keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Isot koirat onkin ihan jees

Viimeksi kirjoitin, että Jippi on alkanut arkailemaan isoja koiria kohdatessaan, mutta nyt jo parin päivän päästä vaikuttaisi siltä, että kyseessä on enemmänkin jokin "vaihe" kuin oikea kammo. Nimittäin käytiin eilen illalla Jipin kanssa agilityseurakaverien kesken pentutreffeillä ja mentiin sitten Jipin kanssa jo kentän läheisyyteen norkoilemaan etuajassa, jotta saatiin vähän ihmeteltyä kentältä kuuluvaa haukuntaa. Ensimmäisenä kentän ulkopuolella vastaan tuli tuttu saksanseisoja, joten päästiin tapaamaan varmaankin isointa koiraa, minkä Jippi on tähän mennessä tavannut. Alkuun Jippiä vähän jänskätti, muttei kuitenkaan niin, että olisi pyrkinyt rynnimään pakoon, vaan niin kuin pentua usein uusien tuttavuuksien edessä vähän jänskättää. Tätä kesti kuitenkin ehkäpä noin puoli minuuttia, jonka jälkeen Jippi alkoi jo tehdä omaehtoisesti tuttavuutta toisen kanssa ja lopulta yritti haastaa toista Jippiin nähden jättiläistä leikkimään. Eli ei minkäänlaista pelkoa tuntunut olevan :) Seuraavaksi sitten törmättiin Pika-perroon, joka oli viihdyttämässä pentuja jo silloin parin viikon takaisilla leikkitreffeillä. Pikankin kanssa Jippi oli sinut jo ihan hetken ihmettelyn jälkeen ja saivatpa jopa pientä leikkiä aikaiseksi. Näiden lisäksi tehtiin tuttavuutta myös suursnautseriin, jonka musta väri ja karvojen peitossa olevat silmät ja suu alkuun tuntuivat vähän hämmentävän Jippiä. Kuitenkin oli tosi utelias suursnautseriakin kohtaan ja hetken katselun jälkeen vähän teki tuttavuutta senkin kanssa. Oli kyllä niin helpottavaa nähdä Jippi taas reippaana omana itsenään muiden koirien seassa! Ei mitään haukkumisia tai muita ylimääräisiä, vaan normaalia tutustumista.

Pentutreffit sujuivat taas tosi kivasti ja Jippi sai leikkiä taas oikein urakalla. Lempileikkikaveriksi valikoitui taas Rokka-kääpiösnautseri, jonka kanssa viimeksikin Jippi sai oikein kunnon painit aikaiseksi. Harmi, että Jippi menee kohta vauhdilla ohi koossa eli ehkei sitten enää ole paras leikkikaveri Rokalle.... Mutta vielä toistaiseksi saavat ottaa ilon irti yhdessä leikkimisestä!

Eilen ti 29.7. oltiin Hugon kanssa kesätauon jälkeen ekoissa agilitytreeneissä. Rata oli tosi mukava ja oli sopivasti haastetta ja kuitenkin kivan eteneviä pätkiä! Erityisen ilahtunut olin tänään siitä, että juoksu-A tuntui toimivan ilman apuvälineitä kohtalaisen hyvin, vaikka ennen A:ta oli päällejuoksuohjaus hypyllä ja A:n jälkeen puolestaan tuli suoraan kepeille lähetys umpikulmaan. Hienosti suoritti A:n ja malttoi A:n jälkeen keskittyä myös keppisuoritukseen. Jostain syystä tänään taas puomilla ja keinulla epäröi alastuloilla. Jotenkin ihan tosi ihmeellisiä nuo 2on2offit meillä, kun voi yhdellä kerralla toimia tosi kivasti ja seuraavalla olla ihan hukassa.... :/ Noh, vahvistettiin sitten niitä siinä ja saatiin mukaan hyviäkin suorituksia. Alkupätkä oli sujuvaa menoa sekä Hugolta että vähän ehkä myös minulta ;) Mutta vähitellen alkoi kyllä helle painamaan... Ensin minä itse aloin väsähtää. Ei niin, ettenkö olisi jaksanut juosta, mutta keskittymiskyky oli kyllä ihan olematon ja tsemppi kateissa. Lopulta sitten alkoi Hugollakin väsymys näkyä, ja tuli lopulta parista hypystä ohi ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä, että oli väsy ja jano. Niinpä tsempattiin ne pari hyppyää etupalkan avulla vielä kerran niin, että saatiin lopetettua onnistumiseen ja Hugo pääsi tankkaamaan. Ollaan ilmoittauduttu sunnuntaille kisoihin, mutta jos sääennustusten lupaamat +35 asteen helteet tosiaan rantautuu Suomeen sunnuntaiksi, niin voi olla, että jää meiltä kisat väliin tai sitten ainakin käydään ottamassa vain yksi startti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti