tiistai 28. heinäkuuta 2015

Harmittava heinä

Sunnuntaina käytiin koirien kanssa Haltialassa lenkillä ja sieltä kotiuduttua Jippi kakoi ja yökkäili kuitenkin tuloksetta. Oireet tuli puuskittain ja tuntui yltyvän syömisen tai juomisen yhteydessä. Juttelin silloin illalla vielä Laura-kasvattajan (joka on siis myös eläinlääkäri) kanssa ja epäilyksenä oli, että nielussa olisi jotain sinne kuulumatonta taikka haava. Oireilu rauhottui yöksi ja aamulla oireita ei ilmennyt, joten ajattelin, että mahdollinen roska tms., on varmaankin irronnut. Päivällä oireet kuitenkin palasivat ja kohtausten aikaan Jipin olo vaikutti sen verran epämukavalta, että soitin sitten uudestaan Lauralle ja sovittiin, että mennään sinne vastaanotolle päivän päätteeksi, niin nielu voidaan tarkistaa. Niinpä Jippi sai eilen illalla iltakännit, jotta nieluun pystyi kunnolla kurkistamaan. Ja syy oireiluille löytyikin, sillä Jipillä oli tarttunut nieluun heinänkorsi, joka oli sen verran jumissa nielurisan (ellen ole ihan väärässä!) takana, ettei olisi itsekseen ihan helpolla irronnut ja toisekseen oli jo aiheuttanut haavaumaa nieluun ja lisäksi kitalaki oli alkanut punoittaa kakomisen aiheuttamasta ärsytyksestä. Oli kyllä helpotus, että noinkin kurjille oireiluille löytyi näinkin helposti hoidettava syy!

Tänään Jippi onkin ollut jo ihan oma itsensä eli oireilut loppui kuin seinään ja energiaa tuntuu nyt taas riittävän, kun taas eilen se oli vähän väsähtäneen oloinen, kun varmaan ne kakomiskohtaukset vei voimia...

Käytiin tänään lenkkeilemässä koko porukan voimin Sotungissa ja nähtiin reissun aikana tällaisia:


Käärmeestä minun on pakko myöntää, etten osaa nyt satavarmasti sitä tunnistaa... Mitään kyyn sahalaitakuviointeja sillä ei ole, mutta toisaalta eihän kaikilla kyykäärmeillä niitä olekaan. Värityksen puolesta ajattelisin sen rantakäärmeeksi, mutta rantakäärmeellä pitäisi ilmeisesti olla laikut niskassa, mutten tältä sellaisia ainakaan kuvan perusteella bongaa..

Hirvi sen sijaan tuli vastaan automatkalla. Oltiin juuri ajamassa Kehä III:lle, kun nähtiin hirvi tien reunassa. Se meinasi lähteä kehälle, mutta nähdessään autojen vilinän se vaihtoi suuntaa ja lähtikin pois päin.

EDIT: Lukijat tunnistikin luikeron vaskitsaksi ja pakko myöntää, että se oli päässyt unohtumaan minulta täysin eli ei käyny se vaihtoehto mielessänikään! Eli nyt, kun tämä mainittiin, niin tein vielä googletusta ja ihan vaskitsalta se tosiaan näyttää!

3 kommenttia:

  1. Voi Jippiä! Kaikkea noille karvakorville sattuu :) Käärmes näyttää minusta vaskitsalta. Meillä on täällä noita paljon :D .

    VastaaPoista
  2. Kuvassa taitaa olla vaskitsa. Niitä on täällä aika paljon. :) Mutta kauttaaltaan aika kiiltävä ja häntä tylppä, pienempi kuin aikuinen kyy. Kerran säikähdin aivan vtusti kun Vinski tuli kuollut vasu suussa pensaasta... :P

    VastaaPoista
  3. No niinpäs näyttääkin ihan vaskitsalta! En muisyanut koko liskoa ennen kuin nyt mainitsitte ja tosiaan sellaiselta se tosiaan vaikuttaa. Tosiaan vaskitsoissa ja rantakäärmeissäkin on se kurja puoli, että yllättäen esim. koirien jaloista bongattuna ei ehdi tehdä varmaa tunnistusta ennen kuin säikähtää, että onkohan se kyy. Mutta tosiaan, ensi kerralla ehkä ton vaskitsan tunnistan, eikä tartte säikähtää :)

    VastaaPoista