tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tykätäkö vai eikö tykätä?

Lisäsin blogitekstien alareunaa tuollaiset "tykkään" ja "en tykkää" -napit. Niiden tarkoituksena on siis että lukija voisi "kommentoida" tekstiä ilman, että joutuu pähkäilemään mitä kirjoittaa ja ilman että täytyy nimeään laittaa esille. Eli toivottavasti niitä käytettäisiin sen mukaan, että tykkääkö vai eikö tykkää Hugon touhuista :)

Tänään oli toistaiseksi viimeinen agilityn vapaatreenivuoro Ojangossa. Treeniryhmämme aikatauluongelmsita johtuen nyt emme heti perään ainakaan ota uutta sarjaa, mutta luultavasti itse olen taas kesäkaudella ottamassa vapaavuoroja. Vuorot on silloin halvemmat, joten ei tarvitse saada yhtä isoa porukkaa kasattua. Ja ainakin yhden innokkaan tulijan tiedänkin eli eiköhän me treenit kasaan saada jossain vaiheessa!

Teimme Hugon kanssa lyhyitä pätkiä tänään ja treenin aiheena olivat lähinnä kontaktit, putket ja eteenlähetykset. Kontakteja varten tein pääsisäisenä kotona laatikkotreeniä, jossa Hugo siis kiipeä laatikolle ja laskeutuu namialustan avulla maahan niin, että takapää jää vielä laatikolle. Tässä asennossa annoin käskyn "stop" (meidän kontaktikäsky) ja Hugo malttoi hienosti odottaa paikalla, kunnes annoin vapautuskäskyn "jes". Ja tänään testattiin sitten varsinaisilla kontaktiesteillä tätä. Eli sekä puomilla että A-esteellä namialusta esteen perään ja kun Hugo tuli esteen loppuun annoin nopean "stop"-käskyn. Hugo söi namit alustalta ja jäi ilman erillistä "paikka"-käskyä odottamaan, kun kävelin pois päin. Lopulta annoin vapautuskäskyn ja palkkasin. Hienosti sujui ottaen huomioon vähäiset treenit kontakteilla!

Harjoittelimme putkia tänään vähän eri lähestymiskulmista. Tarkoituksenani oli saada Hugo irtoamaan putkelle niin, että minun ei tarvitsisi saattaa sitä putken suulle asti. Tämä onnistui melko hyvin kun Hugo tuli putkelle vauhdista ja lähestyi putkea suoraan edestä. Mikäli Hugo lähti liikkeelle vasta ennen putkea ja putki oli näin ollen ensimmäisenä esteenä, ei irtoaminen toiminut. Myöskään sivuilta lähestyttäessä irtoaminen ei vielä onnistu, mutta emmepä oikeastaan ole sivulähestymisiä vielä harjoitelleetkaan. Tänään teimmekin sivulta lähestymisiä vielä niin, että saatoin Hugon lähelle putkea.

Eteenlähetyksiä tein kolmen esteen sarjalla, jossa esteiden etäisyys oli vain 6 jalan mittaa. Jäin itse ensimmäisen esteen kohdalle ja lähetin Hugon "eteen"-käskyllä kaikkien esteiden yli. Lopussa oli odottamassa palkka. Vielä ei pystytä tekemään näitä eteenlähetyksiä ilman lopussa odottavaa palkkaa. Eli tässäkin huomaa, että irtoamisten kanssa on vielä paljon paljon töitä tehtävänä. Edistystä kuitenkin tulee pikkuhiljaa - nyt vain kaivattaisiin ohjattuja treenejä, missä saisi vinkkejä näihin :)

Tokoiluja otettiin taas väleissä ja lopussa - toimii hyvänä jäähdyttelynä ja lepotaukoina. Otimme seuraamista käännöksillä ja tänään kontakti säilyi mielestäni hyvin. Tosin pienenä miinuksena, että ohittaessamme koiria kontakti tippui, vaikkakin sain kontaktin palautumaan nopeasti. Käännöksetkin sujuivat aika hyvin. Vasemmalla kääntyessä ongelmana on se, että jos Hugo ei ole kontaktissa kunnolla, eikä näin ollen keskitykään täysin, niin se ei ehdi mukaani käännökseen ja näin ollen seurauksena on törmäys. Tänään törmäyksiltä kuitenkin vältyttiin, koska tein käännökset vain silloin kuin molemmat keskittyivät kunnolla.

Sivulletuloa treenasin tänään niin, että pyysinkin Hugon sivulle aina, kun istutin sen esteen taakse ennen esteen/radan suorittamista odottamaan. Ennen olen vain pyytänyt sen istumaan, mutta tänään otin joka kerta sivulletulon. Ja koska Hugo oli niin tohkeissaan esteistä, olivat sivulletulotkin vauhdikkaita ja lopputuloksena oli lähes aina suora asento! Eli taisinpa löytää uuden tavan treenata sivulletulon asentoa :) Samaa vaikutusta olen havainnut myös silloin, kun treenaan palloleikkien yhteydessä. Hugon palauttaessa pallon, pyydän sen sivulle ja sitten heitän uudestaan. Sivulletulot toimii siis ehdottomasti parhaiten silloin, kun Hugo käy aavistuksen ylikierroksilla. Näitä tilanteita siis aiomme hyödyntää jatkossakin.

Oli tänään ihana huomata, että kontaktiesteisiin liittyvät kammot on ihan oikeasti täysin voitettu. Hugo jopa tänään kaksi kertaa oma-aloitteisesti siirtyessämme kentällä paikasta toiseen suoritti A-esteen. Eli ohi kävellessämme päätti vain huvin ja urheilun vuoksi kiivetä A-esteen! Minä en voinut olla hymyilemättä nähdessäni, että siinä se minun aiemmin kontaktiestefobioista kärsinyt pehkoni nyt pitää hauskaa :) Ja on myös ollut hienoa huomata, kuinka Hugo on koko ajan vain enemmän alkanut keskittyä yhdessä työskentelyyn. Enää ei tarvitse kentällä jännitellä, että koska se säntää toisten koirien perään, koska vihdoin Hugo näyttää tajunneen, että se agility ihan oikeasti on hauskempaa! Eli voisipa sanoa, että olemme löytäneet yhdessä työskentelemisessä ihan uuden vaihteen!

Niin kivaa meillä on agilitytreeneissä ollut, että tähän emme aio lopettaa! Toistaiseksi jatkokuviot ovat vielä vähän auki, mutta kyllä me tavalla tai toisella jatkamme lajin parissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti