keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Käärmebongaus

Jep eli tänään lenkillä nähtiin tämän vuoden ensimmäinen käärme. Oli ihan keskellä hiekkatietä, joka on vilkas lenkkeilytie eli kyllä niitä saa vaan varoa ihan joka paikassa... Hugon kanssa emme aiemmin olekaan käärmeeseen törmänneet - hyvä niin - mutta eipä se poitsu siihen nytkään kiinnittänyt mitään huomiota. Ja kun ei sille mitään muutakaan osattu siinä rytäkässä tehdä, niin annettiin vaan kiltisti luikertelijalle tietä ja jatkettiin matkaa vasta, kun se oli siirtynyt tien sivuun. Ja etenkin agilitykentillä näitä saa kuulemma varoa, kun tykkävät loikoillo agilityputkien suojissa. Putkia säilytetäänkin tästä syystä meidän kentällä pystyssä niin, ettei olisi vastassa ikäviä yllätyksiä...

Tänään oli vuorossa pitkä lenkki niin, että Hugo oli minulla pitkässä liinassa. Hugo sai siis tallustella melkein kuin olisi ollut vapaana. Jos tuli ihmisiä tai koiria vastaan, pyysin Hugon aina vierelle ja pyrin mahdollisimman vähän joutua avustamaan liinalla. Hyvin meni ohitusten osalta, mutta muuten tuntui kyllä siltä, että sai vähän väliä nykiä, kun Hugo bongaili tyttöjen hajuja.

Ja tyttöjen hajuista sitten viimeiseen päivitykseen: Hugolle on nyt varattu kastrointiaika ihan toukokuun loppuun. Päädyin jo kyllä melkein siihen, että jättäisin leikkauksen sinne syksylle tai talvelle, mutta päätin kuitenkin tänään soittaa eläinlääkärille ja kysellä leikkauksesta. Kuulemma ei ole suurtakaan merkitystä sillä, että leikkauttaako kesällä vai talvella, vaan suurin merkitys on sillä, ettei koira pääse nuolemaan haavaa. Ja muiden asioiden osalta ajankohta oli nyt otollinen. Pystyn tuossa vaiheessa olemaan leikkauksen jälkeiset päivät Hugon kanssa kotona, kun taas syksyllä ja talvella tämä voisi olla vaikeampaa, kun edessä on opintojen päättyminen ja sen myötä muunlaiset työkuviot. Lisäksi en haluaisi leikkausta lykätäkään, koska kovasti elättelen toiveita siitä, että sillä olisi vaikutusta tyttöjen perässä kirmailuun ja haisteluun sekä ehkäpä myös käyttäytymiseen urosten kanssa. Ja tämän suhteen on parempi, että koira on leikatessa vielä suht nuori, eikä tavat ole vielä liian opittuja.

Harrastustenkin suhteen ajankohta on sikäli hyvä, että ohjatuista agilitytreeneistä jää väliin vain kolme kertaa, sillä treenit jäävät kesätauolle sen jälkeen. Agilityn osalta taukoa on pidettävä ainakin sen neljän viikon ajan luultavasti ennen kuin edes niitä pieniä esteitä uskaltaa hyppyyttää. Tämänkin jälkeen jää kuitenkin hyvin aikaa ennen elokuussa jatkuvia treenejä vapaatreenata niitä asioita, joita on käyty treeneissä, jotka jää sairasloman takia väliin. Ja seuraamaan aion mennä kyllä näitäkin treenivuoroja :) Muihin harrastuksiin ei ihan niin pitkää taukoa tulekaan, koska tokoilua voi tehdä hyvin kevyempänä versiona ja metsäänkin uskaltaa jälkitreenejä mennä tekemään varmasti ennen agilitykentillä suuntaamista.

Nyt on päätös tehty, eikä tarvitse enää tämän asian kanssa jahkailla :) Nyt jatketaan kuitenkin elämää tavalliseen malliin siihen saakka eli huomenna tokoilemaan sekä VKK:n treeneihin että omatoimitreeneihin!

2 kommenttia:

  1. Laitoin ton "en tykkää" ton käärmeen takia...t M

    VastaaPoista
  2. Minä taas tykkäsin, kun selvisitte käärmeestä ja sitten, että
    pääsette nopeasti jatkotoimiin, kun se olisi kerran edessä.
    Kyllä kaikki menee varmasti hyvin.Tv.R

    VastaaPoista