maanantai 14. heinäkuuta 2014

Jippi on kotona!

Lauantaina iltapäivällä käytiin hakemassa Jippi Röykästä. Olo oli jotenkin todella epätodellinen vielä siinäkin vaiheessa, mutta autoon istuessa pentu sylissä alkoi iskostua mieleen, että Jippi oli nyt ihan oikeasti tulossa meidän mukaamme :) Ihanaa!

Automatka sujui hyvin. Kitinää tuli lähinnä siitä, ettei se päässyt tutkimaan autoa myös takapenkkiä myöten, vaikka olisi ihan kauheasti halunnut. Olin siis sen mielestä tosi tylsä tyyppi, kun rajoitin sen vapautta!

Jippi on alusta asti tutkinut paikkoja todella rohkeasti ja innostuneesti. Ei ole vielä tullut vastaan paikkoja tai alustoja, joita se olisi kammonnut. Kylpyhuoneessa oven vieressä oleva pesukone sai muutaman tuijotuksen ennen kuin Jippi asteli kylpyhuoneeseen, mutta muuten tosiaan tutustuminen ympäristöihin on sujunut ihan noin vain. Jippi on osannut myös alusta asti rentoutua ja levätä hyvin, mikä on toki pennulle tärkeää :)Hugo ja Jippi saivat tavata ensi kertaa pihallamme. Hugo oli vähän ihmeissään pennusta ja käydessämme yhteisellä lenkillä, se haisteli kyllä uteliaasti, mutta oli vähän hermostuneen oloinen. Ensimmäinen ilta ja yö olikin Hugon osalta aikamoista stressaamista - selvästi sille uuden jäsenen liittyminen laumaan on vähän oudon tuntuista. Kestää siis ehkä hetken ennen kuin Hugo sisäistää tilanteen kunnolla ja ottaa pennun osaksi omaa laumaansa.


Ekana iltana tehdyllä lenkillä yritin räpsiä parivaljakosta kuvia, mutta kännykkäkamera yhdistettynä sekä ympäristön hämäryyteen että koirien (etenkin Jipin!) jatkuvaan liikkeeseen sai aikaan sen, että muistikortille tallentui vain surkeita otoksia. Koska parempia ei nyt ole, niin tässä sitten niitä älyttömän epätarkkoja ja sotkuisia kuvia :D

Ensimmäinen yö (lauantai-sunnuntai) sujui Jipin osalta hyvin. Käytiin iltalenkki 23 aikoihin ja sen jälkeen Jippi kävi nukkumaan ja nukkuikin sitten melkein aamukuuteen saakka nukkuen sikeästi ja pissailematta sisälle lainkaan. Jippi nukkuu toistaiseksi pentuaitauksessa ja ekan yön ajan meillä oli patja siinä vieressä siltä varalta, että Jippi itkeskelisi. Se oli kuitenkin turha pelko, sillä tosiaan Jippi nukkui vallan mainiosti! Me muut sen sijaan nukuimme ehkä vähän heikommin. Hugo makoili aitauksen ulkopuolella tuijotellen pentua vähän ihmetellen, että mitenkäs tämä vieras on yhä täällä. Hugon stressaaminen taas sai aikaan sen, että myöskään minä ja Markus emme monen tunnin yöunia nukkuneet.

Sunnuntaiaamulla käytiin koko porukan kesken aamulenkillä ja kotiin palattua Jippi esitteli taas veikeitä nukkuma-asentoja :D Sunnuntaina selvästi näki, että Hugo alkoi rentoutua pennunkin ollessa paikalla. Rajuimmat pennun riehuhetket on yhä Hugolle vähän liikaa eli se ei oikein vielä osaa liittyä leikkiin Jipin kanssa. Niinpä riehumiset ja leikkimiset ollaankin hoidettu me ihmiset ja Hugon annetaan yhtyä leikkimään sitten, kun se on siihen valmis :)

Eilen illalla Hugo pääsi treenailemaan agilitya ja meillä olikin sen kanssa kahden kesken oikein huippukivat treenit. Tehtiin rallattelurataa, jossa siis ei ollut mitään ohjauksellista kikkailua, vaan teemana vain kontaktit ja hauskanpito. Hyvin sujui ja hauskaa meillä olikin :)

Agilitytreenien ja Hugon kanssa lenkkeilyn ajan Markus viihdytti iltaisen energiapiikin vallassa olevaa Jippiä. Kuulemma vauhtia ja teräviä naskalihampaita riitti vaikka muille jakaa, ja Markus sitten yritti parhaansa mukaan ohjata nämä sallittuun tekemiseen eli leikkimiseen leluilla ja luun pureskeluun. Meidän tullessa kotiin, energiaa yhä riitti ja minun leikitettyä pentua jonkin aikaa lähdettiin taas koko porukalla pikkulenkille. Lenkiltä palatessa rasavilliys yhä tuntui jatkuvan, joten Hugon päästessä jo Markuksen kanssa kotiin nukkumaan, minä jäin vielä ulos riehumaan Jipin kanssa. Lopulta yhtäjaksoisen lähes kolmetuntisen riehumisputken päätteeksi aitaukseen kävi nukkumaan täysin simahtanut pikkumimmi.

Viime yö sujuikin jo tosi hienosti. Molemmat koirat nukkuivat sikeästi ja mekään ei enää siirretty patjaa aitauksen viereen, sillä tuli todettua, että Jippi kyllä nukkuu joka tapauksessa rauhassa. Jippi itkeskeli neljän aikaan aamuyöstä, jolloin vein sen sitten ulos. Teki tarpeet hienosti ulos ja palattiin vielä nukkumaan reiluksi pariksi tunniksi. Aamulla mentiin koko porukalla ulkoilemaan ennen kuin Markus lähti töihin ja ensimmäistä kertaa Hugo yritti saada Jippiä vähän leikkimään - edistystä! Jippi ei oikein tajunnut leikkikutsuja, joten varsinaista yhdessä leikkimistä ei vielä tapahtunut, mutta kyllä kaksikko vielä siihenkin pisteeseen pääsee, kunnhan kaverustuvat tuosta vielä :)

Päivä vietettiinkin mun vanhemmilla, jossa etuna on suora pääsy pihalle toisin kuin meillä täällä kerrostalossa. Molemmat saivat siis runsaasti huomiota, yhdessä ja erikseen, monelta taholta ja kaverit vaikuttivatkin tänään melko tyytyväisiltä! Käytiin iltapäivällä Töölönlahden rannalla kahvilassa koirien kanssa ja Jippikin oli varsin mainio matkaaja. On matkannut nyt matkahäkissä auton takaboksissa ja jokaisella automatkalla on hiljentynyt hetkessä auton lähdettyä liikkeelle. Tästä kiitos kuuluu kasvattajalle Lauralle, joka on totuttanut pentuja ihan valtavasti matkaamiseen. Kahvilassa ja sinne kävellessä autolta sekä Jippi että Hugo saivat runsaasti ihailijoita ja rapsuttelijoita. 

Kotiin tultiin reilut kaksi tuntia sitten ja siitä lähtien ovat molemmat hauvat olleet aika väsähtäneitä. Hyvä vain, että lepäävät, sillä illaksi on vielä molemmille ohjelmaa :) Hugo pääsee kohta Ofelian kanssa lenkkeilemään ja sen jälkeen olisi tarkoitus suunnata Jipin kanssa kahdestaan agihallille vähän ihmettelmään tekonurmikenttää ja tekemään ehkäpä pientä treeniä, kuten namialustalle lähettämistä ja leluilla leikkimistä. Nimensä Jippi jo tunnistaakin ja istuukin käskystä (tätä oli selvästi jo aloiteltu kasvattajan luona, koska toimi jo parin toiston jälkeen!). Ruoan saadessaan olen pyytänyt Jipin istumaan ja malttaa ihan yllättävän hienosti ollakseen noin pikkuinen ja samalla kovin ahne :D

Tässä videota Jipin leikkihetkestä tänään. Harmi kyllä ei ole läheskään niitä raisuimpia leikkimisiä, mutta tämä sattui tallentumaan videolle :)

Kaikkiaan voi todeta siis, että Jippi on mainio reipas pakkaus täynnä energiaa ja asennetta! Loistava pentu :) Alku Hugon kanssa ei ole ollut ehkä ihan niin ruusuinen kuin olin uskaltanut toivoa (tietenkin haaveilin siitä, että nukkuisivat kylki kyljessä ja leikkisivät täysillä yhdessä heti alkuun), mutta koko ajan on tullut edistystä, joten olen aivan varma, että hyvä parivaljakko näistä kahdesta tulee! Hugolle tämä on hurjan iso muutos, mutta vähitellen selvästi sen suhtautuminen pentua kohtaan muuttuu ja "tunkeutujasta" tulee vähitellen varmasti paras kaveri :)

3 kommenttia:

  1. Jippi kuulostaa loistavalta persoonalta!

    VastaaPoista
  2. Jippi vaikuttaa ihan mahtityypiltä! <3 Ja on vielä niin hurjan kauniskin. :-)

    VastaaPoista
  3. Se on kyllä ihan mahtava tyyppi :) Tekee kaiken täysillä - sekä riehumisen että lepäämisen! Ja on innokas tekemään yhdessä eli kyllä siitä saa hienon treenikaverin :)

    VastaaPoista