lauantai 7. huhtikuuta 2012

Lunta tulvillaan...

Eipä paljoa naurata, kun nyt katselee ulos ikkunasta tuota lumisadetta, joka on saanut taas jälleen maan valkoiseksi. Juuri, kun tänään aiemmin katselin toiveikkaana, että eiköhän se kevät nyt jo tule, kun lumetkin oli jo aika lailla sulaneet. Noh mutta nuo nyt tuskin jää pitkäksi aikaa, pakkasta, kun ei ole ja plussaa on luvattu tuleville päivillekin.

Tänään olimme HSKP:n tokotreeneissä. Kurssi on alkeiskurssia seuraava kurssi eli melko perusteissa yhä mennään. Käydään läpi pienissä osissa alokasluokan liikkeitä ja on pakko todeta, että meille tekee tosi hyvää tuo tiettyjen perusteiden uudelleen läpikäynti. Nykyään, kun itse tulee enemmän otettua pidempiä suorituksia ja näin ollen ei tule hiottua tärkeitä pikkupalasia niistä suorituksista. Eli hyvänä muistutuksena minulle, ettei näitä tule unohtaa!

Teimme siis monta pientä liikkeen osaa. Aloitimme kontaktin ottamisella ensin koiran ollessa vapaassa asennossa ja sitten perusasennosta. Tästä jatkettiin perusasennosta liikkeellelähtöön. Tarkoituksena oli siis seurauttaa koiraa ihan vain pari askelta ja saada liikkeellelähdöstä vauhdikas ja innokas. Hugo kyllä aina lähtee seuraamaan ja pysyy vierellä aika hyvin, mutta jotenkin siitä puuttui alkuun sellainen innokkuus. Eli saadakseni enemmän intoa ja rivakkuutta liikkeisiin, otin pallon esiin ja leikin hetken Hugon kanssa ennen kuin otin tehtävän uudestaan. Pidin seuraamisliikkeessä myöskin pallon kädessä ja tämän tietäessään, Hugo lähtikin huomattavasti rivakammin liikkeelle. Kirjoittelin jossain vaiheessa ongelmista kontaktin pysymisen kanssa eli seuratessa kontakti tippui. Liikkeellelähdössä kontakti putosi aina ja seuraamisen jatkuessakin vähän väliä. Nyt tilanne on selvästi korjaantunut paljon eli tänäänkin kontakti säilyi rikkoutumatta liikkeellelähdössä ja säilyi seuraamisen jatkuessakin, kun sellaisia pätkiä tehtiin.

Harjoittelimme myös liikkeestä pysähtymistä eli seuraamisliikkeen stoppaamista, jolloin koiran tulee automaattisesti ilman käskyä istua perusasentoon. Hugo tietää kyllä hyvin, mitä pysähtyessä täytyy tehdä ja ongelmia tuleekin oikeastaan vain jos Hugo ei ole kontaktissa, eikä siis keskity. Mutta kun varmisti aina, että Hugo keskittyy ja seuraa innokkaasti, oli istumisetkin pysähtyessä ripeitä. Melko hyvin sujuu myös istuminen suoraan eli tässä ei ole samanlaisia ongelmia kuin sivulletulossa...

Kaiken kaikkiaan oli antoisat treenit ja tosiaan täytyykin itsenäisestikin treenatessa ottaa välillä liikkeitä myös pätkissä. Luoksetuloa ja siitä sivulletuloa olenkin ottanut lähes vain ja ainoastaan osissa, koska muuten Hugo alkaa ennakoimaan luoksetuloa seuraavaa sivulletuloa. Seuraamisissa olen aika paljon kuitenkin ottanut kokonaisia suorituspätkiä eli sivulletulo, liikkeellelähtö, seuraaminen eri askellajeissa ja käännökset päälle. Toki tätäkin täytyy yhä treenailla, mutta melkeinpä ne ongelmat onkin esim. juuri niissä liikkeillälähdöissä yms eikä niinkään siinä seuraamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti