tiistai 22. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen viikko yhteiseloa takana

Päivittäin olen tehnyt päätöksen, että tänään kirjoitan blogiin päivityksiä. Mutta joka päivä olen joutunut toteamaan, etten kerennyt sinäkään päivänä. Luulisi, että lomaillessa ei muuta olisikaan kuin aikaa, varsinkaan, kun minulla lomaan ei kuulu hirveää määrää ennalta suunniteltuja aktiviteettejä, mutta niin se touhuilu Hugon ja Jipin kanssa vain onnistuu täyttämään päivät :) Ja mikäs sen mukavampi tapa viettää lomaa olisikaan!


Viime viikolla torstaina suunnattiin mökkeilemään ja oltiin siis muutama päivä Sauvon suunnalla. Tekstin lomassa olevat kuvat ovatkin lähes poikkeuksetta kaikki mökkireissun aikana otettuja. Oli kyllä ihan loistavaa, kun koirat saivat olla paljon vapaana ja temmeltää pitkin pihaa. Pentu keksi paljon puuhasteltavaa ja Hugokin nautti ulkona olemisesta ja leikkimisestä. Hugon ja Jipin välillä ei ole ollut minkäänlaisia ärinöitä nyt lähes viikkoon eli ystävystyminen edistyy. Lelun kanssa leikkiessä Hugo yrittää saada Jippiä mukaan juoksukisan ja nyt jo ilman haukuntaa eli on jo pientä yhdessä juoksemistakin nähty - tosin vain muutaman askeleen verran, kunnes Jippi ilmeisesti toteaa, että tylsää, kun ei pysy perässä :D Pientä vetokilpailuakin kaverit ovat yrittäneet viritellä kepin kanssa, mutta siinäkin Hugo tuntuu olevan sen verran ylivoimainen, että Jipin kiinnostus lopahti melko alkuunsa. Kunhan se tuosta vähän kasvaa, niin eiköhän sitten Jippi anna jo ihan hyvän vastuksen Hugolle :)Jipin Jäynä-veli asuu Paimiossa ihan lähellä mökkiämme, joten olimme sopineet pennuille leikkitreffit perjantaille. Kyllä oli pennuilla hauskaa, kun saivat temmeltää pitkin hiekkakuoppia oikein olan takaa. Ja taas tuli hämmästeltyä, että mistä sitä energiaa oikein riittää, kun kaksi tuntia sisarukset painoivat menemään pitkin mäkistä maastoa ihan onnessaan.
Joka päivä ollaan puuhailtu paljon niin, että molemmat koirat ovat mukana, jotta laumautuminen edistyisi, mutta toisaalta päivittäin olen myös tehnyt jotain sekä Hugon että Jipin kanssa niin, ettei toinen koira ole paikalla (tähän sitä saakin ne päivänsä kulutettua ;) ). Hugon kanssa käytiin viime keskiviikkona 16.7. ihan ensimmäistä kerta rally-tokoilemassa! Kiitos Annalle treeniseurasta ja saamistamme vinkeistä tämän uuden lajin parissa. Vaikutti tosi kivalta kyllä ja hyvin päästiin alkuun, koska tokotausta toki tuo kovasti helpotusta. Tuntui kivalta, kun sai antaa paljon kehuja Hugolle suoritusten keskenkin ja näin Hugo tuntui olevan innoissaan treeneissä ihan alusta loppuun saakka. Nyt ollaan tehotreenailtu vasempaan kääntymistä ja kunhan sen saa jokseenkin toimimaan, niin taidetaanpa suunnata rally-tokokokeisiin!

Hugon kanssa ollaan tarkoituksella treenailtu agilitya vähemmän, mutta eiköhän me tässä taas joku päivä mennä tekemään kontaktitreenailuja. Kisoihinkin olisi tarkoitus tässä lähiaikoina mennä testaamaan juoksu-A:n kisakuntoisuus. Muuten Hugon kanssa on tullut vietetty spesiaaliaikaa ihan lenkkeilyjen, palloleikkien ja pikkutokoilujen merkeissä. Niin ja tuli mökillä tehtyä pari metsäjälkeäkin Hugolle. Hienosti poika kyllä ajaa jälkeä ja nostaa kepit - selvästi nyt treeniä kaipaa eniten se aloitus. Janalla etenee ihan kivasti eteenpäin (tehty muutamien metrien janoja) ja lähtee kyllä oikeaan suuntaan jäljelle, mutta kaarrattaa helposti vähän yli jäljestä, eikä ihan helpolla tunnu sitten saavan "jäljestä kiinni" alkuun. Heti, kun sitten löytää sen oikean kohdan, niin lähtee jäljestämään kyllä innokkaasti ja melko varmasti. Janatreeniä siis!Jipin kanssa ollaan tehty pieniä treenipätkiä, jotka ovat sisältäneet katsekontaktin ottamista, luoksetuloa, istumista ja siinä paikalla malttamista ja maahanmenoa. Hienosti typy osaa jo hakea katsekontaktia: Ollaan treenattu niin, että Jippi istuu edessäni ja laitan kädet (joissa namia) suoriksi sivuilleni. Jipin siis tulee hakea katsekontakti käsien tuijottamisen sijaan saadakseen käsistä namia. Ihan jo parin toiston jälkeen Jippi hakee tosi hienosti suoraan katsekontaktia!

Viimeksi kirjoitin, että suunnattaisiin Jipin kanssa agilityhallille leikkimään, mutta silloin mentiinkin läheiselle hiekkakentälle tekemään namitargetille irtoamista. Eilen sitten lopulta suunnattiin oikeasti sinne agilityhallille: ohjelmassa oli leikkimistä ja putken harjoittelua. Jippi temmelsi aivan riemuissaan melkein itsensä kokoisen possulelun kanssa pitkin tekonurmea - ei yhtään häirinnyt, että ympäristö oli uudenlainen ja hallissa vähän kaikui. Putkitreenit aloitettiin suoralla putkella. Jippiä pidettiin putken toisessa päässä ja alkuun kutsuttiin vain Jippiä putkesta läpi. Ei minkäänlaista ongelmaa tai epäröintiä putkeenmenon kanssa, joten yhdistettiin sitten eteenpäin lentävä lelupalkka touhuun mukaan. Hienosti pentu sinkosi putkesta suoraan eteenpäin välittämättä minun sijainnista tai liikkeestä juurikaan, kun näki lelun lentävän edellä. Tehtiin myös mutkaputkea, josta ei siis nähnyt läpi, eikä tämänkään kanssa minkäänlaista epäröintiä. Ja lopuksi sitten taas kivaa leikkimistä hyvien treenien päätteeksi.

Yksinoloa ollaan alettu vähitellen treenailla pienissä pätkissä. Eilen jätin Hugon ja Jipin kahden kesken (koirat siis yksinollessa aidalla erotettuina, mutta seuraahan niistä toisilleen silti toki on), kun lähdin kävellen kauppaan. Reissussa vierähti reilu 30 min ja seurailin tänä aikana koirien puuhia Vahti-kameran kautta. Pentu heräsi kyllä lähtiessäni, mutta puuhaili ihan tyytyväisenä luun ja lelujen kanssa rauhassa koko puolituntisen sanomatta sanaakaan. Tänään sen sijaan Jippi sai treenata yksinoloa ihan yksin, kun lähdettiin aamusta Hugon kanssa kahdestaan lenkille. Oltiin poissa noin 1 h 15 min ja taas seurailin silloin tällöin pennun touhuiluja. Jippi oli taas hereillä meidän lähtiessä, muttei sanonut sanaakaan koko poissaoloaikana - loistavaa! Ensimmäiset 30 min söi luita ja touhusi namitäytteisen vessapaperirullan kanssa, ja lopulta se nukahti tyytyväisen oloisena. Ei yhtään kyttäilyjä tai levottomuutta, vaan tyytyväisen oloinen pentu. Niin helpottavaa nähdä, ettei yksinolokaan ainakaan pieinä annoksina ahdista :)

Nyt Hugo jää puolestaan yksin ja saa levätä kunnolla, sillä nappaan Jipin mukaani ja suuntaamme kaupungin vilinään. Vuorossa siis ensimmäinen metromatka ja ensimmäinen käynti torilla. Kauppatorin vilinään siis!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Yritän päivitellä säännöllisesti tänne kuulumisia - välillä, vaan tuntuu, että aika lentää niin vauhdilla, ettei kerkiä millään päivittelemään blogia niin usein kuin haluaisi :)

      Poista