjättö. Käymme kuulemma noin viidellä ensimmäisellä kerralla läpi eri ohjaustekniikoita ja näistä jokaisesta Mari lähettää aina ennen treenikertaa opastuksen aiheeseen. Eli nytkin oli kerrottuna, mikä liike on, miksi ja miten se suoritetaan sekä miten sitä harjoitellaan myös ilman esteitä. Vaikuttaa todella hyvältä tavalta tämä, että saamme lukea asian läpi ja pureskella sitä jo ennen treenejä. Lisäksi saimme jo ratapiirroksen huomisesta radasta. Rata koostuu 20 esteestä, mutta rataa tehdään osissa ja radalla on useassa kohtaa tarkoitus tehdä persjättö. Tästä kuitenkin lisää huomisten treenien jälkeen!

1 kommentti: