tiistai 9. kesäkuuta 2015

Uusi lelu!

Tänään olikin koiruilla treenitön päivä, kun itselläni oli vuorossa agilityn kouluttamista. Se ei tietysti tarkoittanut sitä, etteikö olisi lenkillä silti käyty :) Hugo ei enää eilen ontunut, vaan oli korkeintaan aavistuksen epäpuhdas ja tänään ei ollut sitäkään enää havaittavissa, joten päätin testata Hugonkin kanssa jo vähän pidempää lenkkiä. Markus oli mukana eli tarvittaessa hän olisi voinut tehdä Hugon kanssa sitten pienemmän lenkin, muttei onneksi tarvinnut, sillä Hugo liikkui koko lenkin puhtaasti ja oli selvästi intoa täynnä :) Näyttäisi siis siltä, että ontumisesta selvittiin säikähdyksellä!

Tehtiin ihan hihnalenkkin, koska en sentään viitsinyt päästää Hugoa vielä riehumaan vapaana, mutta tehtiin ihan pikatreenailut siinä lenkin aikana molempien kanssa. Jipin anssa tehtiin ihan vain seuraamista tänään. Aiheena kunnollinen kontakti ja sen säilyminen. Avustin alkuun niin, että namit oli vasemmassa kädessä ja namikäsi oli koiran kuonon yläpuolella ohjaamassa päätä oikeaan asentoon. Tässä kuitenkin ongelmana oli se, että Jippi lähti herkästi pomppimaan vieterinä kohti namikättä. Toisekseen en mielelläni palaisi ihan tällaiseen näkyvään namiapuun, ellei ole ihan pakko. Niinpä kokeilin sitten niin, että häivytinkin sen namikäden selkäni taakse. Vasen käsi piteli siis nameja selän takana ja täältä oli helppo sitten nopeasti palkata, kun Jippi piti hyvää kontaktia. Naksutin oli myöskin käytössä merkkaamassa juuri sitä oikeaa kontaktia. Ja näin tuntui toimivan hienosti. Jipin pään asento oli juuri sellainen kuin toivonkin ja Jippi myös seurasi tällöin hyvässä asennossa. Pysähtyessä perusasennot olivat myös tiiviitä ja suoria tehdessä namikäsi selän takana. Tehdään siis nyt ehkä lyhyt tehokuuri tällä tavoin, jotta muistutellaan oikeasta kontaktista ja sitten yritetään olla jumittumatta tähän vaiheeseen liian pitkäksi aikaa :)

Hugon kanssa tehtiin myös seuraamista, mutta oikealla puolella. Rally-tokossa avoimen luokan liikkeet alkavat pian olla about hallussa (vielä pari on tosin treenin alla!), mutta harppaus avoimesta voittajaan tuntuu meille ihan valtaisan suurelta juuri siitä yksinkertaisesta syystä, että tokotaustaisena koirakkona me ei olla koskaan treenattu seuraamista oikealla puolella. Niinpä ollaan nyt saatu aloittaa treenit ihan alkeista eli tuttimalla. Ohjatuissa treeneissä viimeksi tämä oikean puolen seuraaminen oli tosi kaameaa eli seuraamisasento oli vino ja paikka seilasi. Nyt sitten tehtiin tosiaan ihan alkeistreeniä eli alkuun ihan tutitin palkan suunnalla ja palkkakäden asennolla vaikuttaen siihen, että Hugo seurasi suorassa ja istui perusasentoihin suorana. Lopputreenistä saatiin tehtyä jo pätkiä niin, että aina hetkeksi nostin palkkaavaa kättä irti kuonosta ja tällöinkin asento säilyi aika suorana, kun taas aiemmin tämä ei ole onnistunut. Ehkä siis jonkinlainen valon pilkahdus nähtävissä? Toivotaan niin!

Ostin muuten tänään kouluttamassa ollessani seurakaverilta kätevän kumisen lelun, jonka saa joko kapulamuotoon tai sitten pallomaiseksi. Testasin sitten koirujen kanssa kotona heti kyseistä kapistusta kapulamuodossa. Hugo yhdisti kapulanpidon heti tähän kumileluunkin, kun taas Jipin mielessä tuntui liikkuvan jotakuinkin: "Wiiiiiiiii, lelu! Riehutaan!" :D
Kuvassa näkyvät sukat etujaloissa kertovat siitä, että taaskin rappuset on vähän jännät ja joudutaan käyttämään jarrusukkia... Tässä siis juuri tultu lenkiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti