torstai 24. toukokuuta 2012

Suunnitelmissa ensimmäinen ALO-koe...

Eksyin äsken katsomaan tokon koekalentereita ja laitoinpas sieltä ylös kalenteriin tokokokeen, joka tällä hetkellä nyt on minulla ja Hugolla tavoitteena meidän ensimmäiseksi ALO-kokeeksi :) Vielä tarvitaan kovasti treeniä - lähinnä liikkeiden hiontaa, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle! Ajattelin, että helpompi laittaa itselle selkeä tavoite, niin tulee sitten sitä silmällä pitäen myös treenailtua. Ja nyt tulee kuitenkin agilitysta pakostakin taukoa leikkauksen jälkeen (min. 4 viikkoa) niin voidaan sitten käyttää aikaa enemmän tokoiluun. Toki ei heti leikkauksen jälkeen treenata yhtään mitään, mutta kunhan paraneminen on edistynyt, niin aloitetaan lenkkeilyn ohella tokoilut. Kokeeseen on vielä sellaiset pari kuukautta aikaa eli treeniaikaa vielä on topilasajan jälkeenkin.

Suurin ongelma tällä hetkellä tuntuu olevan häiriön alla työskentely. VKK:n tokot järjestetään nurmikentällä ja siellä on nyt muutamana kertana ollut ihan mahdotonta saada Hugo keskittymään kunnolla. Se haistelee, niin kovasti, eikä edes namit tunnut kiinnostavan. Eikä tällaista tapahdu missään muualla - ei esimerkiksi Viikin omatoimitreeneissä, missä paikalla on aina lauma tyttökoiria Hugon lisäksi. Siellä treenit ovat menneet selvästi paremmin ja keskittymiskyky on parempi. Taitaa tuo nurmikenttä olla se yksi kynnyskysymys - on vain niin paljon paremmat hajut kuin hiekalla... Täytynee valita koepaikat niin, että järjestetään hiekkakentällä :D

Liikkeistä hyvin ovat sujuneet lähiakoina seuraamiset, hyppy, luoksetulot. Seuraamisissa kaipaa vielä kontaktin pysymisen vahvistamista. Jos tekee paljon pelkkiä pitkiä seuraamisia, niin huomaa pian, että kontakti alkaa haahuilemaan enemmän. Täytyy siis säännöllisesti tehdä lyhyitä seuraamisia ja palkata jo lyhyestä matkasta kontaktin pysyttyä. Myös ihan liikkeellelähtöjä täytyy hioa niin, että kontakti niissä säilyy hyvin. Paikkamakuu on se iso haaste. Pysyy 2 min kyllä ilman liiempiä häiriöitä, mutta täytyisi tätä saada treenattua enemmän häiriökoirien kanssa. Tätä on treenattu joka kerta VKK:n tokossa, mutta tosiaan siellä ympäristö on jostain syystä niin hajuja täynnä, ettei Hugon paikkamakuutkaan suju yhtä hyvin kuin muualla. Täytyisi myös pidentää aikaa ainakin siihen 3 minuuttiin, niin kokeessa se 2 minuuttia ei sitten olisi sellainen, että nippanappa selviää, vaan että olisi vähän pelivaraa siinä :) Seisomaan- ja maahanjättöjä seuraamisesta täytyy myös treenailla. Nämä aina nopeasti vahvistuva, kun niitä vain treenaa, mutta näistä on taukoa eli nyt varmasti olisi kovin epävarmoja, sillä Hugo usein tauon jälkeen epäröi, mitä siltä pyydetään.

Eli kertausta kertausta ja kertausta! Vähän jo tässä ennen ensi torstain leikkausta - leikkauksen jälkeen sitten Hugolla on lomaa, kunnes parantuminen on riittävän pitkällä. Ja sitten taas jatketaan tokoiluilla! Ja tuo tokokoe on nyt vasta kuitenkin alustavasti suunnitelmissa. Lopullinen päätös osallistumisesta tehdään sitten, kun ilmoittautumisaika alkaa riippuen siitä, miten on edistytty siihen mennessä. Tällä hetkellä emme vielä koevalmiita ole, mutta mikään liike ei ole kovin kaukana siitä! Eikä sinne mennä sillä mielellä että täytyy saada ALO1-tulos, jos osioita epäonnistuu, niin tiedetäänpähän sitten, että mitä liikkeitä täytyy työstää eniten :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti