torstai 25. kesäkuuta 2015

Onneksi alamäkeä lähes poikkeuksetta seuraa ylämäki!

Koiruudet odottamassa ulko-ovella lupaa astua ulos.

Ja niin taas on saatu muistutus, että vaikka treenatessa tulee epäonnistumisia ja takapakkia, niin onneksi niitä hanskoja ei kannata heittää tiskiin :) Tokon suhteen nimittäin oli muutamana päivänä sellainen olo, että mikään ei edisty, mutta nyt parina päivänä sitten ne samaiset asiat ovatkin sujuneet taas jo kivasti. Jipin kanssa olen tehnyt sivulletulotreenejä sisällä kotona ja teki huolellisia nättejä perusasentoja, vaikka tosiaan jokin aika sitten tuntui, ettei muuta tullutkaan kuin vinoja asentoja. Ehkä mökkireissun jälkeen oltiin kaikki vähän turhan väsyneitäkin treenailuun eli keskittyminen on saattanut siksikin olla heikompaa. Niin tai näin, ainakin on nyt nähty se, ettei olla täysin rikottu perusasentoa ;)

Tämän lisäksi Jipin kanssa olen tehnyt kaukoja. Istu-maahan-vaihto on kivan säpäkkä ja asennot hyviä. En ole kuitenkaan saanut etäsyyttä kasvatettua, sillä Jippi herkästi tekee ihan pienen siirtymän eteenpäin samalla kuin tipahtaa maahan, jos olen kauempana. Tätä täytyy nyt miettiä, että miten edetään. Kokeilin namipalkkaa koiran molemmilla sivuilla, mutta alkoi vinottamaan ja keskittyi ihan liikaa namikasoihin (ja lopulta röyhkimys jopa varasti toisen namikasan :D ). Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa takapalkkaa ja tämä ehdottomasti sivupalkkaa toimivampi Jipille, muttei kylläkään täysin saanut sitä eteenpäin siirtymistä pois. Maahan-istu-vaihdot on omasta mielestä kivan vauhdikkaita ja näissä ei tule varsinaista siirtymistä. Vaikka takaosa pysyy paikoillaan, niin siltikin jalat aavistuksen "tepastelee" paikoillaan noustessa eli haluaisin päästä tästäkin eroon. Täytyy ehkä kääntyä jonkun osaavamman puoleen näiden kanssa!

Aiemmin ei olla tehty istu-seiso-vaihtoja, mutta nyt aloitettiin nekin. Niitä treenataan nyt alkuun niin, että istun itse maassa ja laitan jalkani maahan suoraksi ihan Jipin eteen sen istuessa. Kädellä houkuttelen sitten Jipin seisomaan niin, että se samalla pompauttaa etujalat jalkani yli. Näin liike on saman tien napakka ja samalla myös takajalat pysyvät helpommin paikoillaan. Toistaiseksi on näyttänyt lupaavalta, mutta saa nähdä, miten onnistuu sitten apujen häivyttäminen...

Myös haussa olen ollut lähiaikoina hämmentynyt siitä, miten "hukassa" ollaan oltu hakutreeneissä. Ennen työmatkaanihan paritkin metsätreenit olivat kovin omituisia, kun Jippi ei tuntunut oikein käyttävän nenää ja vaikka sitten lopulta saikin hajun, ei lähtenyt etsimään normaalilla innolla. Eilisissä treeneissä olikin siksi tarkoitus tehdä taas hajuhakua liinassa niin, että lähestytään vähitellen maalimiestä (joka oli about 30 metrin päässä keskilinjalta) ja heti kun koira saisi hajun, pakitettaisiin takaisin keskilinjalle, josta sitten lähettäisin koiran maalimiehelle. Tätä ei kuitenkaan sitten lopulta tarvinnutkaan tehdä näin, sillä Jippi niin selvästi jo keskilinjalla ilmaisi saaneensa hajun. Niinpä päästin sen suoraan keskilinjalta etsimään ja lähti hurjalla innolla työstämään hajua. Ei edennyt ihan suoraviivaisesti maalimiehelle, mutta jatkoi kuitenkin keskittyneesti työskentelyä ja löysi kuitenkin kaikki kolme maalimiestä hyvin, joten kyseessä oli ehkä enemmänkin se, että se on vielä kokematon, eikä vielä osaa "lukea" hajua niin hyvin. Mutta ihan erilaista työskentelyä oli nyt nähtävissä ja minä olin valtaisan helpottunut nähdessäni Jipin normaalinlaisen nuuhkunenän ja työinnon taas! Mielessä käväisi, että olisiko aiempien outojen suoritusten taustalla silloin päällä olleet juoksut? Varmaksi ei voi sanoa, mutta tietääpähän sitten seuraavien juoksujen aikaan, että on mahdollista, ettei koira toimi haussa ihan normaalilla tavalla, vaan kaipaa ehkäpä esim. helpotettuja treenejä.

Hugon kanssa ollaan jumppailtu pallolla ja tehty tasapainotyynyn avulla takapäätreeniä. Mielestäni selän asento on jo nyt taas paljon parempi eli voi olla, että se itse asiassa johtui jumisesta lanneselästä. Lanne on edelleen kireä, mutta nyt lanne ei vaikuta enää samalla tavalla kipeältä.

Rally-tokon avoimen luokan kylttejä selaillessa havaitsin kyltin, jota en ollut aiemmin edes huomannut. Nimittäin kyltti, jossa ensin koira pysähtyy perusasentoon, sitten koira nousee seisomaan ja koiran seistessä kierretään koira. Olin siinä luulossa, että koira pysähtyy suoraan seuraamisesta seisomaan, mikä olisi ollut helppo, koska tämä liike on toki tokosta tuttu, mutta istumasta seisomaan siirtymistä ei sen sijaan olla koskaan opeteltu :D Nyt siis alettiin tätä ahkerasti opetella, jotta saadaan sekin valmiiksi piakkoin - olisi nimittäin tarkoitus mennä kesän aikana AVO-kokeeseen. Tämä siirtymä onnistuu ihan hyvin kädellä avustamalla, mutta vaatii vielä aika selkeitä käsiapuja. Eihän käsiapujen käyttö ole kiellettyä rallyssa, mutta kyllä siitä siistimpi tulisi, jos apuja saisi ainakin vähän häivytettyä eli siihen tähdätään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti