perjantai 19. kesäkuuta 2015

Hyvää Juhannusta!

Me tultiin juhannuksenviettoon mökille Sauvoon ja kylläpä mökkeily vaan onkin taas niin mukavaa :) Molemmat koirat nauttii kyllä ihan täysillä ja olisivat riehunassa lelujen kanssa pihalla joka käänteessä. Pakko on välillä ottaa niiltä lelut pois, jotta malttavat edes hetken levähtää...

Tultiin eilen illalla ja tein vielä sitten pienet 2x2-keppitreenit Jipin kanssa, kun olin ottanut maahan tökättävät kepit mukaan. Treeneissä on ollut nyt taukoa, kun tuli mutkia matkaan lisätessä tokaa keppiparia eli Jippi alkoi jättää ekan keppiportin tekemättä lähettäessä umpi- tai avokulmista. Niinpä pidin mietintätauon ja nyt päätin palata ihan hetkeksi askeleen taaksepäin. Eilen illalla tehtiin siis vain yhdellä portilla treenejä eri kulmista lähettäen ja aina onnistumisten jälkeen käänsin porttia tiukempaan kulmaan niin, että vikat pari toistoa tehtiin melkein suoralla portilla. Hyvin sujui!

Tänään aamulla keppitreenit jatkuivat. Tein ensin kymmentä keppiä Hugon kanssa lähettäen eri kulmista. Umpikulmat taas helppoja, mutta avokulmissa saa itse olla tarkkana oman ohjauksen kanssa. Haluaisin avokulman lähestymisistäkin itsenäisempiä, kun nyt tosiaan vaatii minulta oikein suunnattua ohjausta, jotta hakee oikeaan väliin. Lisää treeniä siis avokulmiin!

Jipin kanssa tehtiin tänään kahdella keppiportilla, jotka olivat vain hieman auki. Suorat lähestymiset ja loivat kulmat sujui hyvin, mutta tiukemmat lähetyskulmat tuotti ongelmia ja epäonnistumisia tuli omaan makuun vähän turhan paljon. Niinpä tehtiin myöhemmin tänään vielä toinen treenisessio, jossa laitoin ekan portin vähän enemmän auki eli helpotin tällä tavoin hommaa. Lisäksi tein alkuun muutaman toiston niin, että noin joka toinen kerta heitin palkan jo ekan keppiportin jälkeen. Sen jälkeen jätin porttien väliin palkkaamisen pois ja lopputreenissä ei tullutkaan yhtään epäonnistumista! Video tästä lopputreenistä:
Jippi oli treeneissä vähän väsähtänyt, kun alla oli riehuntaa Hugon kanssa, mutta malttoi kuitenkin keskittyä hyvin.

Hugon kanssa sen sijaan käytiin äsken tekemässä kesän ensimmäinen metsäjälki (alkukesästä ollaan treenailtu lähinnä esineruutua, mutta nyt pitäisi alkaa käydä välillä tekemässä jälkiä). Janalle lähetys oli noin 5 metrin päästä. Hyvin lähti etenemään ja bongasi jäljen, mutta lähti takajäljelle. Stoppasin ja annoin pähkäillä, kunnes itsenäisesti löysi oikean suunnan. Ensimmäinen keppi oli haastava, eikä Hugo meinannut oikein saada siitä hajua. Pyysin kuitenkin Hugon vähän taaksepäin ja toisella lähestymisellä se sai hajun ja löysi kwpin. Jos kyseessä ei olisi ollut eka keppi, en olisi varmaankaan edes pyytänyt uudestaan etsimään. Ekan kepin löytämisen jälkeen loppu sujuikin hienosti. Koko jäljen (ei ollut kuin ehkäpä 200 metriä) Hugo ajoi keskittyneesti, innokkaasti ja tarkasti (ei missään vaiheessa eksynyt jäljen sivuun) ja loput kepit löytyi helposti - näki jo läjestyessä Hugon käytöksestä, että lähistöllä on keppi. Vitsit oli hauskaa pitkästä aikaa jäljestää ja Hugokin näytti tykkäävän! Huomenna uudestaan :)

Nyt koirat on kaiken treenaamisen ja leikkimisen jäljiltä väsyjä ja malttoivat ainakin hetkeksi käydä lepäämään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti