keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

City-tyttö

Eilen 22.7.2014 tosiaan suuntasimme Jipin kanssa kohti Kauppatoria, seuranamme Sonja. Jippi oli varsin pätevä metromatkaaja - ei hirvittänyt sitten lainkaan! Metrossa oli kaikki istumapaikat varattuna, joten jouduimme jäämään ovien suuhun seisoskelemaan. Laitoin siinä Jipin maahan ja siinä typy alkuun istuskeli katsellen ihmismassaa ja metron seisahtuessa pysäkeille ihmisten vilinää. Ohikulkevat ihmiset, koira, ovien aukeneminen ja sulkeutuminen piippausäänten kera eivät saaneet Jipissä erikoisempia reaktioita aikaisesi, ja lopulta matkaaja kävikin makuulleen lattialle lepäilemään.


Kaupungilla oli tosi kuuma ja Jippi selvästi haki varjopaikkoja lievittääkseen tukalaa oloa. Käveleminen aurinkoisilla katuosuuksilla ei siis meinannut oikein sujua, kun Jippi säntäili varjosta toiseen.. Niinpä kannoinkin osan matkaa ja iso tyttö sai sitten kävellä ihan itse varjoisat pätkät. Hienosti typy käveli ihmisvilinässäkin ilman, että olisi sinkoillut kaikkien vastaantulijoiden luokse. Perillä Kauppatorilla kiersimme torin ja menimme torikahvilaan kahvittelemaan. Jippiä ei ympäröivät ihmiset vieläkään häirinneet, vaan se kävi tottuneen oloisena lepäämään!
Koko reissun aikana Jippi sai osakseen paljon rapsutuksia (nuorin rapsuttelija oli noin 2-vuotias), jakoi pusuja kaikille halukkaille ja hurmasi niin torimyyjät kuin metroasemalla tavatut lipuntarkastajatkin :) Varsin helppoa on tämän kanssa kulkea, kun ei tunnu turhia jännittelevän. Hieno pieni!

Ja tässä loppuun vielä kuva joltain lähiaamun lenkiltä. Hugo kovasti yrittään aina kepin tai lelun saadessaan houkutella Jippiä leikkimään ja pientä jahtausta onkin jo saatu aikaiseksi... Vielä kuitenkin uupuu se oikein kunnon yhteinen leikki. Sitä odotellessa!

Niin ja muuten, Jippi on alkanut kommennella haukkumalla. Tekee tätä ihmisille, jos esimerkiksi haluaisi leikkiä, mutta kukaan ei juuri sillä sekunnilla tule leikkimään. Ja lisäksi komentelee haukkumalla myös Hugoa yrittäessään saada sitä lenkillä leikkimään. Hugo ei haukkumisesta välitä, ja mekin olemme antaneet haukkumisen jäädä ihan omaan arvoonsa - haukkukomennus ei täällä tuo minkäänlaista tulosta eli toiveena olisi saada komentelut jäämään, kun Jippi huomaa, ettei se auta. Eikä tätä olekaan ilmennyt kuin muutaman kerran eilisen aikana, tänään ei kertaakaan. Eli ehkä se on vain välivaihe...? Hugollakin muistan olleen parin viikon pätkän ihan pikkupentuna, jolloin testasi, josko esimerkiksi sohvalla istuvaan ihmiseen saisi vähän vauhtia komentamalla riittävän äänekkäästi. Ei saanut, ja siihen se komentelukin sitten loppui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti