keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vikoja treenejä ennen taukoa

Maanantaina olimme Ojangon hallissa omatoimitreenaamassa ja otimme etenkin keppejä ja kontakteja. Kepit ovat edistyneet niin, että kun itse olen Hugon oikealla puolella, sitä ei enää tarvi saattaa ihan keppien alkuun, vaan hakee itse oikean sisäänmenokohdan ja jatkaa etenemistä, vaikka olisinkin hieman kauempana kepeistä. Mukana tosin täytyy yhä kulkea - ei varmasti vielä onnistuisi niin, että jäisin esim. Hugon taakse kepeillä. Tosiaan havaitsin jokin aika sitten, että keppitreeni tuli aloittaa lähes alkeista, kun olenkin Hugon ja samalla myös keppien vasemmalla puolella. Ja niitä olemme nyt treenanneet näinkin päin siten, että nyt Hugo suorittaa kepit aika kivasti jo tällöinkin, kunhan vain kuljen vierellä mukana - ei siis vielä kestä irtoamista näin päin.

Kontaktien opettamisen olen huomannut olevan hidasta.... tosin näitä tulee tehtyäkin ihan liian harvoin! Namialustan kanssa yhä mennään ja tällöinkin vaatii sen, että olen namialustan lähellä stoppaamassa Hugon käskyllä oikeaan aikaan. Hugon pysähdyttyä voin kyllä loitota, mutta mikäli esim. jäisin taakse niin se käännähtää niin, että takajalat ei pysy kontaktipinnalla. Eli sairasloman jälkeen alamme varmasti näiden kanssa tekemään töitä enemmän.

Tiistaina ohjatuissa treeneissä harjoittelimme pakkovalssia. Yritän myöhemmin ehtiä lisäämään tähän selostuksen kuvan kera siitä, miten tätä harjoittelimme. Teimme ihan vain kolmen esteen pätkää ja tässä sai kyllä huomata, kuinka vaikeaa on vielä hallita omaa kroppaa samaa aikaa, kun koira on radalla. Kuivaharjoitellessa sujui jo suht hyvin, mutta kun lisäsi kuvioon Hugon, niin olinkin taas ihan jäljessä :) Marin neuvoilla saimme kuitenkin homman onnistumaan molempiin suuntiin ihan kivasti. Kuivatreenaus jatkuu siis nyt valssin, pakkovalssin ja puolivalssin osalta niin, että Hugon sairausloman jälkeen nämä olisivat itselläni selkäytimessä. Sitten Hugon parannuttua agilitykuntoon hiomme näitä yhdessä :)

Tänään teimme Hugon kanssa pitkän lenkin ja sen päälle tokoiltiin. Paikkamakuu tuntui tosi takkuilevalta tänään. Ensin  teimme sitä pihan nurmikolla, mutta Hugo tuijotteli kovasti lintuja ja haisteli ja mutusteli ruohoa lähes tauotta. Niinpä palkkasin, kun Hugo malttoi keskittyä ja vapautin sen, vaikkei aikaa ollut mennyt varmaan kuin minuutti. Tämän jälkeen siirryimme hiekalle, jotta nurmikon haistelu ja syöminen estyi, ja tässä sujui jo paremmin. Hieman lisäjännitystä toi, kun naapurin koira lähti lenkille ja käveli pihan poikki, mutta Hugo malttoi kuin malttoikin pysyä paikoillaan.

Paikkamakuun jälkeen teimme seuraamisesta jättöjä. Kaikki seuraamiseen lähdöt tein niin, että istutin Hugon, menin sen eteen ja pyysin sivulle perusasentoon. Tämän olemme nyt tehneet aina ennen kaikkia suorituksia, sillä se on ehdottomasti vaatinut hiomista. Ja selvästi oikea perusasennon paikka on alkanut hahmottumaan, koska kunhan viretila vain on kohdillaan, niin Hugo tulee ilman avustusta mielestäni hyvään perusasentoon. Se selvästi aina paikkaa hakiessa pyyhkäisee kuonollaan jalkaani ja hakee siitä oikean linjan. Eli se on siis löytänyt itselleen sopivan tavan hahmottaa oikea perusasennon paikka :) Tein ensin jättöjä seisomaan ja ensimmäisellä kerralla tein vähän ylikorostetusti eli pysähdyin hetkeksi käskyn annettuani ja annoin käsimerkinkin. Kerta kerralta jätin apuja pois ja lopulta tein ihan ilman avustuksia. Hugo tällöinkin kyllä seisahtui, mutta ellen ihan väärin katsonut niin taisi ottaa askeleen ennen pysähtymistä. Lopuksi otimme vielä maahan jättöjä, mutta ensin taas muistutettiin ihan paikoillaan se maahan-käsky. Muistuttelun jälkeen tehtiin liike ja sujui hyvin ilman pysähtymisiä tai muita apuja. Kerran jäi istumaan, ja tällöin palasin sen luokse sanaakaan sanomatta, pyysin perusasentoon ja aloitettiin alusta. Nyt onnistui, joten palkkasin ja lopetimme treenit tähän.

Hugon osalta treenit on siis nyt hetkeksi treenailtu. Huomenna kutsuu leikkauspöytä ja alkaa toipumisjakso. Itselläni treenit kuitenkin jatkuu, sillä agilitytreeneissä aion käydä kuunteluoppilaana ja ehkä kuivaharjoittelemassakin ilman koiraa :) Tekee ehkä ihan hyvääkin minulle opetella ensin ohjauksen kunnolla itse ja sitten vasta ottaa Hugo mukaan kentälle. Kolme kertaahan meillä on vielä ohjattuja treenejä ennen kesätaukoa ja kesätauon aikana sitten Hugon kanssa varmasti jo pääsemme treenailemaan taas yhdessä!

2 kommenttia:

  1. Pikaista toipumista Hugolle! Tulemme kyllä katsomaan toipilasta heti kun saadaan lupa:)t M&J

    VastaaPoista
  2. Jep kerrotaan terveiset eteenpäin :) Eiköhän Hugo hiljalleen piristy niin, että jaksaa ottaa vierailijatkin vastaan! Nyt kuitenkin vielä uni maistaa kovasti..

    VastaaPoista